Til hovedinnhold

Vi har kikket på alle LG-nyhetene

Den nye bøyde mobilen LG G Flex 2 var ikke det eneste snodige produktet LG viste frem på sin stand på CES i Las Vegas.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Las Vegas/Tek.no: LG har lansert oppfølgeren til sin første fleksible telefon, LG G Flex. Vi tok turen til selskapets store område i Las Vegas Convention Center der CES-messen ruller og går. Her fikk vi telefonen presentert av selskapets nordiske PR-sjef Susanne Persson, i tillegg til at vi fikk sett litt på noen av selskapets andre nyheter.

G Flex 2 kommer i en grå utgave, og i en spenstig rød variant.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen har blitt mindre, fått vesentlig bedre kamera og skjerm, og en videreutviklet selvreparerende lakk på baksiden. Den viktigste forbedringen her skal være at lakken nå reparerer småriper betydelig raskere enn tidligere, ofte på få sekunder. Blir ripene for dype klarer heller ikke denne utgaven av lakken å glatte dem ut.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Susanne Persson er nordisk PR-sjef for LG, og viser noen av nyhetene i LG G Flex 2.

Telefoner med personlighet

Hva med en telefon som er en hund etter søtsaker? Eller kanskje en som er litt mer sinna? Det kan du kjøpe hvis du bor i Sør-Korea.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

G Flex 2 var ikke den eneste telefonen vist frem av LG her i Las Vegas. Selskapet viser også frem en rekke litt mer snodige løsninger. En hel vegg var dekket av de merksnodige konstruksjonene i AKA-serien. Serien selges kun i Sør-Korea, men selskapet har for vane å ta med seg sine hjemlige krumspring på tur.

Persson beskriver disse som Tamagotchi-inspirerte mobiler. Husker du ikke konseptet var dette små eggeformede dingser med en liten LCD-skjerm på, og et virtuelt dyr som skulle passes på, mates og holdes fornøyd.

Langs veggene henger reklameplakater som spør om «din mobil har personlighet». En mobil med personlighet er vanligvis ikke noe å skrive tekstmelding hjem om, ettersom det ofte betyr at noe er galt og at den gjør uventede ting litt på egen hånd. I LG AKAs tilfelle handler det mer om helsprø design.

Telefonene er laget i knallfarger, og inkluderer deksler med armer og bein. Når dekselet er på slukker mesteparten av skjermen, og det dukker i stedet opp øyne som titter ut. Serien kommer i fire farger med hver sin figur, hvert sitt navn og hver sin historie.

Innmaten i telefonene er lik, og noenlunde midt på stigen. Her er det firekjernede systembrikker på 1,2 GHz og fem tommer store skjermer med oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Mobilhøyttaler og hjemmekinokomponent i ett

Music Flow-serien lar deg komponere ditt eget surroundanlegg.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Trådløse høyttalere har vært en trend en stund, og LG begynte å selge slike i fjor, da i form av en lydplanke. Serien har selskapet kalt Music Flow, og nye tillegg til den ble lansert i desember, men det er først her vi får stiftet nærmere bekjentskap med den.

Serien er bygget opp slik at du kan starte med en lydplanke, før du bygger den ut med flere høyttalere for fullverdig kringlyd. Her kan du lage din egen miks av størrelser og prisnivå. Selv selskapets minste Music Flow-høyttalere kan settes i bakhøyttalertjeneste i oppsettet.

Systemet skal også kunne oppdage hvilket rom du er i, og flytte musikken etter deg, når du spiller av fra mobiltelefon.

LG har valgt å satse på et såkalt mesh-nettverk for å forsyne de potensielt ganske mange høyttalerne med lyd. I stedet for at det sendes ut én lydstrøm per høyttaler i systemet, sendes all lyden til alle høyttalerne, som fordeler denne lydstrømmen mellom seg.

Støtter en rekke strømmetjenester

Music Flow H4 er en Wi-Fi-høyttaler med Bluetooth og innebygget batteri. Den kan gjøre tjeneste som bakhøyttaler i et surroundanlegg, før du napper den med deg for en tur ut i parken.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Du kan også bygge et flerromsoppsett med disse høyttalerne, og én av variantene har innebygget batteri og Bluetooth for portabel bruk. Men den kan altså like fint plasseres bakerst i stua sammen med én til av samme kaliber. Foruten subwooferne kan alle høyttalerne brukes på egen hånd også, uten å nødvendigvis være del av noe større lydsystem.

Siden de er trådløse er det også en rekke tjenester som er støttet. Det inkluderer Spotify og nye Google Cast for lyd som i seg selv støtter en rekke forskjellige tjenester.

Google Cast er en merkelapp som pryder forholdsvis mye utstyr her på messen, og det virker åpenbart at bransjen er minst like klare som egg til å (endelig) omfavne en skikkelig konkurrent til Apples AirPlay-løsning.

Sniktitten på LG G Flex 2 leser du her, og samtlige saker fra årets CES-messe finner du på samlesiden vår.

annonse