NyhetBlack Friday-tilbud 2018

Dette er de beste Black Friday-tilbudene

Redaksjonen plukker ut tilbudene du trygt kan slå til på.

Video

Enten du elsker eller hater det, Black Friday er her. Det som tidligere bare var én dag, i form av Black Friday, blir nå feiret som en ukeslang affære av norske butikker. Navnet har blitt Black Week, og i fjor brukte nordmenn rekordhøye 3,5 milliarder kroner på fredagen alene.

For oss dingsein­teresserte som gjerne alltid har en ønskeliste klar er det kjekt å vite at det er spesielt elektronikk som ofte dukker opp på tilbud denne uken. Og selv om det ikke alltid er gi-bort-pris snakker vi ofte om rabatter på mellom 30 og 70 prosent, på varer der man ellers kan forvente relativt små avslag resten av året.

I år har nesten samtlige butikker tilbud hele uken, men det er forventet at de største tilbudene kommer på fredag.

Som tidligere år tar vi en kikk på tilbudene der ute hver eneste dag, for å komme med våre anbefalinger til de beste Black Week-tilbudene du bør slå til på.

Dette vurderer vi ut ifra hvor mye prisen er satt ned, hvor billig produktet har vært tidligere, og kanskje viktigst av alt: Hvor godt produktet faktisk er. Det er mye som er på tilbud denne uken som rett og slett er dårlige produkter, som du ikke bør kjøpe uansett hvor billige de er.

Usikker på hvor det er Black Friday-salg?

De beste tilbudene:

Vi oppdaterer fortløpende og sorterer listen basert på PRIS, hvor billigste produkt kommer øverst. Du er derfor nødt til å skrolle nedover for å finne nye produkter når vi legger dem til.

Dette er de beste på BLACK FRIDAY 23. november

God of War: En sikker vinner for alle med PS4

Pris ved lansering: 545 kroner
Normalpris: Ca 499 kroner
Pris nå: 249 kroner

Vi tester vanligvis ikke spill her på Tek, men det er ingen hemmelighet at hele redaksjonen liker å spille litt på fritiden. Så selv om vi ikke har gitt God of War noen offisiell Tek-karakter, kan vi like godt trygt anbefale God of War til alle som er ute etter et virkelig solid, og engasjerende, actionspill til sin PlayStation 4.

Her får du både i pose og sekk. Fantastisk grafikk, en engasjerende historie og spillmekanikk som sitter som et skudd.

Til bare 249 kroner er dette en rekordlav for spillet, og et trygt valg hvis du skal kjøpe et nytt spill til noen (eller deg selv) med PlayStation 4.

Spider-Man: Herlig superhelt-action i New York

Pris ved lansering: 595 kroner
Normalpris: Ca 500 kroner
Pris nå: 319 kroner

Heller ikke Spider-Man er offisielt testet her på Tek.no, men vi slår likevel til med en kjøpeanbefaling. Spillet selges nå for 319 kroner, ned fra normale 500 kroner. Spillet ble sluppet i høst og har fått skryt av omtrent hver eneste spilljournalist som testet det. Vi prøvde Spider-Man faktisk litt vi også i september, og måtte si oss svært imponerte over at noe så enkelt som å bevege seg rundt i en by kunne være gøy.

Spider-Man-spillet fra Insomniac, skaperne av klassikere som Spyro, Ratchet & Clank og senere Resistance-serien har rett og slett laget et spill som har gjort noe så tilsynelatende enkelt som å svinge seg rundt i Manhattan til en kjempeopplevelse. Kombinerer du det med en morsom superhelthistorie, et solid kampsystem og utfordrende boss-kamper har du en oppskrift for et virkelig godt spill.

Også dette spillet er dog eksklusivt for PlayStation 4-eiere, men hvis de har en interesse for superhelter og gode actionspill er dette en sikker vinner.

Nintendo Classic Mini NES: Nostalgisk perle

Pris ved lansering: 899 kroner
Normalpris: Ca 600 kroner
Pris nå: 477 kroner

Nintendo har gjort stor suksess med sine mini-konsoller, og dette var enheten som startet det hele. NES Classic ble sluppet på tampen av 2016 og ble utsolgt i hver eneste butikk som førte den. I senere tid har Nintendo produsert flere konsoller, og den desperate kjøpehysterien vi så det første året har roet seg ned.

