Til hovedinnhold

1 million bruker nettbrett i Norge

Milepæl for den dingsen som har gjort at du nesten ikke bruker PC lenger.

Toshiba

Selv om Apples iPad – i tre generasjoner – kanskje er aller mest populært blant nettbrettene, har også Android-brett fått skikkelig fotfeste nå. Den siste målingen fra TNS Gallup (InterBuss) viser at 30 prosent av Norges befolkning nå har tilgang til et nettbrett.

Det tilsvarer 1.110.000 brukere. Million-milepæl. Veksten er på hele 100 prosent sammenlignet med utgangen av 2011.

– Det er også en tendens til at norske familier skaffer seg flere mediebrett (nettbrett, journ.anm) per husstand. iPad har et klart forsprang på de andre leverandørene, men Samsung Galaxy tar stadig flere markedsandeler, sier lederen for medieavdelingen i TNS Gallup, Knut-Arne Futsæter, til Kampanje.

Han sier samtidig at det er vanligere med nettbrett blant velstående nordmenn, eller de som er spesielt interesserte.

– Blant de med høy husstandsinntekt og blant de medieteknologiske innovatørene og tidlige brukerne har nesten alle minst ett brett, mens de eldre med lavere inntekt er det fortsatt få som har mediebrett, sier Futsæter videre.

– Dette blir allemannseie

Telenors teknologidirektør Rolv Erik Spilling tror veksten bare vil fortsette i nærmeste fremtid. Han sier til Kampanje at han tror høy pris på nettbrettene har vært årsaken til at det har gått "tregt" med salget av disse produktene i Norge. Når prisene faller, takket være større valgmuligheter blant en rekke produsenter, er Spilling overbevist om at nettbrettet får plassen det fortjener i det moderne, norske, digitale hjem.

– Dette blir allemannseie, slår han fast overfor Kampanje.

Spilling sier likevel at han ikke tror nettbrettene vil bli "the death of PC", som enkelte teknologisk interessert samtidsfilosofer har vært inne på de siste årene.

TNS Gallups måling registrerte for øvrig også at 66 prosent av befolkningen nå bruker en smarttelefon. Det er en oppgang på 17 prosent siden forrige måling i slutten 2011.

(Kilder: Kampanje)

annonse