Til hovedinnhold

Adobe hacket: Kontoinformasjon er stjålet

Kredittkortnumre til nærmere tre millioner brukere kan være på avveie.

Shutterstock/135704429

Det har nå kommet på det rene at serverne til Adobe, kanskje mest kjent for å stå bak PDF-leseren Acrobat Reader og Photoshop, har hatt uvedkomment besøk tidligere i år. Selskapet skal ha blitt frastjålet kildekoden til et ukjent antall programmer, deriblant nettopp Acrobat og webplattformen ColdFusion. I tillegg kan informasjon tilhørende 2,9 millioner kundekonti ha kommet på avveie.

Datainnbruddet og -tyveriet skal trolig ha skjedd i midten av august måned, og ble først nylig oppdaget da hele 40 gigabyte av Adobes kildekode ble funnet på en server brukt av datakriminelle. Adobe skal ha jobbet med å etterforske hendelsen siden 17. september.

Nullstiller passord

Adobe selv hevder at det ikke er grunn til panikk, og tror ikke at dekryptert kredittkortinformasjon skal ha blitt stjålet. Det blir dog ikke utelukket at personlig informasjon kan ha blitt snappet opp av nettkriminelle, herunder kundenavn og krypterte kredittkortnumre.

Derfor varsler nå Adobe om at de vil nullstille passord på konti de tror kan ha blitt hacket, og sende ut et varsel til alle berørte. Brukere som har benyttet det samme passordet på andre nettjenester, anbefales å bytte det på alle stedene.

Selskapet skal også være i kontakt med berørte banker, samt tilby ett års gratis kredittkortovervåking i de tilfellene kredittkortinformasjon kan ha blitt stjålet.

Hvordan selve angrepet og innbruddet foregikk har Adobe forståelig nok sagt svært lite om, bortsett fra at det skal ha vært et «sofistikert angrep» mot en del av Adobes nettverk som tar for seg kredittkorttransaksjoner fra kundene.

Har vært i ilden før:
Adobe dominerer på sårbarhetsliste >>>

(Kilde: The New York Times)

annonse