Vil du sikre deg en jobb i IT-bransjen?

Det er én ting næringslivet sulter etter, og det er ikke «eksperter på sosiale medier».

Mange ønsker å jobbe i IT-bransjen, og når det er mange som konkurrerer om de mest attraktive jobbene, gjelder det å ha de kvalifikasjonene som trengs for å lande kremjobben.

Hvis du for øyeblikket driver selvstudier innen Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Vine og Tumblr, i håp om at det skal gjøre susen når du søker jobb, må vi imidlertid skuffe deg. Det næringslivet vil ha, er nemlig dataanalytikere som forstår seg på såkalt «Big Data», skriver Wall Street Journal (WSJ).

Slik kunnskap innebærer at du må kunne innhente, analysere og vurdere store mengder data som kan gi selskapene relevant informasjon.

Se også: Facebook vokser med 500 terabyte hver dag »

Tjener mer penger

Et anslag fra analyseselskapet Burtch Works, viser at dataforskere i USA med kjennskap til Big Data vil tjene 20-40 prosent mer enn andre analytikere de neste 10 årene.

– «Hva er mønsteret i dataen? Fortell oss en historie om matematikken i det, så vi kan styre bedriften i riktig retning». Selskaper ønsker å forstå slik data og hvordan det spiller inn på bunnlinjen deres, kommenterer Linda Burtch i analyselskapet til WSJ.

Digitale spor

Big Data kjenner vi kanskje best som digitale spor som vi legger igjen ved å bruke mobil og PC. Det kan for eksempel være stedsinformasjon, «cookies» eller IP-adresser, som i det store bildet kan utgjøre enorme mengder med data. Det kan også være salgstatistikken som Amazon håndterer i nettbutikken sin, eller alle bildene som lastes opp til Instagrams servere.

Dersom du klarer å trekke noe fornuftig ut av denne typen tall, kan det være at nettopp du vil lykkes i IT-bransjen som dataforsker de neste årene.

Over halvparten av alle amerikanere vil helst si opp jobben sin:
Kreative folk vil sjefe over seg selv »

(Kilde: Wall Street Journal (WSJ))

annonse