Nintendo NES Classic er altså en miniatyrversjon av den folkekjære spillkonsollen fra 80-tallet, som byr på 30 forhåndsinstallerte spill. Elsker du de gamle spillene kommer du til å bli glad i denne lille krabaten, selv om den har sine begrensninger.

Det følger for eksempel bare med én spillkontroller, og kabelen er ganske kort. Du kan kjøpe en ekstra kontroller hvis du vil, men kabellengden er fortsatt et problem.

Tilbudet på 500 kroner er det laveste vi har sett konsollen bli solgt for (med unntak av en uke i september!), selv om det ikke akkurat er snakk om en kjempenedgang fra tidligere. Bare kjøp denne hvis du allerede ønsket deg en.

Vi har for øvrig ikke testet NES Classic selv her på Tek.no, men vi jobbet fortsatt med Gamer.no da den ble lansert, og fikk prøvd den godt ut i den sammenhengen. Vi testet etterfølgeren SNES Classic, og den digger vi.

Razer Ornata Chroma Gaming: Tastaturet som er bra til både skriving og spilling

Pris ved lansering: 1095 kroner
Normalpris: 799 kroner
Pris nå: 449 kroner

Razer har laget gode spillprodukter i årevis, og spilltastaturet Ornata fløy rett til topps i vår samletest av spilltastatur. Det var det flere grunner til, men spesielt det fine kompromisset vi følte tastene ga oss. Spilltastatur er nemlig som oftest utstyrt med mekaniske brytere, som gir gir lang «vandring» (nedtrykk), med forskjellige grader av tilbakemelding. Ulempen er at de bråker mye. Razer Ornata er en slags hybrid mellom vanlige membran-tastatur og mekaniske. Vi skal ikke gå i dybden på hva det vil si her, men resultatet er et tastatur som både er godt å skrive på, samtidig som det er bra til spilling også.

God byggekvalitet, enkel programvare til å styre lys og en behagelig håndleddsstøtte trekker også opp.

Vi har aldri sett tastaturet til en såpass lav pris før, så hvis du er ute etter et godt spilltastatur vil dette være et veldig solid valg!

Nintendo Classic Mini SNES: Den beste retromaskinen

Pris ved lansering: 1490 kroner
Normalpris: Ca 849 kroner
Pris nå: 749 kroner

Det er ikke bare vanlige NES som er på tilbud i dag, men også oppfølgeren SNES Classic.

Som navnet tilser er dette mini-versjonen av Nintendos Super Nintendo-konsoll som kom på markedet i begynnelsen av 90-tallet. Den kommer med en rekke forhåndsinstallerte spill, pakket inn i en nusselig liten pakke.

Nintendo lærte heldigvis litt fra forgjengeren, så i SNES Classic-pakken får du med to håndkontrollere i stedet for bare én, og de har begge litt lengre kabel.

Vi foretrekker denne av de to mini-konsollene fra Nintendo. Delvis fordi vi rett og slett synes spillene er bedre og har tålt tidens tann bedre enn NES-spillene, men også fordi den har alt du trenger rett i pakken.

Som du kan se på prisgrafen til høyre er dette den billigste SNES Classic noen gang har blitt solgt for, så hvis du uansett hadde denne på ønskelisten – Slå til!

Kingston HyperX Flight: Gode trådløse hodetelefoner til spilling

Pris ved lansering: 1599 kroner
Normalpris: 1590 kroner
Pris nå: 989 kroner

Da vi testet Kingston HyperX Flight i vår samletest av trådløse spillhodetelefoner likte vi at det både var testens letteste samtidig som det også kunne by på best batteritid. Begge delene er noe som kommer veldig god med når du spiller i lang tid. Med tunge hodetelefoner kan det være ubehagelig å dem på i lang tid, og det er irriterende å måtte bytteri ofte. Dette slipper du med Kingston HyperX Flight.

Vi trakk hodetelefonene fra Kingston for litt manglende funksjonalitet, slik som virtuell surround eller manuelle EQ-innstillinger. Dette er funksjoner flere av konkurrentene byr på, men kanskje ikke noe du irriterer deg veldig mye om hvis du bare er ute etter grei lyd. For akkurat det kan i hvert fall disse hodetelefonene by på.

Ellers synes vi at de var hakket for dyre da vi testet dem, men til en pris under 1000-lappen nå er ikke det lenger et problem!

