Til hovedinnhold

McAfee-navnet forsvinner

Intel vil ikke lenger ha noe å gjøre med den beryktede antivirus-gründeren John McAfee.

John Mcafee / YouTube

Hvis du slår opp eksentrisk, paranoid mangemillionær på Wikipedia, kunne du fort risikert å finne John McAfee i bildegalleriet. Han startet antivirus-selskapet McAfee Associates i 1987, men solgte seg ut av selskapet allerede i 1994.

Navnet hans ble likevel stående som merkevaren på antivirus-selskapet som Intel etter hvert kjøpte i 2010. Nå annonserer Intel at de vil fase ut McAfee og heller kalle antivirus-programmet sitt for Intel Security, ifølge The Verge.

Intel fortalte dette på CES-messen i Las Vegas, men hadde ikke så mye å si om saken annet enn at merkevareendringen ville være gjennomført i løpet av 2014.

Kontroversiell riking

Mange rykter har versert om John McAfee. For eksempel at han skal ha skutt og drept naboen sin i Belize, at han har vært narkotikamisbruker og at han lider av schizofreni. Derfor hjalp det kanskje ikke at han lagde en bisarr video hvor han prøvde å ironisere over alle ryktene i fjor.

I et intervju med BBC News i oktober 2013 forklarer McAfee sin side av saken, etter å ha blitt utlevert til USA fra Guatemala, hvor han ikke fikk innvilget asyl. Dette skjedde fordi han hadde rømt fra Belize når han ble anklaget av myndighetene for å ha drept naboen sin. I intervjuet erkjenner han:

– Jeg skulle ønske at jeg var litt smartere sosialt sett. Jeg tror jeg har evnen til å løse matematiske ligninger og programmeringsproblemer veldig lett, men jeg er litt naiv i noen sosiale situasjoner. Og i Belize var jeg helt klart veldig naiv, forklarte McAfee til BBC News.

Har du ikke sett videoen? Se John McAfee avinstallere McAfee med pistol, damer, røyking og "badesalt"

(Kilder: The Verge, BBC News)

annonse