Til hovedinnhold

Her kjøres Windows 98 på en iPhone 6 Plus

Kineser kombinerte gammel og ny teknologi.

bbs.feng.com

Med en god dose tekniske ferdigheter er det nesten ikke grenser for hva man kan få til av fiffige påfunn, og nå er det blitt gjennomført et aldri så lite teknisk «stunt» som blander ny og gammel IT-teknologi.

Nettstedet Redmond Pie melder om en bruker på det kinesiske nettforumet bbs.feng.com som klarte å kjøre Microsofts gamle traver Windows 98 på intet mindre enn en iPhone 6 Plus.

Foto: bbs.feng.com

Brukte iDOS

Brukeren skal visstnok ha benyttet Apple Store-applikasjonen iDOS, som lar deg spille gamle DOS-spill med iOS, i eksperimentet sitt, men utover det er det ikke helt klart hvordan brukeren kjørte det aldrende operativsystemet på iPhone-telefonen.

Brukeren har tilsynelatende skrevet ned en del instrukser og informasjon på forumet, som du kan lese på denne Google Translate-oversatte siden. Oversettelsen fra kinesisk til engelsk er dog mildt sagt ikke optimal, så det spørs hvor mye man kan få ut av teksten.

Mange feilmeldinger

Sammen med teksten har brukeren imidlertid også publisert en god del bilder for å dokumentere at Windows 98 faktisk kjøres på mobilen. Mange viser riktignok feilmeldinger, mens ett tydelig viser oppstartslogoen til operativsystemet.

Windows 98 ble lansert i juni 1998 og var, om man ser bort fra bedriftsrettede Windows 2000 og det heller mislykkede Windows ME, forgjengeren til Windows XP, som ble lagt død for noen måneder siden.

Microsoft driver med mye annet enn operativsystemer: Her er den første rene Microsoft-telefonen »

(Via Phone Arena)

annonse