Sony WF-1000X: Trådløse plugger med støydemping

Pris ved lansering: 2490 kroner
Normalpris: Omtrent 1800 kroner
Pris nå: 990 kroner

Dette er helt trådløse propper som har vært på markedet en god stund. Disse ble nemlig lansert på IFA-messen tilbake i 2017, men er fortsatt blant noen få propper som kan også kan gi deg støykansellering.

Proppene er relativt små og kompakte, og har greit batterilevetid med omtrent tre timer mellom hvert besøk hos laderen. I tillegg har du et etui som lar deg lage pluggene mens du er på farten inntil to ganger, slik at du i realiteten har 8–9 timer med bruk før både propper og etui på fylles opp.

Lyden i disse proppene var noe av det vi likte best da de kom, og som fortsatt holder god kvalitet sammenlignet med nyere produkter. Til denne prisen sliter vi med å komme på noe som kan matche disse i det hele tatt.

Philips Hue White and Color Ambiance Startpakke: Let there be light!

Pris ved lansering: ca. 1500 kroner
Normalpris: ca. 1500 kroner
Pris nå: 990 kroner

Vi har hatt sansen for Philips Hue-pærer i noen år nå. Det har riktignok også kommet andre og rimeligere aktører på banen, men Philips' app er bedre, samtidig som utvalget av pærer virkelig begynner å bli bra.

Prisen er dog fremdeles i det høyere laget, så vi er glade hver gang Hue kommer på salg.

I forbindelse med årets Black Friday er det mye Hue-utstyr å forholde seg til, men for deg som er ute etter en startpakke har vi blinket oss ut settet med tre fargede pærer og en Hue-bro som gir deg kontroll over pærene.

Disse pakkene, som i skrivende stund ligger på samme pris, er for vanlig, stor lampesokkel (E27) og «spotlyspærer» (GU10). I tillegg har vi i dag en versjon av E27-pakka med dimmer inkludert til en drøy hundrelapp ekstra.

Nest Protect: Smart og god livredder

Pris ved lansering: ca. 1400 kroner
Normalpris: ca. 1400 kroner
Pris nå: 1116 kroner

Vi har likt Nest Protect siden før den egentlig kom hit til landet, og det aller fineste med denne «smarte» røykvarsleren er nok at den sjekker sin egen tilstand og varsler deg om noe skulle være galt.

Med tanke på at jul og mørketid ofte betyr økt bruk av levende lys – som det kan skje skumle ting med – er det fint å være viss om at røykvarsleren faktisk virker.

Ved siden av røyk, kan Protect også varsle om høye forekomster av karbonmonoksid. Den gjør dessuten mer enn å bare pipe – her benyttes det også stemmevarsling som både forteller deg om hva som er galt og hvor i huset problemet ligger. Norsk kan den også.

En annen fin ting er at den kan finne på å si ifra om høye røykverdier før begynner å ule. Så dersom du er litt kjapp til å reagere, kan du slippe hele alarmen.

Jabra Elite Sport: Gode trådløse øreplugger til trening og hverdagsbruk

Pris ved lansering: ca. 2500 kroner
Normalpris: ca. 2200 kroner
Pris nå: 1249 kroner

Vi har likt Jabras sporty øreplugger en god stund, spesielt etter at de fikk utvidet batteritid i i fjor høst. Batteriet i selve ørepluggene varer omlag 4,5 timer, mens ladeetuiet fortsatt gir to hele ekstra oppladinger for en total batterilevetid på 13,5 timer.

Ørepluggene er ikke akkurat små, men måten de er utformet på gjør at de ikke stikker voldsomt langt ut av ørene likevel. De passer til de fleste, da det følger med en rekke ulike typer øreputer (skum og silikon) og i tillegg tre størrelser på ørevingene.

Foruten pulsmåling fra øret og rimelig god lyd – lett å like og passer utmerket til «treningsmusikk» – fungerer disse pluggene også imponerende godt til samtalebruk, spesielt med tanke på at mikrofonen her faktisk sitter i øret.

Sony WH-H900N: Rimelig lillebror til Sonys flaggskip

Pris ved lansering: 3 290 kroner
Normalpris: 1790–1990 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Om du ikke vil ut med mange tusenlapper for hodetelefoner med støydemping, er Sonys WH-H900N vårt aller fremste valg.

De stakk av med seieren i vår samletest, med relativt habil støyreduksjon, god lyd og god komfort. 900N er lillebroren til Sonys flaggskip-serie 1000X, og byr stort sett på de fleste av fordelene, bare med litt nedskalert støydemping.

