Nyhet

Sjekk dette tre-nettbrettet laget med Raspberry Pi

Selvbygger fant enda et bruksområde for minidatamaskinen.

Listen over bruksområder for den lille selvbygger-yndlingen Raspberry Pi begynner å bli imponerende lang, og blant de siste kreative eskapadene finner vi et fotoapparat med berøringsskjerm konstruert med minimaskinen.

Nå melder nettstedet ZDNet om et annet Raspberry Pi-prosjekt som involverer berøringsteknologi, nemlig et hjemmesnekret nettbrett, som attpåtil byr på en ganske interessant designdetalj.

Møt «PiPad»

Det er en selvbygger ved navn Michael Castor som står bak nettbrettet. Produktet har fått det kledelige navnet «PiPad» og er bygget rundt en Raspberry Pi Modell B Rev 2-modell.

Foto: Michael Castor

For å lage nettbrettet kombinerte han minimaskinen med en 10-tommers LCD-berøringsskjerm med en oppløsning på 1280 x 800 piksler, som han bestilte fra et malaysisk selskap som heter Chalkboard Electronics. Denne ser i skrivende stund ut til å være utsolgt.

Av andre sentrale komponenter puttet Castor inn et batteri av typen Anker Astro 3E på 10 000 milliampere fra nettbutikken Amazon, som visstnok gir rundt 6 timers batteritid.

Laget av tre

På grunn av dårlige ventilasjonsmuligheter fant selvbyggeren det også smart å gå til anskaffelse av et par Raspberry Pi-kjøleribber i aluminium, også fra nettbutikken Amazon. Den relativt lange listen over øvrige, indre komponenter kan du finne her.

Castor sier selv at han ønsket et «sexy» design, noe som gjorde at han valgte å lage rammen rundt berøringsskjermen av tre, nærmere bestemt kryssfinér. I tillegg festet han en tynn karbonfiber-plate på baksiden av nettbrettet.

Resultatet er et ganske så tiltalende hobby-produkt, selv om PiPad ikke akkurat er noe iPad-konkurrent. For flere bilder og en detaljert gjennomgang av fremgangsmåten kan du gå til Michael Castors hjemmeside.

Andre selvbyggere benytter også tre: Sjekk disse eksklusive PC-kabinettene av tre »

(Kilde: ZDNet)

Les også
Dette kameraet med berøringsskjerm er laget av Raspberry Pi
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd ny milepæl
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd stor milepæl
Les også
Lar deg lære kode med knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi
annonse