Tek.no

Nyhet

Oppladbare bikinier og selvreparerende sokker

Ole Morten Knudsen
19 Des 2007 06:00

Teknologiglade mennesker er ikke kjent for å ha den mest spennende påkledningen.
Det er muligens fordi klærne i denne artikkelen ikke har vært på markedet før nå.
Les også:
Leker som får barn til å tenke.
Håpløse teknoprodukter.
Superdesign til laptop.
Høyteknologiske klær
Etter hvert som teknologien utvikler seg tar den stadig mindre plass. På denne måten blir det da mulig å plassere teknologien på steder hvor det tidligere ikke var mulig. Å drasse rundt på et eksternt batteri med finskjorta er ikke noe alternativ. Nå er ikke det nødvendig lenger.
Her er klærne som vil ta deg opp til et nytt nivå.

Solcelle bikinien

Med denne bikinien vil du ikke bare vekke oppmerksomhet. Du vil også få tilnærmet ubegrenset med energi på din mobil eller MP3-spiller. Den vil neppe fungere veldig bra når sola sier farvel, men når den går ned, så er det jo også på tide å gå hjem.
Eventuelt tenne et bål og ta kassegitaren frem, til det trengs det ikke batteri.

Ifølge hodet bak denne ideen, Andrew Schneider, vil denne bikinien komme på markedet om kort tid, og det er allerede mulig å forhåndsbestille et eksemplar. Han har også utviklet en egen shorts for gutta. Denne har også kjølerom med plass til en øl visstnok.

Om du vil bade blir du nok skuffet. Shortsen og bikinien tåler nemlig ikke vann.

Klemmeskjorten

Denne skjorten, kjent som "The hug shirt" ble kåret til et av årets beste teknologiske produkter av Times Magazine 2006. Med skjorten skal du kunne gi deg selv en klem. Denne registreres så og sendes vis mobil til den du måtte ønske. Klemmen mottas med samme varme, trykk og godhet som du selv la i den.


Etter mye omtale i 2006 har det skjedd lite med denne skjorten. Utviklerne har ikke oppdatert prosjektets nettside siden den gang. Vi håper virkelig prosjektet vil startes igjen og at skjorten vil bli ferdigutviklet og komme til salgs snart.
Det hadde nemlig vært godt med en god varmende klem i kulda.

Lysende klesdrakt

Philips imponerte mange med sin lysende kleskolleksjon på IFA messen i 2006. De hadde nemlig kommet opp med ideen å integrere LED belysning i klærne. På denne måten kan du bytte klesstil flere ganger daglig om du måtte ønske.

Teknologien er enda på teststadiet og Phillips er mer interesserte i å bruke den som enn PR jippo enn å få klærne ut til salgs. Men det vil nok ikke bli lenge til du kan få din helt egen lysende t-skjorte. Om det blir pent er derimot en annen sak.

WLAN skjorta

Det finnes andre lysende skjorter på markedet. T-skjorten Wi-Fi Detector har i tillegg en fiffig funksjon. Den sier nemlig ifra når du befinner deg i nærheten av trådløse nettverk.


Utvilsomt en skjorte som vil gjøre deg til et oppmerksomhetssenter. Hvem vil vel unngå et godt trådløst nettverk når de er ute på tur.

Selvfiksende klær
Det er få i våre dager som stopper sine egne sokker. Det ender heller med en tur til søppelkassa. Dette er dessverre lite miljøvennlig, men redningen er heldigvis på vei. Forskere er nemlig i gang med å utvikle stoffer som reparerer seg selv ved å trekke seg sammen når det blir oppdaget hull.
Om klærne til slutt passer er da et spørsmål, men da har Philips løsningen. De utvikler nemlig enda en kleskolleksjon, denne gangen med klær som tilpasser seg din kroppsfasong.

I tøyet har de nemlig sydd inn det som kalles "muskel fiber" som utvider seg eller trekker seg sammen ved elektrisk spenning. Når elektrisiteten tas bort beholder de formen. På denne måten får du perfekte klær. Bare ikke trekk inn magen for mye når de tilpasses.

Når eller om de selvhelbredende og tilpassningsdyktige klærne vil komme i salg vites ikke.

Smart BH

Er det noe mange kvinner frykter så er det brystkreft. Det er ikke uten grunn og forskerne ved University of Bolton har derfor jobbet med en BH som skal gi nattesøvnen tilbake til nervøse kvinner. Eventuelt ta vekk de få timene de fortsatt får.
Den "smarte" BH-en er nemlig utviklet for å registrere og oppdage brystkreft på et tidlig stadium ved hjelp av en liten mikrobølgeantenne som er sydd inn i stoffet.

Muligheten for at denne antennen selv kan være en kreftfremkallende ting sies det ingenting om.

Veldig realistisk spillvest

Spillvesten 3rd Space Vest er kanskje litt vel realistisk. Den er nemlig utviklet for at du skal få føle alle hendelsene som foregår i den virtuelle verden. At knivtikking, slag og skyting står på menyen er kanskje ikke det beste for kroppen.


Den ble originalt utviklet av en amerikansk kirurg som så muligheten for å utføre pasientsjekker over nett hvor pasienten da kunne reagere på trykk mot kroppen. Spillversjonen har så langt fått mye mer oppmerksomhet.
Her kan du selv se hvordan vesten fungerte når Epileptic Gaming testet den tidligere i år:
Vesten er allerede til salgs og koster cirka 1000 kroner. Hvor godt den fungerer vet vi ikke, men ikke forvent deg all verdens til den prisen.
Med slike kommende kleskolleksjoner bør selv teknologiinteresserte kunne gå på moteshow. Eller kanskje heller se dem over nett-TV.
Kilde: Stuff.co.nz.

annonse

Les også