Nyhet

Windows 8 har fått lanseringsmåned

Microsoft må rekke julesalget.

2012 byr på en god del nyheter for oss datainteresserte, og en av de store snakkisene er uten tvil Microsofts Windows 8. Endelig kan operativsystemet brukes effektivt på en datamaskin med berøringsskjerm, og gir oss da et reelt alternativ til Apples iOS og Googles Android.

Du kan prøve det selv: Her er Windows 8-betaen

At Windows 8 skulle komme i løpet av året har vært ganske sikkert, og nå har vi også fått en spesiell måned å ringe rundt i kalenderen. Skal vi tro Bloombergs kilder satser nemlig Microsoft på å ferdigstille det nye operativsystemet så tidlig som i sommer, slik at nye datamaskiner og nettbrett kan være i salg i oktober måned.

Ifølge de samme kildene skal både datamaskiner med Intel-prosessorer og ARM-prosessorer være klare fra dag en. Men Intel-leiren vil ha et stort flertall, med over 40 mot kun fem ARM-enheter.

Henger etter

Med denne lanseringsstrategien vil Microsoft være ute i god nok tid til å rekke det innledende julesalget, som naturligvis er meget viktig. Spesielt tenker vi på markedsandelen for nettbrett. Der har jo Microsoft virkelig kommet bakpå, ettersom "gamle" Windows har manglet et brukbart touchgrensesnitt.

Og nettbrett stjeler stadig fra det tradisjonelle PC-markedet. I fjor ble dette "årets julegave", og vil nok befinne seg under ett og annet tre i år også.

I tillegg til å kunne ordne opp i det sviktende brettsalget for Microsoft, ser vi også for oss at de såkalte alt-i-ett-PC-ene med touchteknologi vil kunne få en oppsving med Windows 8.

Les vår test: Asus All-in-One vs. Apple iMac

Kilde: Bloomberg

Les også
Disse nye snarveiene vil du ikke gå glipp av
Les også
Vi har installert Windows 8
Les også
Her er Windows 8-betaen
Les også
Windows 8 er en visuell perle
annonse