Tek.no

Nyhet

Det hjelper ikke å slette appen, Tinder tar fortsatt betalt

Slik finner du den bortgjemte avbestillingsknappen.

Niklas Plikk, Teknofil.no
17 Mar 2015 16:25

Tidligere denne måneden skrev vi om et omfattende pris-sprik på Tinder-abonnement, etter at flørteappen lanserte sin Plus-utgave her i Norge. Enkelte må nemlig betale mer enn hundre kroner ekstra for å benytte seg av nye premium-funksjoner i appen.

Men i tillegg til å ha en noe rar prismodell, viser det seg at det slettes ikke er enkelt å «slå opp» med Tinder, dersom du bare var nysgjerrig på å teste ut Plus-funksjonene.

For så fort du aktiverer abonnementstjenesten Tinder Plus, blir abonnementet fornyet hver eneste måned inntil man kansellerer det gjennom Google Play eller App Store. Det holder ikke å bare avinstallere applikasjonen, noe som helt sikkert vil føre til at mange blir uvitende Tinder Plus-slaver i tiden fremover.

Dersom du er nysgjerrig på om Tinder-opplevelsen blir noe særlig bedre med de nye premium-funksjonene, gjelder det altså å kansellere abonnementet innen 30 dager.

Det samme gjelder hvis du mister telefonen din, eller kjøper deg en ny. For selv om appen ikke er installert på mobilen lenger, vil abonnementet fortsatt være aktivt.

Slik fjerner du Tinder Plus fra Android-telefoner

Det er ingen komplisert sak å kansellere abonnementet på Tinder Plus dersom man har en Android-telefon, selv om vi gjerne skulle sett at man kunne gjøre dette direkte i appen. Følgende steg lar deg skille lag med Tinder Plus:

  1. Åpne Google Play på telefonen din.
  2. Søk etter «Tinder» og åpne appen som kommer først i søkeresultatene.
  3. Her får du muligheten til å velge «Cancel» eller «Kanseller».

Slik fjerner du Tinder Plus fra iPhone

Fremgangsmåten for å kvitte seg med Tinder Plus dersom man har en iOS-enhet er noe mer kronglete, men absolutt ingen umulighet.

  1. Gå til App Store-appen
  2. Rull helt til bunnen av siden.
  3. Trykk på «Apple ID» (e-posten du har registrert deg med).
  4. Trykk på «View Apple ID» eller «Vis Apple ID».
  5. Logg inn hvis du får spørsmål om det.
  6. Rull ned til «Subscriptions» eller «Abonnementer» og trykk på «Manage/Administrer».
  7. Velg Tinder i oversikten her og velg «Off» eller «Av» på spørsmålet om du ønsker automatisk fornyelse av abonnementet.

Har du sjekket prisen?
Tinder-abonnement koster alt fra 39 til 189 kroner »

annonse