De har heller ikke de mest avanserte funksjonene, som automatisk tilpassing til kabintrykket og lignende, men er likevel et svært godt valg om du bare er ute etter det aller viktigste.

Prisen ved lansering var altfor nær toppmodellen, men nå koster WH-H900N langt under halvparten. Det er et svært godt kjøp.

Polar M430: Den beste billige treningsklokken har blitt enda billigere

Pris ved lansering: 2195 kroner
Normalpris: 1479 kroner
Pris nå: 1299 kroner

Smarte dingser til håndleddet kommer nå til dags i alle slags størrelser, fasonger og ikke minst priser. Alt fra billige, og ganske dumme, aktivitetsarmbånd, til svindyre smartklokker og trenignsklokker til 5-6000 kroner. Polar M430 er et sted midt i mellom.

Vi testet Polar M430 i forbindelse med en samletest av treningsklokker under 2500 kroner, og da konkluderte vi med at M430 var det beste kompromisset av alle sammen, og da den Best i Test-stempelet vårt. For den har et par svakheter, men den er best der det gjelder: Den gir deg kjempegode treningsanalyser og rapporter, noe vi synes er et veldig viktig aspekt av en treningsklokke. Den har et godt utvalg av smart- og treningsfunksjonaliteter, og støtter pulsmåling via både optisk måling og pulsbelt.

Men husk at du ikke får alt du kanskje skulle ønske deg i en treningsklokke til denne prisen, men du får «nok» for de aller fleste. Les hele samletesten vår hvis du vil ha mer informasjon.

Samsung 860 Evo 1TB: Passe stor SSD til kjekk pris

Pris ved lansering: ca. 3500 kroner
Normalpris: ca. 1900 kroner
Pris nå: 1490 kroner

Større SSD-er har sunket jevnt og trutt i pris gjennom året, og i forbindelse med årets Black Friday-konsept har altså én terabyte fra Samsung bikket grensa på 1500 kroner. Dersom du skulle være ute etter en god og robust systemdisk eller stor sekundær SSD, er ikke dette noe dumt valg.

Versjonen på salg er i 2,5-tommersformatet og benytter seg av SATA-grensesnittet, som betyr at den også kan brukes med litt eldre datamaskiner uten ledige M.2-spor.

Samsung har såpass tro på 860 Evo at de gir fem års garanti rett fra fabrikken, og da vi testet denne i fjor fant vi ingen spesielle svakheter.

Det vi i hovedsak hadde å klage på var prisen, og det har det sannelig skjedd noe med.

Steelseries Arctis Pro Wireless: Trådløse hodetelefoner for spill

Pris ved lansering: 3299 kroner
Normalpris: 3219 kroner
Pris nå: 1499 kroner

Skal du spille spill er lyden en essensiell del av opplevelsen for mange. Sitter du på huk og vente på fienden, er det greit å høre nøyaktig hvor nærme de faktisk er.

Nå får du et trådløst hodesett fra Steelseries til en langt hyggeligere pris enn vanlig. Dette hodesettet koster normalt et par hundrelapper over tre tusen kroner, som er en solid slump penger for et hodesett.

Dette er et hodesett som har svært god lydkvalitet, og som ikke minst surroundeffekt. De er dessuten ganske så komfortable å ha på seg, med mindre du har et stort hode.

Modellen leveres med liten koblingsboks som du kobler til PC-en, hvor du lader batteriet. Det følger med to batterier med hodetelefonene slik at du kan spille samtidig som ett av batteriene lades, og bytte kjapt hvis du skulle gå tom for strøm.

Sonos One: En smarthøyttaler som faktisk låter bra

Pris ved lansering: 1995 kroner
Normalpris: Ca 1995 kroner
Pris nå: 1695 kroner

Det er ikke ofte Sonos-produkter kommer på tilbud, men Black Friday ser ut til å være unntaket. Ikke at 300 kroner er noe å hoppe i taket for, men er du ute etter Sonos-utstyr får du det neppe til noe lavere enn dette.

Vi liker Sonos One svært godt. Det er en nett og liten høyttaler som er utrolig plasseringsvennlig – enten du vil ha litt musikk på kjøkkenet, badet eller i soverommet. Hvis du virkelig vil slå på stortromma kan du koble dem til en Sonos-lydplanke og bruke to av dem som bakhøyttalere for skikkelig surroundlyd.

