Nyhet

Spotify lanserer sitt første fysiske produkt

Skal teste bilbruk med «Car Thing».

Spotify skal teste hvordan folk bruker musikk og podcaster i bilen gjennom en ny stemmestyringsenhet de kaller «Car Thing».

Tingesten skal fremover deles ut til utvalgte Premium-brukere i USA, og vil gi brukerne mulighet til å fortelle enheten hva de har lyst til å høre på ved hjelp av stemmen.

Spotify presiserer i et blogginnlegg at dette bare er en test, og at de ikke har noen planer om å gjøre enheten tilgjengelig for vanlige brukere. Det motsier en artikkel fra FInancial Times tidligere i år, som skrev at enheten ville koste rundt 100 dollar.

– Men læringene fra testen vil diktere hvordan vi utvikler opplevelsene overalt hvor du lytter, skriver selskapet.

Voice Thing og Home Thing

Enheten vil plugges i sigarettenneruttaket og kommuniserer trådløst over blåtann med både bilen og telefonen din. Den vil aktiveres ved å si «Hey Spotify», fulgt av det du har lyst til å høre på.

Spotify sier også at det ikke er usannsynlig at de kommer til å gjøre liknende tester i andre omgivelser i fremtiden.

De skriver at man ikke trenger å bli overrasket om det kommer nyheter om «Voice Thing» eller «Home Thing» i fremtiden, men at fokuset fortsatt er å bli verdens nummer-én-plattform for lyd, ikke på å lage maskinvare.

Ifølge The Verge skal selskapet imidlertid ha søkt om varemerkebeskyttelse både for Car Thing, Voice Thing og Home Thing.

Ingen egen stemmestyring – foreløpig

Stemmestyring er ikke tilgjengelig direkte i Spotify, selv om Spotify tidligere har gitt enkelte brukere tilgang til en slik funksjon. Googles Assistent har imidlertid mulighet til å hente opp Spotify-innhold basert på dine kommandoer.

Apples Siri har det foreløpig ikke, men det er mulig å lage snarveier til diverse Spotify-kommandoer via Apples Shortcuts-funksjon for Siri.

Car Thing-testen skal starte opp i løpet av de kommende ukene.

annonse