Til hovedinnhold

Nå kommer de stillegående Radeon R9 290X-kortene

Asus og Gigabyte er klare med modeller.

Da AMD lanserte sitt nye toppkort, Radeon R9 290X, var kjøleløsningen rimelig standard. Tradisjonelt kommer det gjerne en rekke kort med alternative kjølere kort tid etter lanseringen, men denne gangen drøyde det litt. Mange har sittet litt på gjerdet, siden kortene både ble litt varme og var noe støyende.

Nå er midlertidig ventetiden over, og både Asus og Gigabyte er klare med sine løsninger.

Asus med flere alternativer

Asus Radeon R9 290X DirectCU II kommer i to utgaver: Ett kort som kjører med referansefrekvensene på 1000 MHz på kjernen og 5,0 GHz på minnet, samt et annet, overklokket kort som kjører 1050 MHz på kjernen og 5,4 GHz på minnet.

Kortene fra Asus er bygget opp fra grunnen, med eget kretskort og en tifasers strømkrets.

Kjøleløsningen DirectCU II byr på to vifter, hver med en diameter på 92 millimeter. Ifølge Asus er disse opptil tre ganger så stillegående som referansemodellen, og holder grafikkprosessoren inntil 30 prosent kaldere.

Noe av det som er spesielt med kjøleren er at varmerørene er i direkte kontakt med grafikkprosessoren, og dermed får man en bedre varmeoverføring.

Gigabyte er også med på leken

Gigabyte sin variant kjører også noe overklokket, med 1040 MHz på kjernen, og 5,0 GHz på minnet. Kjøleløsningen er den tradisjonelle Windforce-kjøleren deres, med hele tre store vifter.

Også Gigabyte sin løsning fungerer av erfaring fint. Vi har nemlig tidligere sett på flere Gigabyte-skjermkort med Windforce-kjølere, og disse har vært både stillegående og kjølige.

Noen norske priser er enda ikke kjent for Asus-kortene, men erfaringsmessig er det ikke veldig store forskjeller mellom referansekortene og disse mer gjennomførte modellene. Kortet fra Gigabyte ligger på rundt 3700 kroner.

Har du ikke fått med deg testen av det aktuelle kortet?
Her kan du lese den fulle testen av Radeon R9 290X »

Mer om
annonse