Som Sonos-høyttalere flest er det god lyd, med et større fokus på mellom- og bunnregisteret enn de aller lyseste tonene. Det er lekende lett å sette dem opp i hjemmet, og Sonos One har til og med støtte for Amazons taleassistent Alexa, og skal få støtte for Google Assistant neste år.

Xbox One S med Forza Horizon 4: Både spillkonsoll og 4K-avspiller

Pris ved lansering: ca. 3000 kroner
Normalpris: 2600 kroner
Pris nå: 1700 kroner

Xbox One S er en mye mindre og mer støysvak versjon av den originale Xbox One. Den har dessuten støtte for HDR-TV-er med utvidet fargerom og høyere dynamikk i bildene, samt mulighet til å oppskalere bilder til 4K-oppløsning.

Selve rosinen i pølsa kan imidlertid være at den spiller av UHD Blu-ray-filmer. Det er en funksjon konkurrenten Playstation 4 ikke kan matche.

Xbox One S kan være et godt kjøp ene og alene fordi den er en rimelig 4K-avspiller, men det er jo spill den er laget for. Her stiller kanskje ikke Xboxen like sterkt som Playstation når det kommer til eksklusive titler, men både Halo 5, Gears of War 4 og Forza Horizon 4, Forza Motorsport 7, Quantum Break og Sunset Overdrive kan være verdt å få med seg.

Greit da, at Forza Horizon 4 følger med gratis i denne pakken.

Husk at Xbox One X ikke støtter spilling i 4K-oppløsning, eller 60 bilder i sekundet i Full HD-oppløsning, slik som den kraftigere (og dyrere!) Xbox One X.

Fitbit Ionic: Perfekt smartklokke til deg som vil starte å trene

Pris ved lansering: 3490 kroner
Normalpris: Rundt 2800 kroner – har vært nede i 2222 kroner
Pris nå: 1999 kroner

Mange ønsker å komme i gang med mosjon. Da er en smartklokke noe som enkelt kan bistå deg med dette, og denne modellen fra Fitbit er en av de aller enkleste å bruke.

Her skjer nemlig innsamlingen av data automatisk for deg, slik at klokken selv merker om du er ute og trener, eller har lagt deg for å sove. Via en enkel app kan du følge med på all aktiviteten din, og legge inn mat- og drikkeinntak dersom du ønsker en enda mer nøyaktig oversikt over helsen din.

Den er også god til å sjekke ut hvor god søvn du får. Via en enkel oversikt kan du se hvordan du sover om natten, og sammenligne dine egne data med snittet for alle andre brukere av klokken.

Klokken har en klar og god skjerm, og du kan personifisere utseende ved å velge mellom en rekke ulike armbånd i gummi, lær eller metall.

Huawei P20 Lite: Toppmodelldesign på billigsalg

Pris ved lansering: 3690 kroner
Normalpris: 2989 kroner
Pris nå: 2190 kroner

Da vi testet P20 Lite i våres kostet telefonen rundt 3800 kroner. Det var likevel en telefon som bød på ganske mye for pengene - kanskje spesielt designmessig. Den føltes dyrere enn den var. Og når Komplett og Power nå selger denne telefonen til knappe 2000 kroner får du veldig mye mobil for pengene.

Den lekre glassdesignen skiller den ut - spesielt i sitt prispunkt, der det blir stadig mer plast i utvalget. En knallbra skjerm for sin opprinnelige prisklasse og hurtiglader og USB-C-kontakt smører på inntrykket av god verdi for pengene. Den har tilstrekkelig med lagringsplass og du kan uansett legge til ekstra plass i form av minnekort om du vil.

Kameraet gjør en ålreit jobb, men slektskapet opp til P20 og P20 Pro er ikke fullt så tett som vi kanskje hadde ønsket oss. De deler tross alt navn. Men spesielt til denne prisen her er det ikke noe særlig å klage over. Bittelitt nuppete ytelse i flekkene og at Netflix ikke vil servere innholdet sitt i aller beste kvalitet var to av de viktigste rynkene i pannen for denne telefonen.

Mobiler til 2000 kroner pleier å by på vesentlig flere rynker i pannen enn det.

