Tek.no

Nyhet

– Apple burde kjøpe Spotify

Det mener analytiker, etter rykter om ny streamingtjeneste fra Apple.

Spotify
Vegard Haugen
10 Sept 2012 15:18

Apple har lenge vært sterke på salg av digital musikk via sin iTunes-portal, men i disse dager tar streamingstjenester over for kjøp når det gjelder musikk. Nå melder pålitelige Wall Street Journal at Apple planlegger å lansere en radiotjeneste med strømmet musikk. Apple skal allerede være i dialog med de store plateselskapene om avtaler for streaming av musikk.

Bare ryktene om at Apple hadde noe slikt på gang førte til at aksjene til den populære amerikanske streamingstjenesten Pandora falt med vanvittige 17 prosent før helgen.

– Gorillaen på 350 kilo står og slår seg på brystet, og folk begynner å bli nervøse. Apple har store konkurransefortrinn. De har allerede et solid rykte i musikkindustrien, sier analytiker Richar Tullo i Albert Fried & Co. til Wall Street Journal.

Les også:Slik blir nye iPhone 5

– Klokt å kjøpe etablert aktør

Apple-tjenesten som beskrives i amerikanske medier minner kanskje mer om Pandora – eller om Apples egen Genius-funksjon. Med andre ord vil du ikke nødvendigvis få muligheten til å velge låter helt selv, men de settes sammen basert på musikksmaken din. Fordelen med streaming er naturligvis at du får tilgang til mange, mange flere låter enn de du kanskje har kjøpt via iTunes.

I tillegg til Pandora bør også Spotify skjelve i buksene av ryktene, skal vi tro Svenska Dagbladet. Pandora har ennå ikke gått med overskudd, mens Spotify gikk med et underskudd på hele 380 millioner svenske kroner i fjor.

Avisen skriver at enkelte analytikere spekulerer i om det vil lønne seg for Apple å kjøpe en eksisterende aktør på streaming, fremfor å lage noe eget helt fra scratch. Svenska Dagbladet antyder at Spotify i så fall kan være et veldig aktuelt mål. Den svenske musikkstreamingstjenesten har faktisk også lansert en radiokanal-funksjon som velger låter for deg basert på hva du trykker tommel opp– eller ned til, så hvis Apple først skal kjøpe, vil kanskje Spotify stå høyt på ønskelisten.

– Om Apple vill gå inn og dominere markedet for musikkstreaming, er det klokere å kjøpe en etablert aktør, sier analytiker Charles King i Pund IT til IDG News.

Apples "radiostreamingstjeneste", eller hva man skal kalle det, blir etter sigende lansert i starten av 2013.

Les også: Nordmenn digger musikkstreaming

Les også
– Apples nettradio nærmer seg
Les også
Nå kan du prøve Spotify i nettleseren
Les også
Nå kan du prøve Spotify-rivalen gratis
Les også
Ny iPod Touch med Siri
Les også
Spotify vil vise HBO-serier
Les også
Apple kan bli saksøkt for iPhone 5
Les også
Apple med Spotify-rival
Les også
Platebutikkene er døden nær
Les også
Streaming overgår fysiske plater for første gang
annonse

Les også