Verdens første videosamtale fra et armbåndsur

De av oss mobiljournalister som var heldige nok til å få plass på LGs pressekonferanse under  MWC (Mobile World Congress), fikk også gleden av å overvære verdens første videosamtale gjennomført på et armbåndsur.

Verdenspremiære
Samtalen mellom LGs toppsjef, dr. Skott Ahn og Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, var høydepunktet under LGs pressekonferanse under Mobile World Congresss (MWC). Selskapet hadde riktig nok valgt å fokusere på sitt nye3D- brukergrensesnitt, S-Class, og de fremmøtte journalistene la heller ikke skjul på at dette virket lovende. Telefonen LG Arena, som benytter dette nye brukergrensesnittet, ble også vist frem.
Men om denne pressekonferansen vil bli husket for noe, så må det være videosamtalen mellom Ahn og Ballmer. Smatalen skal nemlig være den første i sitt slag noen sinne.
Som videoen under viser, så var det en tydelig stolt Ahn som kunne ringe opp Steve Balmer. Via store skjermer kunne de fremmøtte journalistene følge med på det som skjedde.

Ballmer syk?

La det være sagt med en gang – bildekvaliteten var ikke imponerende, og Balmers ansiktsfarge vil kunne skape grobunn for rykter om at mannen er minst like sjuk som sin erkefiende, Steve Jobs. Og lyden som ble overført til høyttalere i konferanserommet gir assosiasjoner til den første månelandingen.

Klokken det ble ringt fra er den foreløpig eneste 3G-mobilklokken med trykkfølsom skjerm som er klar for markedet, hevder LG. Det er mulig at det kan være sant, og det er i alle fall den første i sitt slag fra en produsent vi har hørt om.

Når, eller om den i det hele tatt kommer til Norge, vet vi fint lite om.

Her kan du se en video fra seansen:
[wip4: video=301 width=468 align=left]

Les også
Ny klokkemobil
Les også
Test: Unique Crystal HiFi USB Speakers
Les også
Trykkfølsom klokkemobil fra Hyundai
Les også
Fra klokker til luksusmobil
Les også
Det beste og verste fra mobilmessa
Les også
Verdens minste Windows-mobil
Les også
Denne klokka tar videoopptak
Les også
Fancy Bluetooth-klokke for damer
Les også
Mobilklokkene kommer
Mer om
annonse