Facebook snuser på Samsung-samarbeid

Møter i Seoul.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg besøkte nylig den Sør-Koreanske hovedstaden Seoul, der han blant annet hadde samtaler med Samsung om et samarbeid.

Årsaken er at Zuckerberg ønsker å øke annonseinntektene på mobile plattformer. Zuckerberg og Samsung-sjef Shin Jong Kyun skal også ha diskutert tilstanden i teknologisektoren.

Facebook-grunnleggeren har lovet å investere deler av selskapets pengebinge i prosjekter som gir høy avkastning, etter at selskapets avksjekurs har falt med 37 prosent siden børslanseringen i 2012.

Artikkelen fortsetter under bildet

Facebook vil at du skal bruke mer tid på facebook på mobilen.

Vil ha mer av mobiltiden din

Facebook prøver derfor å få brukerne til å bruke mer tid på deres mobilsider. Da er Samsung,verdens største produsent av smarttelefoner, en naturlig samtalepartner.

Foreløpig har ikke selskapets mobilstrategi med Facebook Home vært noen fulltreffer. Samsung og HTC var de første mobilprodusentene som tilbød Facebook Home til sine telefoner.

Zuckerberg møtte også den Sør-Koreanske presidenten Park Geun He i løpet av besøket. I løpet av den 30 minutter lange audiensen fortalte Zuckerberg at han planlegger å investere mer i Sør-Korea.

Hverken Facebook eller Zuckerberg har villet kommentere besøket i Sør-Korea.

Les mer: Nå kan nettbrettene bli superbillige >>

(Kilde: Bloomberg)

Les også
Microsoft vurderte å kjøpe Nokia
Les også
Salget av 4G-mobiler eksploderer
Les også
Sender ut 10 millioner Galaxy S4 den første måneden
Les også
Facebook eksploderer på mobil
Les også
– Nei, vi kommer ikke med mobil
annonse