Sony WH-1000XM2: Knallgod lyd og støyredusering

Pris ved lansering: 3690 kroner
Normalpris: 2990 kroner – har vært nede i 2689 kroner
Pris nå: 2222 kroner

Lyd på farten er noe vi nordmenn har lagt vår elsk på, og Sony er en kongen på haugen hva gjelder trådløse hodetelefoner med aktiv støykansellering.

Sammen med Bose QC35 var disse modellene fra Sony de beste modellene du kunne velge i fjor, og nå som 1000XM2 er erstattet med 1000XM3, og det betyr at du nå kan plukke opp de gamle modellene til en langt bedre pris enn tidligere.

Her får du som nevnt en støyreduksjon som fortsatt er blant markedets aller beste, kombinert med en lydkvalitet som er lett å like. Her får du klar lyd med rikelig med bass, og det hele er vel balansert uten at bassen buldrer for mye eller diskanten skriker i ørene.

Disse er trådløse, og har i tillegg lang batterilevetid. Hodetelefonene leveres også med et eget etui som er kjekt å ha når du skal legge dem vekk i sekken.

Apple iPhone 6s: En god, gammel traver

Pris ved lansering: 6299 kroner
Normalpris: 3490 kroner
Pris nå: 2490 kroner

iPhone 6s koster 2500 kroner i dag. Det låter som en eldre iPhone, og det er det. Men disse telefonene holder seg godt i pris, og i motsetning til Android-telefoner flest får de oppdateringer i lange tider etter slipp.

Akkurat nå er iPhone 5s den eldste telefonen med den nyeste programvaren, iOS 12. Til neste år kuttes støtten for 5s, mens versjon 6 beholder ett år til. Så lenge Apple ikke gjør noe med oppdateringstradisjonen vil altså 6s få sin siste store oppdatering om knappe to år, med sikkerhetsoppdateringer hele det påfølgende året.

Det betyr at for 2500 kroner får du en iPhone med grei, om enn ikke lynende rask, ytelse. Helt kurant kamera, 3D Touch og tilgang til App Store. For å nevne noe. Sannsynligvis snakker vi om årets billigste vei inn i Apple-universet, og sammenliknet med det som tilbys av Android-modeller er ikke slett ikke iPhone 6s noe dårlig valg til denne prisen.

Samsung HW-MS660: En solid lydplanke med multiromstøtte

Pris ved lansering: 5990 kroner
Normalpris: 3290 kroner
Pris nå: 2490 kroner

Samsungs MS660 er en litt billigere variant av storebroren 760, men det er ikke mye som skiller dem. 660 har litt annerledes design og litt lavere maksvolum, men låter likevel svært godt. For et lite rom eller hus holder det i massevis.

I filmer opplevde vi dialog som skarp og god, men siden den ikke har noen subwoofer mangler den litt punch i de laveste frekvensene.

MS660 har støtte for Samsungs multirom-teknologi, og kan utvides med subwoofer og bakhøyttalere hvis du vil oppgradere systemet etterhvert.

Apple iPad (2018): Markedets beste nettbrettkjøp

Pris ved lansering: 3490 kroner
Normalpris: 3222 kroner
Pris nå: 2999 kroner

Apple lager de beste «vanlige» nettbrettene. Så enkelt er det. Snakker du om hybrid-PC-er og nettbrett-aktige maskiner blir nok svaret noe annet, men hvis du bare vil ha et nettbrett til å surfe rundt på nettet med fra sofrakroken er Apples iPad det beste valget.

Apples nyeste iPad er rask og fin i bruk, skjermen er omtrent som den alltid har vært – Skarp, gode farger og nytt i år er at den også har støtte for Apple Pencil – Apples digitale penn som du kan tegne med.

Er du ute etter et nettbrett, slå til på dette før tilbudet forsvinner. Vi testet nylig også Apples helt ekstreme iPad Pro, som forsåvidt er bedre på de fleste punkter, men den enorme prisforskjellen gjør at vanlige iPad fremstår som et langt smartere kjøp.

Bose QuietComfort 35 II: Knallgod støydemping

Pris ved lansering: 3990 kroner
Normalpris: Rundt 3590 kroner – har vært nede i 2990 kroner
Pris nå: 2990 kroner

Bose har i en årrekke vært kjent for å lage gode hodesett som ikke minst har meget god støykansellering. QC 35 II er det nyeste hodesettet fra Bose, og det har blant annet fått en knapp som lar deg bruke Google sin taleassistent.

