Til hovedinnhold

Nytt flaggskip får 10x optisk zoom og spenstig selfiekamera

Oppo

Oppo er ikke blant de mest kjente mobilmerkene her hjemme, ettersom modellene deres stort sett ikke er å få kjøpt gjennom de kjente salgskanalene.

Når de nå lanserer en ny toppmodell som erstatter fjorårets Find X, er den likevel verdt å nevne. Det nye flaggskipet deres heter Oppo Reno Zoom Edition, og fortsetter nemlig tradisjonen med å tilby finurlige og utradisjonelle kameraløsninger.

Som du kan se i testen vår av fjorårets Find X kom både front- og bakkameraet til syne med en skyvemekanisme. Nye Oppo Reno Zoom Edition kommer tilsynelatende også uten frontkamera, eller «selfie»-kamera. Dette har de likevel fått på plass takket være en skjult mekanisme som spretter opp fra innsiden av telefonen når du trenger det. På denne måten holder de fortsatt den store skjermen helt fri for «busslommer» og kamerahull, som ellers ville krevd kreative bakgrunner for å overse.

Fokus på zoomkamera

Oppo

Frontkameraet som spretter opp for selvportretter er motorisert og kommer med en dedikert blits. Bildebrikken er på respektable 16 megapiksler og har en blender på f/2.

På baksiden finner du det hakket mindre kreative, men desto mer imponerende hovedkameraet. Eller hovedkameraene, som telefonen har fått navnet sitt fra. Tre ulike sensorer leverer nemlig bilder med en total oppløsning på inntil 48 megapiksler med en blender på lave f/1.7.

Rosinen i pølsa er likevel 10x optisk zoom som tryller frem bilder med 13 megapiksler oppløsning på lang avstand.

Skikkelig zoom er noe Oppo har forsket på en stund, og vi så allerede i 2017 på en prototype-telefon som hadde mulighet for inntil 5x optisk forstørrelse.

Nå er teknologien modnet og tatt flere steg videre, og vi kan ikke komme på andre utfordrere enn Hauweis P30 Pro, som nylig høstet svært god kritikk hos oss. Mye på grunn av det gode kameraet dens med 5x optisk zoom, og 10x hybridzoom.

Oppo

Toppet på de fleste områder

Til tross for artige kamerapåfunn kan ikke Oppo-telefonen låses opp med ansiktet. I stedet finner du en skjult fingersensor i skjermen.

Ellers kommer Reno Zoom Edition med en stor 6,6 tommers OLED-skjerm, en sprek Snapdragon 855-prosessor og mulighet for både NFC og hurtiglading.

Om noen bestemmer seg for å ta inn telefonen til Norge er ikke kjent, men det kan i alle fall ikke skje før den er skikkelig lansert, noe som er ventet å skje 24. april.

Vi tok med toppmodellene på fotosafari:
Slik klarer konkurrentene seg mot P30 Pro-kameraet »

(Kilde: The Verge)

Mer om
annonse