Google vil «sulte ut» piratene på nett

Her er taktikken til verdens største søkemotor.

Søkegiganten Google har tydeligvis sett seg lei av de utallige piratnettsidene der ute, og går nå hardt til verks for å komme ulovlig fildeling til livs.

Det amerikanske selskapet benytter seg av et av de eldste triksene i boka – nemlig å dra ut proppen under finansieringen til de ulike nettsidene. Derfor har søkegiganten startet samtaler med pengeselskapene Visa, MasterCard og PayPal for å fjerne livsnerven til piratsidene.

Roten av problemet

Google har ofte blitt kritisert for å ikke være noe bedre enn selve piratnettsidene, ettersom det er enkelt å finne piratkopiert materiale ved et enkelt søk i søkemotoren deres.

I stedet for å endre med egne søkeresultater, ønsker selskapet derfor å angripe problemet ved roten. Løsningen er å «sulte ut» de aktuelle sidene ved å fjerne livsgrunnlaget deres, det vil si muligheten deres til å motta donasjoner via for eksempel PayPal for å drifte servere og så videre.

Nettsidene det dreier seg om er utelukkende dedikert til å dele lenker til piratkopierte filmer, musikk og bøker. Ifølge planen skal tiltaket også ramme nettsider som ikke svarer på juridiske oppfordringer fra rettighetsinnehavere.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang nettsider blir svekket eller stengt på grunn av en stopp i finansieringen. I 2011 ble alle donasjonsmuligheter til lekkasjenettstedet WikiLeaks stengt, etter at siden hadde publisert en rekke hemmelighetsstemplede statsdokumenter.

Google hevder de er klar over at det drastiske tiltaket kan ha uforutsette konsekvenser, som for eksempel at selskaper utnytter det for å presse konkurrenter ut av markedet.

Rettighetshavere i film-, TV-, musikk- og bokbransjen hilser tiltak av denne typen hjertelig velkommen.

Har du en liten pirat i magen?
Så lett kan du bli tatt for piratkopiering »

(Kilde: The Telegraph)

Les også
Google nekter å fjerne lenker til lekket Tarantino-manus
Les også
Vil fjerne piratsider fra Google-søk
Les også
PayPal vil satse på betaling i verdensrommet
Les også
Google vil utrydde barneporno på Internett
Les også
Hacker fikk tilgang til alle Facebook-kontoer
Les også
Facebook utsatt for sofistikert hackerangrep
Les også
Politivirus-ring er nå arrestert
Les også
Eksperter anbefaler deg å ikke åpne PDF-filer
Les også
Nettleverandør må blokkere The Pirate Bay
Les også
Så lett kan du bli tatt for piratkopiering
annonse