Snart kan du spille Fortnite på Xbox med mus og tastatur

Microsoft lanserer støtte denne uken.

Xbox One får støtte for mus og tastatur kommende onsdag, altså 14. oktober. Det varslet Microsoft i helga.

I begynnelsen vil støtten være forbeholdt medlemmer av Xbox' Insiders-program, i praksis betatestere av nye funksjoner. Epic har imidlertid varslet at Fortnite blir en av de første Xbox-titlene som får støtte for mus og tastatur.

Matches mot likeverdige

Andre spill som kommer til å få støtte er Warframe, Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder og X-Morph Defense.

Alle disse kommer i løpet av november, og følges opp av Children of Morta, DayZ, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface og Wargroove i fremtiden.

Microsoft skriver også at ukens oppdatering gir utviklerne alle verktøyene de trenger for å lage støtte i sine spill, så det vil sikkert komme flere etter hvert. De fleste USB-tastaturer og -mus vil være støttet, sa Microsoft tidligere i år, både kablede og trådløse.

Xbox-kontrolleren får selskap av mus og tastatur i en oppdatering som slippes førstkommende onsdag.

Designet for Xbox

Microsoft varslet også at de lanserer et nytt program for mus og tastatur kalt «Designed for Xbox». Disse skal blant annet komme med en dedikert Xbox-knapp, i tillegg til støtte for såkalt Dynamic Lighting, som gjenskaper fargene i spillet på tastaturet.

Razer er foreløpig eksklusiv partner med Microsoft, og skal vise frem sine «Designed for Xbox»-produkter på CES-messen i januar.

Hovedkonkurrenten Playstation 4 har for øvrig allerede støtte for mus og tastatur. Konsollspillere med mus og tastatur vil kun bli matchet mot andre spillere med mus og tastatur, enten det er på konsoll eller PC, varslet Epic tidligere i år.

Det for å unngå konkurransefordeler av det mer nøyaktige siktet man gjerne har med mus, blant annet.

Les også
Razer Turret for Xbox One er spesielt tilpasset sofaspilling
annonse