Til hovedinnhold

Speilrefleks med HD-video

Det var ikke med lite stolthet Nikon i dag endelig kunne vise frem sitt D90-kamera. Det har lenge versert rykter rundt kameraets lansering, og de fleste trodde Nikon skulle vært tidligere ute med denne lanseringen. Så hva har dere fotoentusiaster ventet på?
Verdensnyhet fra Nikon
Nikon var ikke mindre beskjedne at de før lanseringen påstod at vi skulle få se noe vi aldri hadde sett før. De slo da også til med en verdensnyhet. Det er ikke i selve fotofunksjonen at dette kameraet revolusjonerer. Derimot er det muligheten til å ta opp video i HD, eller rettere sagt 720p. Via enkle grep skal du lett kunne skifte mellom foto og opptaksfunksjon. På den måten skal du kunne lage en imponerende serie med blanding av video og foto som du kan vise frem for dine venner. Videoene Nikon selv viste frem var da også imponerende. Aberet er at kameraet kun takler fem minutter med videoopptak i HD. Det vil altså neppe bli skapt noen langfilmer med dette kameraet.


Nikon D90 tar opp dine minner i HD-film.
Tar også bilder
D90 står heller ikke tilbake på fotofronten. Selve teknologien er bygget på det du finner i proffkameraet D300, men til en langt rimeligere pris. Kameraet har 12,3 megapiksler og et naturlig ISO-område på 200-3200 som kan endres til 100-6400. Kameraet kommer også med avansert automatikk som justerer kontrasten på dine bilder i undereksponerte områder. Dette uten å brenne ut de områdene som er korrekt eksponert. Det betyr at du vil kunne få flotte bilder selv om du ikke alltid er verdens beste fotograf, om Nikon sine opplysninger stemmer. Kameraet er også utstyrt med motivgjenkjenning og ansiktsgjenkjenning. Nikon har også gjort en oppjustering av batteriet slik at dette holder langt lengre enn deres tidligere lanserte kameraer.
LCD-skjermen og avspillingsfunksjonen har også fått en oppgradering slik at du lettere kan gå gjennom og kontrollere bildene du har tatt. Integrert billedstabilisator mangler derimot i kameraet. Det må du få i objektivet om du ønsker det.
Nytt objektiv
Nikon lanserer da også samtidig et nytt objektiv, AF-S Nikkor 18 - 105 millimeter, som er spesialtilpasset D90. Objektivet har innebygd billedstabilisering, og skal være utstyrt med teknologi som gjør det stillegående og raskt.


Nikons nye objektiv inneholder billedstabilisatoren som mangler i kameraet.
Både kameraet og objektivet vil være i handelen fra 19. september. Kamerahuset D90 alene vil få en veiledende pris på 8490 kroner, noe som må anses som en rimelig penge om kameraet gjør det Nikon påstår. Den nye linsen vil koste 2490 kroner. Kamera kit med linse vil få en pris på 10.490 kroner.
Nikon vil også lansere en egen GPS-modul som kan kombineres med kameraet slik at du kan få full kontroll over eksakt posisjon når bildene dine tas. Denne modulen, GP-1, vil komme i november og får en pris på 2490 kroner.

Mer om
annonse