Nyhet

– Toget ditt er forsinket

De som reiser mye med tog i Oslo-området, vet at togtidene ofte ikke er til å stole på. Enten det er mangel på besetning, noen snøfiller på bakken, signalfeil eller en kjørekabel som er ute av funksjon, har vi sluttet å bli overrasket over forsinkelser.

Drammen-selskap gikk lei

Drammens-selskapet Mobile Media Services har derfor laget en SMS-tjeneste som gjør at du mottar en tekstmelding hver gang toget er forsinket. Her får du også mulighet til å finne alternativ transport. 

Tjenesten lar deg legge inn ett eller flere reisemål, spesifikke dager og spesifikke tidsrom. Du kan altså få tjenesten til å bare sende deg SMS når for eksempel toget du tar til og fra jobb er forsinket. På togvarsling.no kan du registrere deg for å motta varsling om forsinkelser på din strekning. 

Prisen på tjenesten er fem kroner per uke i tillegg til én krone per mottatte tekstmelding. Daglig leder i Mobile Media Sercvices, Lars Andre Landås, skal ha vært i kontakt med NSB i håp om å kunne tilby tjenesten gratis til NSB-kundene, men det var uten hell.

NSB lager egen løsning

– Vi har utviklet en mobil-portal som gir informasjon om forsinkelser på adressen m.nsb.no. Her kan kundene finne forsinkelser på sin strekning. Vi jobber også med en SMS-tjeneste, som skal lanseres så snart den er klar, sier Åge-Christoffer Lundeby, informasjonssjef i NSB, til Amobil. 

Årsaken til at det ikke ble noe samarbeid med Mobile Media Sercvices, som allerede skal ha utviklet en fungerende løsning, kjenner ikke Lundeby til. Men NSB er underlagt regler som gjør at de ikke kan gå i samarbeid med selskaper uten å først gå ut i markedet og søke noen som kan levere en bestemt tjeneste.

– Vi er interesserte i at kundene skal få best mulig informasjon til enhver tid, sier Lundeby.

Les også
NSB åpner for billettkjøp fra telefon
Les også
Blir videoringetoner det neste store?
Les også
Avantgo legges ned
Les også
Dårlig start for Ovi Store
Les også
Google med synk til S60
Les også
Nokias Ovi Store er åpen
Les også
Bredbånd på norske flygninger til høsten
annonse