Til hovedinnhold

Dette stativet lar deg ta bilder fra luften uten kameradrone

«MegaMast» er et særdeles høyt kamerastativ.

YouTube

Muligheten til å plassere kameraet høyt oppe i luften kan gi mange fascinerende bilder det ellers ville vært umulig å få tatt, og i all hovedsak er det kameradroner som er det unnværlige redskapet for å få dette til.

Droner er imidlertid ikke den eneste løsningen som er tilgjengelig. Et selskap som heter Seaport Digital har nå lansert et kamerastativ som kan gjøre i alle fall nesten samme nytten som en drone.

MegaMast.Foto: Seaport Digital

8,4 meter høyt

Stativet har fått det passende navnet «MegaMast» og er i stand til å løfte kameraet ditt hele 8,4 meter over bakken, fullt utstrakt, noe som skulle være nok til å kvalifisere til fugleperspektivet.

MegaMast skal også være ganske stødige saker og har ledd som er laget av karbonfiber, mens selve foten er laget av aluminium. Sammenfoldet måler stativet 163 centimeter, og vekten ligger på 6 kilogram, altså ikke verre enn at du relativt enkelt kan frakte den rundt.

Ellers opplyser produsenten at stativet er beregnet for en maksimalt vekt på 2,7 kilogram og har støtte for fullformatskameraer.

Til et stativ å være er MegaMast en relativt kostbar affære. Du må nemlig ut med 600 dollar, rundt 4000 kroner pluss moms og frakt, for å sikre deg et eksemplar. Mer informasjon finner du hos Seaport Digital, og sjekk også video under for en demonstrasjon.

Om du heller foretrekker droner kan du kanskje vurdere denne: «PlexiDrone» er enkel å frakte og tar bare ett minutt å sette sammen »

annonse