Til hovedinnhold

HTCs neste toppmodell har lekket

M8 skal ha oppdatert maskinvare, men blir den heftig nok?

Dagens toppmodell fra HTC ble lansert i februar. Siden den gang har det kommet både en litt mindre utgave, og en alt for stor versjon av telefonen. Nå ser det ut til at neste toppmodell fra mobilprodusenten kan være lekket. Foreløpig går den under navnet M8, men den blir også omtalt som HTC Two, uten at det er kjent hva den faktisk vil hete ved lansering.

Ryktene stammer fra Twitter-brukeren @evleaks, en tidligere teknologijournalist, som det siste året har lekket mange nye modeller og vært svært så treffsikker.

sitat"Sounds like the HTC M8 is -- and you could probably predict -- a 5-inch, 1080p handset powered by KitKat and a Snapdragon 800.— @evleaks (@evleaks) November 15, 2013"

Det er ikke voldsomme mengder informasjon som er lekket om telefonen, men den vil altså få noe større skjerm enn dagens One-modell, og ett hakk kraftigere Snapdragon-brikke fra Qualcomm, om vi skal stole på Twitter-brukeren. Android 4.4 KitKat skal være operativsystemet.

Et usikkerhetsmoment her er hva slags Snapdragon 800-variant den vil få. Det fins allerede en rekke enheter på markedet som kjører på denne plattformen. Avhengig av når mobilen eventuelt dukker opp, og hvilken av Snapdragon 800-variantene den får, kan HTC 8M få skarp konkurranse av telefoner som alt er på markedet, fra blant andre Sony, Samsung og LG.

Raskere Snapdragon 800 på vei

I dag kjører alle Snapdragon 800-modellene en variant som kjører med klokkehastighet på 2,3 GHz. I første kvartal neste år, vil en versjon som støtter opp til 2,5 GHz klokkehastighet bli tilgjengelig. Denne brikken vil også ha raskere minnehåndtering enn dagens variant, slik at dataene som overføres til og fra RAM-en i telefonen flytter seg betydelig raskere.

Det har allerede lekket bilder av det som skal være ytterdekselet på telefonen. På disse bildene ser det ut til at HTC beholder designen fra dagens One, men det kan se ut som om telefonen blir noe tynnere, og litt rundere i kantene, enn dagens One.

Les også: Test av HTC One

(Kilde: gsmarena.com)

annonse