Høyre og Ap enige om datalagringsdirektivet

De to partiene er enige om å innføre datalagringsdirektivet (DLD) med seks måneders lagringstid, melder NRK.

Ifølge NRK, har Høyre fått gjennomslag for en halvering av lagringstiden for data fra 12 måneder til 6 måneder. Høyre bestemte seg 9. mars for å si ja til DLD, gitt at det blir kortere lagringstid enn i dag og strengere lagringskontroll enn det regjeringen har foreslått.

Det var i begynnelsen av mars at flertallet i Høyre gikk inn for EUs omstridte datalagringsdirektiv, som flere medlemsland - blant dem Sverige - har til gode å implementere.

Partiet uttalte da at det ønsket å gå i forhandlinger med Arbeiderpartiet (Ap) og andre partier, men hadde som krav at datatrafikk kun kan lagres av politiet i seks måneder, ikke 12 måneder slik Ap ønsker.

Nå har de to partiene altså kommet til enighet om dette.

Det ble holdt en pressekonferanse om saken mandag klokken 13.

I desember i fjor meldte SV og Sp at de tar dissens på datalagringsdirektivet, og dermed var det klart at Arbeiderpartiet måtte søke støtte utenfor regjeringen for å få forslaget igjennom.

– Vi ønsker ikke et samfunn der staten pålegger lagring av detaljert informasjon om folks hverdagslige gjøremål, uttalte lederne i SV og Sp samme dag som regjeringen gikk inn for å innlemme EU-direktivet i norsk lovverk.

Les mer om hva dette betyr for deg:
Dette er datalagringsdirektivet

Les også
Datalagrings-diskusjonen koker på nett
Les også
Arbeiderpartiets nettsider under angrep
Les også
Datalagringsdirektivet er vedtatt
Les også
20.000 vil protestere mot Erna
Les også
Til kamp mot Datalagringsdirektivet
Les også
Oppfordrer til «Erna Hour»
Les også
Erna sier ja
Les også
Flere vil fjerne pinlige nettbilder
annonse