Nyhet

Takk ham for pizza og dataspill

Nå kommer Atari-skaperen og pizza-gründeren Nolan Bushnell til Norge.

Pong! Den hvite flekken treffer racketen og spretter tilbake! Et av verdens viktigste dataspill er skapt, i 1972. Selskapet er Atari. Maskinen er arkade. Og i bakgrunnen lusker Nolan Bushnell.

Pong har senere blitt gjenstand for stor oppmerksomhet, og har hatt enorm påvirkning for dataspillbransjen. For to år siden hyllet studenter ved et universitet i Philadelphia Pong med å spille det på skyskrapere. Se den nokså imponerende videoen på Cw.no.

Nå er Atari konkurs, men Bushnell grunnla det legendariske spillselskapet Atari og la dermed grunnlaget for dataspill som vi kjenner dem i dag. Siden har han grunnlagt den barnevennlige pizza-kjeden Chuck E. Cheese, inkubatoren Catalyst og en lang rekke andre selskaper.

Nå kommer han til Norge. På teknologikonferansen Technoport i Trondheim den 18. og 19. mars kommer også Angela Lamont, som gjennom - av alle ting - folkefinansieringstjenesten Kickstarter har startet arbeidet med å reise til månen. Jepp.

Konferansen arrangeres av Technoport, en organisasjon som består av NTNU, Sintef, Statoil, Trondheim Kommune, Sør-trøndelag fylke, Innovasjon Norge og Sparebank 1.

Det er gode grunner til at du aldri får nok av dataspill:
Derfor blir du hekta på dataspill! (Cw.no)

Les også
Legenden som nekter å dø
Les også
Takler PC-en din det siste Battlefield-spillet?
Les også
Stor oppdatering på vei til Nvidias kraftige nettbrett
Les også
Her startet Apple- og HP-eventyret
annonse