Tek.no

Nyhet

Dette er ukas nye apps

11 Nov 2010 06:00

Ny uke, nye apps i applikasjonsbutikkene.

Denne uka, som før, har vi i redaksjonen plukket ut noen apps som kan være verdt å merke seg. Vi har ikke testet samtlige av applikasjonene, i alle fall ikke inngående, så dette er ikke nødvendigvis å betrakte som anbefalinger.

Sist uke så vi blant annet på video-avspilleren VLC Player, musikkprogrammet Uloops, og et par kule spill.

PowerAMP Music Player - Bedre musikkopplevelse
For de som ikke bruker Spotify eller WiMP på mobilen, er det kanskje spesielt viktig å ha en MP3-spiller som fungerer bra.

PowerAMP Music Player skal etter sigende være blant de aller beste som er å finne for Android-mobiler. Blant annet kan du spille av en del eksotiske lydformater, som FLAC, MP4 ALAC og APE. Disse formatene gir deg glimrende lydkvalitet på musikken. Enkelte videoformater støttes også.

Musikkspilleren fortjener imidlertid mest skryt for sitt svært brukervennlige grensesnitt og lekre design. En av våre lesere skryter i tillegg av at lydutjevningen - eller "EQ-en" - på PowerAMP har gitt ham en klart forbedret musikkopplevelse på mobilen.

Winamp for Android, som vi omtalte sist, virker ganske spartansk i forhold.

PowerAMP Music Player er tilgjengelig i Android Market og koster 30 kroner hvis du vil ha fullversjonen. ("Lite"-versjon er gratis).
Trill terningen på PowerAMP Music Player på AppLista.no

Disneyland Paris - Nå som iPhone-app
Noen kilometer øst for den franske hovedstaden ligger fornøyelsesparken Disneyland Paris (Eurodisney), som er inspirert av den originale temaparken som ble åpnet i Anaheim, California på midten av 1950-tallet.

Nå har det kommet en iPhone-app som lar deg utforske fornøyelsesparken på forhånd, planlegge en reise dit, og ikke minst fungere som guide når du besøker Eurodisney.

Appen er gratis tilgjengelig i Apple App Store.
Gi din karakter på Disneyland Paris-appen

Ghostman - Pacman-kopi til Android
Hvis du en gang i tiden har vært hekta på Pacman-spill vil du sannsynligvis også like kopien Ghostman til Android. Dette spillet går ut på det samme, nemlig å spise de hvite prikkene i labyrinten uten å bli fanget av spøkelsene.

Ghostman er gratis i Android Market.
Bra eller dårlig Pacman-kopi? Kaste terningen her

Lil' Pirates - Ahoy, la oss plyndre!
Dette er naturligvis et sjørøverspill. Tegneseriegrafikken ser bra ut, men man skulle kanskje tro at dette fortrinnsvis var et spill for små barn, og det er det nok ikke. Hensikten er nemlig å plyndre, skyte andre skip med kanonkuler og dra på eventyr til sjøs.

For litt eldre barn - og voksne - burde dette være et avhengighetsskapende spill som byr på mye moro.

Lil' Pirates finner du i App Store - helt gratis.
På AppLista.no kan du gi din vurdering av Lil' Pirates

Opera Mobile 10.1 beta - Ny versjon av norsk mobilnettleser
Mange kjenner nok allerede til Opera-nettleseren både til PC og mobil. Denne uken slapp det norske selskapet betaversjonen av Opera Mobil 10.1 ut på Android Market. Fortrinnet med Opera-nettleseren er at den komprimerer innholdet slik at du bruker mindre datatrafikk på mobilsurfingen.

Sniktitt: Opera Mobile 10.1 beta for Android

Opera Mobile 10.1 beta er gratis i Android Market.
Gi din karakter til Operas nye nettleser

Se også:

- Ukens app-nyheter uke 44

- Ukens app-nyheter uke 42

- Ukens app-nyheter uke 41

Les også
GPS-røverkjøp borte fra App Store
Les også
Bedre Facebook på mobilen
Les også
iPhone-apps på Android
annonse

Les også