Til hovedinnhold

Last ned film - få penger

Tidligere i dag ble det kjent at nettstedet The Pirate Bay er solgt til svenske Global Gaming Factory. I pressemelding sa de at de vil gjøre The Pirate Bay til et lovlig nettsted. Nå har de utdypet planene.
Pirate Bay kjøpt for 60 millioner.

Bedre å tjene penger enn å laste ned gratis

På en pressekonferanse klokken 11:00 i dag la sjef for Global Gaming Factory frem planene for hvordan de skal videreføre The Pirate Bay. De legger opp til at både rettighetshavere, nettleverandører og fildelere skal få penger ved hjelp av nye systemer og ny teknologi.
- Vi skal skape nye inntekter for fildelerne. En fildeler som kobler seg opp mot vårt system vil straks begynne å tjene penger, forklarte sjef for selskapet Hans Padeya ifølge svenske Aftonbladet. - Det bør være mer interessant å være fildeler i et system hvor en tjener penger på å laste ned enn i et system der en kun laster ned gratis, la han til.

Han understreket også på pressekonferansen at også rettighetshavere skal få betalt fra den nye tjenesten. Hvordan slik betaling skal foregå og distribueres er enda uklart, men Global Gaming Factory har samtidig kjøpt opp selskapet Peerialism som jobber med nettopp utvikling av fildelingsteknologi.

For mange pirater virker nok dette skremmende da det er usikkert hva som faktisk vil skje med den populære nettsiden. Personene bak The Pirate Bay sier det er ingen grunn til å bekymre seg. I en pressemelding presiserer de at det er på tide at nettstedet nå utvikler seg videre, men at om de nye eierne tukler det hele til så vil hele nettstedet falle sammen. De har på sin side stor tro på de nye planene.

Vil IFPI trekke saken mot Telenor?

Noen andre som gleder seg er Telenor. De har nylig blitt tatt til retten av IFPI og andre rettighetsorganisasjoner som mener den norske nettleverandøren må sperre sine kunder ute fra The Pirate Bay. Telenor på sin side sier dagens nyhet medfører at en slik sak kan bli unødvendig å føre for retten.

- Jeg har sendt e-post til våre advokater for å få en avklaring rundt dette. Det er vanskelig å basere seg på kun avisartikler angående denne saken og vi må ha forhåndsregler for at avtalene kommer gjennom og planene kommer på plass, men vi kan ikke sperre for en lovlig nettside som de nye eierne av Pirate Bay nå etter eget utsagn skal få på plass, forteller informasjonssjef hos Telenor Atle Lessum til Teknofil. - Vi har alltid ment at den beste måten å bekjempe ulovlig fildeling på er å få på plass lovlige alternativer, men foreløpig er det usikkert hva som egentlig vil skje med The Pirate Bay. Vi vil derfor forholde oss til den fristen vi har fått på å svare på saken som er tatt ut mot oss. Fristen for dette svaret er 10. juli, fortsetter hen.


Også IFPI sier dagens hendelser er interessante, men påpeker at det er for tidlig å si noe om hvordan dette vil påvirke saken med Telenor.
- Det er klart det er en spennende utvikling om TPB går over fra å være en ulovlig tjeneste til å bli en lovlig tjeneste. Og bransjen ønsker naturligvis dialog med alle som ønsker å starte opp lovlige tjenester. Men hvilken konsekvens dette vil ha for Telenor-saken, er for tidlig å si, forteller sjef for IFPI, Marte Thorsby til Teknofil.
Les også: IFPI tar Telenor til retten.
Saken er allerede blidt meldt inn til Asker og Bærum tingsrett og må etter all sannsynlighet behandles her uansett hva som nå skjer videre med The Pirate Bay.

Mer om
annonse