Tek.no

Nyhet

Her får du kjappest bredbånd

24 Juni 2009 16:00

Det er en god stund siden Teknofil lanserte sin speedometertjeneste hvor du kan måle din bredbåndshastighet. I denne tjenesten kan du også legge inn ditt postnummer for å se hvilken leverandør som gir best hastighet på ditt hjemsted ut fra våre målinger. Tjenesten viser også hvor du bør bo for å få den raskeste nettlinjen i landet.
Får du hastigheten du betaler for? Test selv her.

Akershus på topp

Vår oversikt viser at Akershus er det fylket med best hastighet i snitt. Gjennomsnittet på hastigheten her ligger på 6743Kbps. Rogaland kommer på en god andreplass på våre målinger med en snitthastighet på 6293Kbps, mens Buskerud kommer på tredjeplass med 6049Kbps. Vest-Agder er det fylke som kommer dårligst ut i vår statistikk for tiden. Her har de en målt snitthastighet på 3098Kbps, altså under halvparten av det vi finner i Akershus og Rogaland. Troms ligger noe høyere med 3625Kbps.


Om en går inn på de enkelte kommunene kan en se store forskjeller mellom de enkelte leverandørene i målingene. I Bærum kommune ligger for eksempel Lyse høyt oppe med en snitthastighet på 8723Kbps mens Telenor og Netcom er målt med nesten halvparten av denne hastigheten med en snitthastighet på rundt 4500Kbps. Dette kommer utvilsomt av at både Netcom og Telenor har flere abonnementsløsninger som leverer langt lavere hastighet enn det Lyse har i sitt sortiment. Vi kan også se at det er fullt mulig å få bedre hastigheter i Troms enn det snittet tilsier. I Harstad kommune troner Nextgentel på topp med snitthastighet på 9394Kbps, mens Get kan vise til et snitt på 7157Kbps i våre målinger. Det skal bemerkes at det ikke er overveldende mange med nettlinje fra Get som har testet sin nettlinje i vårt speedometer enda.

Får du det du betaler for?

Denne testen vil kjapt kunne vise deg om du selv får den nettlinjen du betaler for, samtidig vil du her enkelt kunne se om det er andre leverandører nær deg som kan by på bedre og mer stabile hastigheter. Du skal nemlig ikke bo langt unna sentralen før du merker at din nettlinje ikke leverer like bra som det prisen tilsier. I vårt speedometer finner du også en resultatlogg slik at du kan følge med på hastigheten på din nettlinje og sammenligne med tidligere målinger. Om du opplever at nettlinjen din er ustabil kan du via denne loggen enkelt finne frem til om det er spesielle tidspunkt på dagen nettlinjen din sliter. Her finner du resultatloggen. Tjenesten lar deg også si din mening om din tjenesteleverandør og lese andres kommentarer rundt disse.
Her kan du teste hastigheten på din egen nettlinje.


Speedometeret har også fått på plass en egen tjeneste slik at du kan tesste nettlinjer på over 10Mbps. Vår vanlige test har fått kritikk for ikke å være velfungerende med slike store nettlinjer og dette har vi tatt til følge og nå bedret. Merk at denne testversjonen fortsatt er i beta.
Her kan du prøve vår betaversjon av speedometeret.
Surfer du med mobilt bredbånd? I så fall kan du også benytte vårt speedometer for å teste din linje.

Les også
Mål ditt mobile bredbånd
Les også
De beste bredbåndstilbudene
Les også
Hvor kjapt surfer du?
Les også
400.000 fiberkunder om tre år
annonse

Les også