Til hovedinnhold

Innovasjonspris til mobiltelefonautomat

Mobiltelefonautomaten Quickphone, som er utviklet av Vodafone UK og Fujitsu Services, har vunnet prisen ”Partnering for Innovation”. Prisen ble utdelt under det årlige arrangementet, ”UK Technology Innovation & Growth Awards”, og samarbeidet ble omtalt som ”et vinnende partnerskap mellom to teknologibedrifter som har nådd og overgått felles målsetninger til begge parters fortjeneste”.
Kjøp nÃ¥r det passer 
Siden introduksjonen i oktober 2005 har Quickphone åpnet for nye markeder ved å tilby kunder muligheten til å kjøpe mobiltelefon, SIM-kort og kontantkort fra helautomatiserte salgskiosker. Automatene er de første til å bruke Chip & PIN, og bruker også 3G-teknologi til å informere Vodafone om egen lagerbeholdning.
 
Stuart Farrell, forretningsutvikler hos Vodafone UK sier folk ofte vet akkurat hvilken telefon de skal ha og trenger ikke besøke noe utsalgssted: - Mange mennesker vet hva de vil ha i en telefon og ønsker å kjøpe den når det passer dem. Vi tror Quickphone vil revolusjonere industrien ved å tilby selvbetjening fra nær sagt hvor som helst.
 
Felles mål
- Dette er et ypperlig eksempel på at to selskaper samarbeider med et felles mål om å levere den mest effektive inntektsgeneratoren av dem alle: en tjeneste som leverer nettopp det kundene ønsker seg og – ikke minst – akkurat når de vil ha det, sier Leo J. Sapiraa, markedsdirektør hos Fujitsu Services i Norge.
 
Vodafone UK og Fujitsu vant mot konkurrerende partnerskap som inkluderte BT og Cambridge University, Cisco Systems og Dimension Data, samt Easynet og Onetel.
 
Prisen ble gitt til Vodafone og Fujitsu for best å tilfredsstille følgende kriterier:
· En sterk kultur av samarbeid gjennom ypperlig kommunikasjon og gjensidige målsetninger
· Utmerket samarbeidsform og gjennomføring
· Vedvarende suksess
· Et klart engasjement om å lykkes i samarbeidet gjennom felles forretnings- og kundeplanlegging
 
Vurderingen ble utført av et panel av erfarne bransjefolk, analytikere, journalister og teknologer.
 
Telefon med taletid
- Vi har tro på at denne type automater snart blir et velkjent syn på steder som for eksempel flyplasser, togstasjoner, kjøpesentre, sportsarrangement og musikkfestivaler, for å nevne noen, avslutter Sapiraa.
 
Som en av de første i verden lanserte teleoperatøren Vodafone høsten 2005 en selvbetjeningsautomat hvor folk i en fart kan få kjøpt en mobiltelefon med taletid. De første automatene, som Vodafone kaller Quickphone, så dagens lys i Manchester, men er i dag å finne flere steder i Storbritannia. Prisen på telefonene er fra ca. £30, grovt omregnet ca. 350 norske kroner, og for dette får kunden en fullt funksjonell mobiltelefon med noe tilhørende taletid. Automatene gir også de litt mer kresne brukerne et par ekstra valgmuligheter, da det tilbys flere modeller å velge mellom. De nye telefonene er så absolutt ikke ”bruk-og-kast” modeller, da man til en hver tid kan kjøpe mer taletid til dem, enten via sitt kreditkort eller ved henvendelse til en Vodafone-butikk.

Mer om
annonse