Nyhet

Netflix skal sertifisere TV-er

«Recommended TV»-stempelet skal være en garanti for at smart-TV-en skal fungere bra med Netflix.

Netflix annonserte i dag sitt «Netflix Recommended TV»-program, en egen ordning der smarte TV-er som Netflix anbefaler kan få smykke seg med sertifikatet «Netflix Recommended TV».

Til våren kan du se om TVen er «Netflix Recomended» før du kjøper den.Foto: Netflix

– Vi har startet ordningen for å hjelpe brukere med å finne smarte TV-er med bedre ytelse, enklere menyer og nye funksjoner som forbedrer brukeropplevelsen med strømmetjenester, sier Netflix’ produktdirektør Neil Hunt i en pressemelding.

– Når du ser en TV med en «Netflix Recommended TV»-logo betyr det at den vil være utmerket til Netflix-bruk, basert på hva som er viktig for våre brukere, sier han videre.

Sertifisering blir ikke Netflix' eneste satsningsområde i år, de lover også bedre bildekvalitet med High Dynamic Range »

Ut fra dette tolker vi at det primært er smart-delen av TV-en som blir sertifisert, men at også bilde- og lydkvalitet vil være med i ligningen, siden dette helt klart er ting som er viktig for brukeropplevelsen. De første TV-ene med sertifikatet skal komme til våren, og Netflix annonserer at Sony, LG, Sharp, Vizio og produsentene av Roku TV er ventet å være de første til å ha TV-er som kan smykke seg med logoen.

Ytelselskritieriene er ventet å bli annonsert i løpet av våren, men Netflix sier allerede nå at blant annet hvor raskt TVen slår seg på, hvor raskt man kan starte apper, og hvor raskt man kan finne frem til videoer man har satt på pause.

Les også: Netflix slår ned på VPN-bruk»

Tek.no følger CES-messen i Las Vegas:

OLED-skred fra LG: Du kan velge mellom syv modeller, alle har 4K oppløsning»

Les også
Nå kommer Netflix-knappen til Europa
Les også
Kontroversielle «The Interview» kommer til Netflix
Les også
Philips med ny generasjon Android-TV-er
annonse