Til hovedinnhold

Norske MyPlace med hjemmeside for mobil

Det er selvsagt suksessen rundt YouTube og MySpace som lokker trønderne til å lage et publiseringssystem som skal kunne betjenes både fra mobil og Internett.

Blander nett og mobil

De siste årene har det vært jobbet intenst for å knytte internett og mobile tjenester sterkere sammen. Tradisjonelle internettsider har vist seg ubrukelige på mobiltelefonen. Sidene og datamengden er for stor og ødelegger brukeropplevelsen, skriver utviklerne, og mener MyPlace løser dette problemet.

Bak det mobile webpubliseringsverktøyet MyPlace står Trondheimsfirmaene Vi2 og Businesspoint. Alt brukeren behøver å gjøre er å sende en SMS. MyPlace kan lastes ned gratis av alle norske mobilkunder. Verktøyet lar deg lage og redigere egne hjemmesider direkte fra mobilen. MyPlace-sidene blir automatisk tilpasset andre mobiltelefoner og tradisjonelt internett. Verktøyet er blogg, hjemmeside, bilde- og filmdeling i ett. Alt fra og på mobiltelefonen.

Enkelt

Divisjonsdirektør i NetCom, Sondre Aarrestad sier følgende om MyPlace: - Dette er en spennende nyutvikling som bringer de store trendene som personlige hjemmesider og community-tjenester på internett, over til mobiltelefonen og gjør det enkelt å redigere sitt personlige innhold fra mobilen.

Også NRK ser store muligheter med MyPlace: - NRK vil lansere verdens første livetest med segmentert annonsering på mobil der MyPlace vil være med som aktør, forteller Leif Hassel i NRK.

Vekst

- Community-tjenester og egenprodusert innhold på internett er i eksplosiv vekst, kommenterer Odin Johansen, daglig leder i Vi2.

- MyPlace flytter nå dette ut på mobiltelefonen. Forbrukeren får mulighet til å publisere fra mobiltelefon og fra tradisjonelt internett. Alle MyPlace-sidene blir automatisk tilpasset mobil og internett.

- Norge blir med dette første land som lar mobilbrukere dele sine mobilbilder og videoer i mobile communities — og det samtidig som opplevelsene skjer. Brukerne behøver ikke engang røre PC-en på internett. Det er veldig enkelt å bruke, sier han.

Mer om
annonse