Tek.no

Nyhet

Samsung med musikalsk trio

Espen Irwing Swang
26 Sept 2007 14:05

To av nyhetene har super-3G, mens den tredje, F210, er en videreutvikling av X830 med tre knapperader mot tidligere to. 

Les også:

Test: Samsung SGH X830 - MP3-pinnen du kan ringe med.
Minihøyttalere til musikkmobilen 
Ørene opp for Skullcandy

Bang & Olufsen

Mest spennende er nok i450, som er en mobiltelefon der fronten kan skyves begge veier, på samme måte som på Nokia N95. Skyver du skjermen opp kommer tastaturet frem, skyver du andre veien dukker det opp en stor høyttaler. Det er med andre ord ingen tvil om at musikken står i fokus på denne modellen. Kanten på høyttaleren er trykkfølsom, noe som gjør at du kan rulle opp og ned i menyene ved hjelp av fingerstrøk.

Samsung skriver i sin pressemelding at telefonen er utstyrt med digital forsterker fra Bang & Olufsen (Ice Power).

Telefonen har også 3,5 mm utgang for standard hodesett. 

TrackID

I450 har også fått et program som kjenner igjen musikk som spilles og gir deg navnet på atrtisten og låten. Slik tjenesten beskrives høres det ut som en blåkopi av Sony Ericssons TrackID.

Telefonen er den første Samsung lanserer i Norge med Symbian operativsystem. Det betyr blant annet at du kan laste ned tilleggsprogrammer for alt fra navigasjon til kontorprogrammer.

Prisen på i450 er anslått til omlag 4.200 kroner når salget starter i november. 

F210

F210 er ikke ulik musikkmobilen X830, som raskt fikk klengenavnet ”follekniven”. Årsaken er at du dreier skjermen frem omtrent som bladet på en follekniv. Dette er den mobiltelefonen som ser mest ut som en MP3-spiller, men når den åpnes dreier det seg om en fullverdig mobiltelefon. Mens X830 hadde et pussig tastatur der tastene var satt opp på to rekker, så har F210 et tastatur som ser mer tradisjonelt ut. F21 er også noe rundere i formen.

Telefonen har et navigasjonshjul for enkel navigering i musikk og menyer. Den har ikke innebygget 3,5 mm hodesettutgang, men leveres med en adapter som gjør at du like vel kan bruke dine favorittodesett. F210 tar eksterne minnekort og har RDS-radio. Den leveres med en nakkestropp med innbygde øreplugger.

Denne modellen skal komme i salg allerede i oktober, og prisen er ventet å ligge på omlag 2.700 kroner. 

F330

F330 er en litt enklere musikkmobil enn i450, men den er utstyrt med samme digitale forsterker fra Bang & Olufsen. Også denne har super-3G, RDS-radio og musikkgjenkjenning på reportaret.

F330 er også en skyvemodell, men den har ikke den samme høyttaleren eller det avanserte operativsystemet vi finner på i450. Samsung skriver i sin presentasjon at telefonen har blogg-klient som lar deg laste opp bilder, videoklipp og kommentarer til nettsteder som Windows Live Spaces, Flickr, Blogger og Youtube. 

Telefonen kommer i oktober og vil koste ca. 3.000 kroner.

Samsung har ikke oppgitt alle spåesifikasjoner på nykommerne, men her er hva de skriver i pressemeldingen:

annonse