Til hovedinnhold

En virkelig modulær mus

Med EpicGear MorphA X kan du bruke forskjellige sensorer og mikrobrytere.

Vegar Jansen, Tek.no
Vegar Jansen

Det er ikke noe nytt i datamus som i en viss grad kan tilpasses brukeren. For når du etter å ha lett en stund endelig finner en mus som passer for ditt bruk, kan det godt være at den er for lett eller har en form som gjør at den ikke er så behagelig å holde i.

Derfor finnes det modeller som Corsair Glaive og Mad Catz Cyborg R.A.T. 9.

EpicGear har tatt det hele enda noen hakk lenger med sin modulære mus MorphA X. Har du ikke hørt om EpicGear før, vit at dette er et spillutstyrsmerke tilhørende minneprodusenten Golden Emperor International Limited – kanskje bedre kjent som bare Geil.

Bytt det du vil

MorphA X er den første datamusa vi har hørt om som kommer med to sensorer: En lasersensor med 8200 DPI og en IR LED-sensor med 12 000 DPI. Å bytte sensorboks er gjort med et kjapt håndgrep og betyr at du enkelt kan tilpasse musa for visse underlag eller til og med enkelte spill.

EpicGear MorphA X: Mus med mange muligheter.
Vegar Jansen, Tek.no

En annen ting som er nytt for oss er at du enkelt kan bytte ut høyre og venstre museknapp – eller rettere sagt mikrobryterne som sitter under dekselet. Med tanke på at slitte mikrobrytere må være en av de vanligste kasseringsårsakene til datamus, er dette noe vi ønsker velkommen på et rent miljøvennlig grunnlag.

Men det er også en annen grunn til at du skal kunne bytte ut bryterne. De kommer nemlig i en oransje og lilla utgave, som også byr på forskjellig trykkemotstand og av den grunn også har ulik forventet livslengde i antall klikk.

De oransje mikrobryterne skal takle 20 millioner klikk, mens de lilla bør klare nærmere 50 millioner klikk. Men skulle du sette inn de oransje er det jo egentlig ikke noe å stresse med, ettersom de kjapt kan byttes dersom du skulle klare å slite dem ut.

Foruten dette kommer musa med fire vekter à fem gram, slik at vekten i stor grad kan tilpasses dine preferanser.

Selve skallet kan også byttes ut, men da kun for andre farger og ikke form. I tillegg har du det sedvanlige med valg av RGB-belysning og programmering av knapper gjennom programvaren.

Tastatur i samme ånd

EpicGear sysler ikke bare med mus, de har også tastaturer i porteføljen. Og her finner vi modellen DeFiant, som er bygd på det samme prinsippet om bruk av moduler.

EpicGear DeFiant har utbyttbare brytere.
Vegar Jansen, Tek.no

Med dette tastaturet er poenget nemlig at du kan bytte ut hver enkelt bryter. Ønsker du at noen taster skal gi en lineær følelse mens andre serverer en mer følbar eller hørbar tilbakemelding, kan dette være tastaturet for deg.

Bryterne har forskjellige egenskaper.
Vegar Jansen, Tek.no

Du får til og med små «plaststaver» som kan brukes til å gi farge til de tastene du ønsker. Ellers er det utstyrt med hvitt baklys.

Foruten dette kan tastaturet bygges ut med forskjellige støtter for hånda eller håndbaken, samt et ekstratastatur for makroer.

EpicGear DeFiant har vært å få tak i en stund og er mulig å få tak i her til lands. Datamusa MorphA X har vi ennå ikke sett på det norske markedet.

annonse