Til hovedinnhold

Usikkerhet rundt 4G i Norge

Nyheten om at Telenor har kjøpt lisens i Sverige for å etablere høyhastighetsnett med 4G-teknologi, skulle tilsi at mobilgiganten muligens hadde tilsvarende planer for Norge.

Men selv om den norske 4G-lisensen var på plass allerede i november i fjor, sier Telenor at de ikke har noen umiddelbare planer om å benytte seg av den.

Ikke 4G i nær fremtid

Dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen sier til Mobilen at de ikke har vedtatt når de skal bygge ut 4G-nettet i Norge.

- Det er interessant, og helt klart noe som diskuteres i Telenor, men vi har ikke tatt noen beslutning på det ennå, sier Amundsen.

Dyrere i bruk

Den nye LTE-teknologien, også kalt 4G, vil sannsynligvis bli dyrere å bruke enn dagens turbo-3G. Det er noe av grunnen til at Telenor ikke stresser med å etablere 4G i Norge.

- I dag er ikke betalingsviljen for høy hastighet så stor, sier Amundsen.

På plass i Sverige om to år

Ifølge nettstedet idg.se vil både Telenor og Telia Sonera lansere 4G-mobilnett i 2010, men det vil imidlertid ikke ha noen betydning for utviklingen i Norge.

 

- Sverige er et annet marked, avslutter Amundsen, og antyder at det er lettere å bygge ut 4G-nettet i land med større innbyggertall enn Norge.

Mer om
annonse