Til hovedinnhold

Tesla øker prisen på Model 3-varianten laget for norske forhold

Så mye mer må du ut for firehjulsdrift-pakken.

harvest films

Tesla klarer visst ikke å bestemme seg hva deres Model 3 skal koste. I natt justerte de prisen for Model 3 med firehjulsdrift for tredje gang på bare et par måneder.

Den nye prisen er nå satt til 6000 dollar, cirka 50 000 kroner, for alle som ønsker firehjulsdrift (Dual Motor). Det er dyrere enn for både Tesla Model S og Model X, hvor oppgraderingen koster 5000 dollar. Det melder elbilnettstedet Electrek.

Ujevn prising

Bilde: Tesla

Electrek skriver at Tesla allerede med den opprinnelige prislappen på 5000 dollar overrasket mange reservasjonsholdere. Grunnen var at Tesla-sjefen Elon Musk tidligere hadde sagt at firehjulsdrift ville være billigere på Model 3 enn deres andre modeller. Det viste seg å ikke stemme da prisene ble annonsert.

Deretter bestemte selskapet seg for å senke prisen på Dual Motor-pakken til 4000 dollar i juni. To måneder senere, i august, økte de prisen tilbake til 5000 dollar. Nå, én måned senere, øker de prisen med 20 prosent til rekordhøye 6000 dollar.

I tillegg fjerner de to fargevarianter fra sortimentet sitt: Metallic Silver og Obsidian Black. Dette skal være for å effektivisere fabrikken.

Performance-utgaven øker ikke i pris

Bilde: Elon Musk/Twitter

Selv om Tesla øker prisen for dem som bare ønsker firehjulsdrift, har de ikke justert prisen for Performance-utgaven. Dette er den dyreste varianten av Model 3, som koster hele 15 000 dollar å oppgradere til.

Ved å bare øke prisen på firehjulsdrift-pakken har Performance-pakken gapet mellom de to pakkene blitt hakket mindre.

Det er ikke utenkelig at Tesla håper den økte prisen på Dual Motor-pakken vil få flere til å velge den dyrere Performance-pakken, som selskapet har høyere margin på.

Norsk pris fortsatt ukjent

Det er fortsatt ikke klargjort hva de norske prisene på Tesla Model 3 vil være. Tesla Norge har unngått spørsmålet hver gang vi har stilt det, og senest denne uken fikk vi høre at prising og annen Europa-spesifikk informasjon vil bli sluppet på et senere tidspunkt.

Vi vet heller ikke hvor mange nordmenn som har forhåndsbestilt Teslas billigste modell – en statistikk de fleste andre bilprodusenter skryter hemningsløst av.

Dermed er tidligere informasjon fortsatt gjeldende, og det er dermed ventet at Model 3-lanseringen i Norge vil skje i løpet av første halvdel av 2019.

annonse