Til hovedinnhold

Én million solgte Iphone – Hva så?

Flere medier har de siste dagene skrevet om at Apples Iphone 3G har solgt som varmt hvetebrød den første helgen etter lanseringen, og allerede nådd én million solgte håndsett rundt om i verden.

Nettstedet Mobhappy er imidlertid ikke like imponert over salgstallene til Apple og de er heller ikke fornøyd med måten verdenspressen har slukt nyheten på. Også nettstedet Gizmodo er kritisk til oppmerksomheten rundt Iphones salgstall og stiller spørsmålet ”So what?”.

En million solgte Iphone

Da den første Iphonen kom på markedet tok det 74 fire dager før salget nådde milliongrensen i USA, i følge Mobhappy. Når Apple denne gangen annonserer kraftig at de har nådd én million solgte Iphone 3G den første helgen, er dette derfor oppsiktsvekkende.

Det er imidlertid stor forskjell på lanseringen av den første Iphonen og den nye Iphone 3G, og Apples salgstall for sistnevnte er denne gangen hentet fra 21 land, ikke bare USA. Mobhappy mener i tillegg at pressen har overdrevet hvor stor markedsandel Apple vil få på grunn av Iphone-salget.

1,28 millioner hver dag

Totalt i første kvartal i år ble det solgt 282 millioner mobiler, ifølge Strategyanalytics. Til sammenligning med Iphone nevner Mobhappy at Nokia selger i gjennomsnitt 1,28 millioner mobiltelefoner om dagen på verdensbasis. Da er det selvfølgelig snakk om mange flere Nokia-modeller enn Apples første- og andregenerasjons Iphone.

Likevel er det verdt å merke seg at Apple for øyeblikket ikke har en like stor andel av mobilmarkedet som mange kanskje vil tro etter de siste ukenes Iphone-hysteri.

10 millioner nedlastninger

Det som imidlertid er oppsiktsvekkende er at den nye App Store der du kan kjøpe applikasjoner til din første- og andregenerasjons Iphone, samt Ipod Touch, hadde over 10 millioner nedlastninger den samme helgen.

Over en fjerdedel av de 800 Iphone-programmene er gratis, og det er kanskje like greit når du for eksempel får applikasjoner som tester hvor lenge du kan holde inne en knapp, eller gir deg Super Mario lydeffekter når du hopper og løper.

Les også
Lys opp konserten med Iphonen din
Les også
Selger ulåst Iphone på nett, uten klager
Les også
Fikk betalt for å stå i Iphone-kø
Les også
Oppdatert: Touch Diamond versus Iphone 3G
Les også
Apple Iphone - Brukerhåndbok
Les også
Svindyrt Iphone-lureri
Les også
Oppdater din Iphone 3G
Les også
Iphone Nano er på vei
Les også
Se de elendige Iphone-bildene
Les også
En rød Iphone er på vei
Les også
Ekstra batteri til din Iphone
Les også
Apple snik-installerer mobilprogram på PC-en din
Les også
Apple nedprioriterer Norge
Les også
Så mye koster egentlig Iphone
Les også
Få maks ut av Iphone 3G-batteriet
Les også
Iphonen din kan bli stoppet i tollen
Les også
Iphone gir lite gevinst
Les også
Nye tulleting til Iphone
Les også
Iphone utsolgt på 60 sekunder
Les også
De første Iphone 3G-testene er her
Mer om
annonse