Tek.no

Nyhet

Dette er månedens bilde for oktober

Noen bilder er nesten bare magiske.

Leif Betten
20 Nov 2013 14:03

For en tid tilbake relanserte vi dagens bilde, og lovet samtidig at vi skulle velge ett for hver måned som ble kåret til månedens bilde. Vinneren av denne kåringen får et gavekort på 1000 kr på Japan Photo XXL. Bildet vil også være med i vurderingen om å bli årets bilde her på Akam.

Nå har juryen tatt alle dagsvinnerne fra oktoberr i nærmere øyesyn, diskutert for og i mot og så kåret en vinner:

Månedens bilde i oktoberr er "Tåke" av Leif Betten!

Vinnerbildet kan du se i toppen av artikkelen, og i bildekarusellen i bunn av artikkelen kan du se bildene som nesten nådde opp.

Juryens uttalelse: Kombinasjonen av fullstendig blikkstille vann og tåka som kommer sigende, gir bildet en helt uvirkelig, surrealistisk følelse. Horisonten synes knapt, båten speiles perfekt i vannet og ser ut til å sveve fritt på himmelen. Magisk, enkelt og greit.

Merk: Fordi bildet er i et annet format enn toppbildeformatet vårt, har vi måttet gjøre et utsnitt for å få bildet til å passe artikkelformatet vårt. Se derfor også gjerne hele bildet her.

Hyttebekjentskap

Til Akam kan Leif fortelle at han har hatt båten som er avbildet i sikte i lengre tid:

«Jeg kjører forbi denne båten hver gang jeg kjører til og fra hytta. Har ofte tenkt at jeg skulle ta et bilde av den når de rette forholdene var der. Denne gangen stoppet jeg fordi hele fjorden (Ålvundfjorden på Nordmøre) lå innhyllet i tåke og var blikkstille. Det ble litt annerledes enn først tenkt, men OK. Et tau som syntes i vannet er redigert bort for et renere uttrykk.»

Juryen vil påstå at bildet ble mer enn bare OK. Gratulerer med månedens bilde!

Hvert jurymedlem har gitt tre poeng til sitt favorittbilde, to poeng til andreplassen, og ett poeng til tredjeplassen. Når vi da teller opp ser listen over poenggitte bilder slik ut:

Se alle bildene som ble dagens bilde i oktober

Flere leserbilder

En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese deres egne og andres kommentarer og betraktninger rundt dem. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Dagens bilde - Her finner du tidligere bilder som har blitt kårets til dagens bilde.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikler som du finner samlet her.

Har du noen bilder du er stolt av? Del med oss og vinn en forstørrelse av det!

Les også
Disse kan bli Årets bilde
Les også
Dette er månedens bilde for desember
Les også
Julekalender 2013 – Luke 13
Les også
Dette er månedens bilde for november
Les også
Dette er månedens bilde for september
Les også
Dette er månedens bilde
Les også
Dette er månedens bilde
Les også
Dette er månedens bilde
Les også
Dette er månedens bilde
Les også
Dette er månedens bilde for april
annonse

Les også