Nyhet

Singapore ønsker Bitcoin velkommen

Landet annerkjenner den digitale valutaen, og har fastslått skattereglene omkring bruken av den.

På onsdag, den 8. januar, anerkjente Singapore den digitale valutaen Bitcoin som en gyldig, skattebelagt valuta innenfor landets grenser. Det er det ingen andre land som så langt har gjort. Derimot er det flere som har vært kritiske til den, deriblant politikerne her hjemme. For så lite som én måned siden erklærte Norge valutaen ugyldig her til lands, selv om den fortsatt anses som en skattbar eiendel.

Flere og flere tar stilling til valutaen

De fleste land har ennå ikke tatt stilling til digitale valutaer som Bitcoin, men stadig flere begynner nå å se nødvendigheten av en regulering. India, Kina, Thailand og Sør-Korea er også bant landene som har stilt seg kritiske, og har kommet til lignende konklusjoner som Norge. Et av hovedargumentene er at valutaen er lite stabil; verdien av Bitcoin halverte seg for eksempel på bare én uke i desember 2013.

Bare bedrifter registrert i Singapore

Selv om Bitcoins nå er en lovlig valuta i Singapore, kan du fortsatt ikke handle lovlig med de digitale pengene med mindre bedriften du eier (eller kjøper fra) er registrert som et singaporsk firma. Dette betyr at det fortsatt bare er bedrifter som drives utelukkende i Singapore som virkelig kan nyte godt av dette.

Nå som Bitcoins er en anerkjent valuta i Singapore faller den også innenfor landets skatteregler. Det er for øvrig kun handel av fysiske varer eller digitale varer som musikk og film som beskattes, samt veksel mellom Bitcoins og andre valutaer. Det betyr at for eksempel langtidsinvesteringer innenfor en bedrift ikke vil skattlegges, naturlig nok. Men fordi kjøp av tilleggstjenester inne i en app ikke regnes som å kjøpe en "vare", er dette også – enn så lenge – ekskludert fra skattleggingen.

Lurer du på hvordan Bitcoin ble til?
Dette er historien om den digitale valutaen »

(Kilde: Thenextweb, Koreaherald)

Les også
FBI konfiskerte 173 millioner i Bitcoins
Les også
Glem Bitcoins – dette er CoinYe West
Les også
Her er seks alternativer til Bitcoin
Les også
Kina bannlyser Bitcoin
Les også
Hva er Bitcoin?
Les også
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin
Les også
Bitcoins forbudt i Thailand
Les også
Digitale penger blir en fullverdig bank
annonse