Tek.no

Nyhet

Nok en operatør forkaster UMA

Marius Røstad
21 Sept 2007 09:49

For det har blitt skrevet mye om mobil IP-telefoni denne uken. NetCom lanserte sin UMA-baserte tjeneste på mandag. Rett etterpå kunne Telenor fortelle at de forkaster denne teknologien fordi den er kortsiktig og at de i stedet går for den SIP-baserte teknologien.
Nå har Talkmore også gått ut og fortalt at de satser på samme teknologi som det Telenor gjør, skriver Teleavisen.

Les også:
- NetCom forundret over Telenor
- Slik er NetComs gratistjeneste
- NetCom forundret over Telenor

Kan ikke samarbeide
Nå skal det nevnes at Telenor har kjøpt opp mobilselskapet, så det er kanskje ikke så veldig overraskende. Det er imidlertid ikke snakk om noe samarbeid mellom Telenor og Talkmore, siden oppkjøpet for øyeblikket vurderes av Konkurransetilsynet.
- I påvente av Konkurransetilsynet er det ingenting som skiller Telenor fra en hvilken som helst annen konkurrent. Og jeg samarbeider ikke med mine konkurrenter, forteller daglig leder i Talkmore, Pål Barth Nilsen, til Teleavisen.

Slag mot Konkurransetilsynet
Talkmore hadde planlagt å lansere sin mobile IP-løsning før sommeren, men har måttet utsette lanseringen i påvente av Konkurransetilsynet. Barth Nilsen hevder den lange behandlingstiden bidrar til redusert konkurranse.
- Vi er tvunget til å ta hensyn til den pågående saksbehandlingen. Det sier seg selv at det ville vært helt feil av oss å plassere våre tekniske løsninger hos NetCom eller Network Norway i dag, når Telenor kan være vår eier om få uker fra nå av, sier Barth Nilsen videre.

annonse

Les også