Til hovedinnhold

Håkon ble rik på mobil-app

Norsk app-utvikler håver inn 65 000 kroner - om dagen.

Har du prøvd Wordfeud? Det norske Scrabble-lignende spillet har tatt Apple App Store og Android Market med storm, og så langt har hele sju millioner brukere lastet ned appen.

Den finnes både i gratisversjon med reklame og i en reklamfri utgave som koster 21 kroner. For utvikler Haakon Bertheussen betyr dette en inntekt på 65 000 kroner om dagen, ifølge Aftenposten.

Utgiftene hans skal være på ikke mer enn 30 000 i måneden, men både Google og Apple krever sin del av kaka - eller 30 prosent for å være nøyaktig. Selv etter skatt sitter likevel 28-åringen igjen med tjukk bunke tusenlapper, og en forventet omsetning på 6-7 millioner kroner i sitt aller første driftsår.

- Det startet som en hobby. Jeg hadde ingen idé om at jeg kunne leve av dette, sier Bertheussen til Adressa.no.

Les også: Hjernetrim-apps for Android og iPhone

Norske Wordfeud har blitt en hit i applikasjonsbutikkene

Flest amerikanske brukere
50 000 nordmenn har foreløpig lastet ned eller kjøpt Wordfeud. I vårt naboland Sverige ligger tallet på hele 700 000 spillere, mens Bertheussen selv oppgir at nærmere 90 prosent av alle kundene er amerikanere.

Nå jobber han med å forbedre de eksisterende ordbøkene og legge til nye språk. Videre skal det bli mulig å se statistikk over hvor mange ganger man har vunnet i en fremtidig versjon av Wordfeud.

Tro ikke at Bertheussen er alene om å tilby et Scrabble-lignende spill i Apple App Store eller Android Market. Faktisk finnes det en offisiell Scrabble-app til iPhone og iPad, men denne har langt dårligere vurdering fra kundene. Hovedkonkurrenten heter Words With Friends, og denne gjør det spesielt godt i App Store.

Dette syntes vi om Wordfeud i fjor:
Liker du Scrabble, vil du elske Wordfeud

annonse