CyanogenMod installert på 10 millioner telefoner
Milepæl for alternativ Android-utgave.
Det er ingen hemmelighet at mange brukere skaffer seg utvidet tilgang på mobilens funksjoner ved å drive med ulike former for opplåsing; såkalt rooting, eller jailbreaking, avhengig av om telefonen kjører Android eller iOS. Samtidig er det mange som installerer tredjeparts systemprogramvare på telefonene. En av de mest populære heter CyanogenMod, og pilene peker skarpt oppover for plattformen.
I løpet av 2013 grunnla skaperne av CyanogenMod sitt eget selskap, og noe senere inngikk de et partnerskap med den kinesiske mobilprodusenten Oppo. De to selskapene samarbeidet om en CyanogenMod-utgave av toppmodellen N1.
Selskapet slapp også et installasjonsverktøy, som skal gjøre det langt enklere å få CyanogenMod inn på mobilen.
Les også: Fusker telefonen? Appene har skylda
Godkjent av Google
Nylig ble det kjent at Google hadde godkjent Oppo N1, en godkjenning som kreves før produsenten står fritt til å inkludere Googles egne apper, så som GMail-klienten eller Google Play.
CyanogenMod skal nå ha rundet 10 millioner installeringer. Et voldsomt tall – til sammenlikning måler Samsung suksess på om salget av en spesiell modell runder 10 millioner. CyanogenMod-tallene er imidlertid spredt ut over en rekke forskjellige versjoner av programvaren.
Les også: Google kaster ut CyanogenMod
CyanogenMod 10.1 mest brukt
Versjonen som har blitt mest brukt, er en såkalt "nightly" utgave av CyanogenMod 10.1. Denne typen versjoner har fått de aller siste endringene, før de kompileres gjennom natten, og prøvekjøres at utviklerne selv dagen etter. Nightly-versjoner er altså ikke 100 prosent ferdige stykker programvare, men de inneholder de aller siste endringene som utviklerne har lagt til.
Nightly-utgavene av CyanogenMod 10.1 har blitt lastet ned hele 1,16 millioner ganger.
Eldre Samsung-er i toppen
I oversikten over hvilke telefonmodeller systemet er installert på, er det flest av Samsungs originale Galaxy S. CyanogenMod er installert på 510 913 slike telefoner, mens CyanogenMod er installert på 494 178 utgaver av oppfølgeren, Galaxy S II.
For å ikke få for store feil i tallene, fjerner CyanogenMod enheter som ikke har gitt lyd fra seg på 90 dager, fra statistikkken.
De fleste av dagens mobiltelefoner kommer med en eller annen vri på Googles Android. To av de mest kjente er Samsungs Touch Wiz, og HTCs Sense. Nå ser det altså ut til at også CyanogenMod er i ferd med å bli en kraft å regne med.
Les også: 99 prosent av Android-enheter har alvorlig sikkerhetshull
(Kilde: androidandme.com)