Hodesettet har meget god komfort, og er laget for å ha på seg over mange timer av gangen. Myke puter og lett vekt er noe av det som gjør at disse føles komfortable selv etter en transatlantisk flytur.

Disse har også god batteritid, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at de ikke skal holde hele flyturen. Mest sannsynlig vil de nemlig holde på frem og tilbake før du trenger å lade de.

Lyden er i klassisk Bose-stil, og er enkel å like for de aller fleste. En potent mellomtone og bass gir deg timer med lytterglede, og kombinert med en velfungerende støykansellering er dette noe du fort kan bli vant med.

Vi fant forøvrig disse på tilbud hos Platekompaniet hvor tilbudsrabatten ikke vises før du kommer til kassen. Det står 3490 kroner på nettsiden, men reduseres til 2792 kroner når du legger den i handlevogna. Kjempeklønete.

Sony Xperia XZ2 Compact: Den beste mini-mobilen

Pris ved lansering: 5990 kroner
Normalpris: 4990 kroner
Pris nå: 2990 kroner

Mobiler blir bare større og større, men det er fortsatt mange som foretrekker noe litt mindre og mer håndterlig. Markedet for kompaktmobiler er nesten ikke-eksisterende nå, men Sony holder fortsatt standen. For ikke bare er Sony Xperia XZ2 Compact liten, men den er faktisk bra også.

Den er fullstappet med like god innmat som selskapets andre toppmodeller, med den kraftige Snapdragon 840-brikken på innsiden og 4 GB ram. Kameraet er ikke helt på nivå med toppmodellen, men ellers er det ikke mye annet enn den fysiske størrelsen som skiller dem.

Hvis du vil ha en liten mobil er dette det beste, og nesten eneste, valget i 2018.

AVA P60 Master+: En knallgod høytrykksspyler

Pris ved lansering: 4190 kroner
Normalpris: 3799 kroner
Pris nå: 3199 kroner

AVA P60 Master+ er lillebroren til P80 Master som du finner litt lengre ned på listen her, og er satt ned betydelig i pris i dag. De to modellene har mange av de samme egenskapene, men en av forskjellene er mye vannmengde de to maskinene gir.

P60 gir litt mindre vann, men er fortsatt en av de aller beste spylerne om du ser på prisen. Denne modellen vant også vår store samletest av spylere under 4 000 kroner.

Her får du de samme gode munnstykkene og såpekanonen som hos P80, og da er du godt rustet til det aller meste som skal vaskes. Merk deg at du også kan kjøpe P60 Master+ til litt over 150 kroner mer.

Til denne prisen får du med en terrassevasker på kjøpet, og det kan nok for mange være verdt de få kronene i mellom.

Sonos Beam: En pen lydplanke du kan snakke til

Pris ved lansering: 3999 kroner
Normalpris: 3999 kroner
Pris nå: 3499 kroner

Akkurat som med Sonos One er det ikke snakk om en stor prisreduksjon her, men det er det omtrent aldri fra Sonos. Sonos Beam ble sluppet for bare noen måneder siden og prisreduksjonen er på bare 300 kroner, men det er jo bedre enn ingenting.

Med Sonos Beam betaler du minst like mye for funksjonalitet som lydkvalitet. Misforstå oss rett: Sonos Beam har god lyd, men det langt ifra den kraftigste lydplanken på markedet. Til samme pris finner du også konkurrenter som gir deg en sub-høyttaler med på kjøpet, som dermed kan by på et langt bredere lydbilde.

Men Sonos Beam går deg sømløs multiromsstøtte med andre Sonos-høyttalere, og kommer også med taleassisten Amazon Alexa. Det gjør at du kan be den om å skru av og på TV-en, pause ting du spiller av, og søke etter musikk med stemmen. Ikke akkurat kritisk funksjonalitet, men det er ganske gøy i praksis.

Så for deg som vil ha en pen lydplanke som «bare funker», er dette et trygt og godt valg.

GoPro Hero7 Black: Stikkordet er «HyperSmooth»

Pris ved lansering: ca. 4400 kroner
Normalpris: ca. 4400 kroner
Pris nå: 3511 kroner

Da GoPro slapp Hero7 Black tidligere i høst, var det spesielt bildestabiliseringen kalt «HyperSmooth» som imponerte oss aller mest. Foruten dette bet vi oss merke i at lanseringsprisen var betraktelig lavere enn hva som var tilfelle for forgjengeren året før.

Trolig har derfor ikke prisen vært noe problem for de mest interesserte, og således har det heller ikke vært et eneste tilbud å spore på denne ferske modellen.

Men nå er selveste Black Friday her, og da har det en tendens til å skje noe med populære varer. Prisnedgangen er kanskje ikke enorm, men den bør likevel være stor nok til å friste en del av dem som sitter på gjerdet.

Jula er jo som kjent ikke så langt unna.

HTC U12+: Den beste HTC-mobilen på mange år

Pris ved lansering: 7990 kroner
Normalpris: 7990 kroner
Pris nå: 3990 kroner

HTC U12+ ble lansert tidligere i år til en typisk toppmodellpris på rundt 7500 til 8000 kroner. Dette er HTCs så langt siste flaggskip, med alt du forventer fra produsenten; knallbra kamera, raske og fine menyer og noen litt uvanlige egenskaper.

Én av disse egenskapene er Edge Sense, som lar deg klemme rundt telefonen for å fremkalle ulike hendelser. Sidene på telefonen fungerer rett og slett som en ekstra knapp. Vi ble ikke helt fornøyde med bruken av samme teknologi på strøm- og volumtaster, der responsen er litt så som så. Men ellers fungerer løsningen brillefint, og det er tross alt ikke så ofte du trenger tastene på siden av telefonen.

Ellers er den vanntett, har ålreit med lagringsplass og nyeste utbredte maskinvare på innsiden. Skjerm, design og ytelse er blant de viktigste grunnene til å velge denne. Men aller viktigst er det fabelaktige kameraet som gir gode resultater i de aller fleste sammenhenger. Til 4000 kroner er dette vanvittig mye telefon for pengene.

Samtidig er vi litt usikre på hva så voldsomt kraftig nedprising som dette kan si om HTCs fremtid i Norden. Det kan være av betydning for hvor ofte, eller om, U12+ får oppdateringer og hvor lenge den eventuelt får det.

Xiaomi Roborock S50: En helt rå robotstøvsuger til litt lavere pris

Pris ved lansering: 4990 kroner
Normalpris: 4290 kroner
Pris nå: 3999 kroner

Xiaomis robotstøvsuger har vært billig allerede fra lanseringsdagen, og siden den gang har det gått gradvis sakte nedover. I dag nådde RoboRock S50 sin foreløpig laveste pris på 3990 kroner. Ikke akkurat en enorm nedgang, men siden vi synes dette er en såpass god robotstøvsuger for prisen tar vi den med likevel.

Xiaomi RoboRock S50 kan konkurrere med de aller dyreste modellene på markedet, som Roomba 980 som vanligvis ligger på rundt 9-10 000 kroner, til en langt lavere pris. Ved hjelp av avanserte sensorer er den en mester på å navigere seg rundt i hjemmet og kommer seg over selv relativt høye terskler. Det er enkelt å tømme støvkammeret og appen er trolig den beste av alle robotstøvsugere.

Bryggesett: Lave priser, men vi har ikke testet

Grainfather Connect

Pris ved lansering: ca. 8000 kroner
Normalpris: ca. 8000 kroner
Pris nå: 6990 kroner

Beer Brew 30 Automatic

Pris ved lansering: ca. 7000 kroner
Normalpris: ca. 7000 kroner
Pris nå: 4194 kroner

På Tek.no har vi kun skrevet om ett bryggesett før, og det var det virkelige feinschmecker-settet fra Speidel (Ekstra). Men selv om vi aldri har satt karakter på noe bryggesett, vet vi likevel en ting eller to om ølbrygging. Og vi vet også at Beer Brew Automatic 30 ikke har vært såpass lavt priset før. Grainfather Connect var dog et par hundrelapper rimeligere under Black Friday i fjor.

Uansett er begge to gode startsett for deg som har lyst til å prøve deg på brygging. Uavhengig av pris er Grainfather Connect det beste valget, spesielt hvis du har tenkt til å brygge alene. Den byr på app-styring, et helt lukket system (slik at du ikke trenger å være redd for smuss i ølet), og har et maltrør som kan løftes opp og festes av bare én person.

BeerBrew 30 Automatic byr på sin side på en lavere pris, smart temperaturstyring, og en veldig enkel bryggeprosess.

AVA P80 Master: Den beste høyttrykkspyleren du får, og den er norsk!

Pris ved lansering: 5990 kroner
Normalpris: 5799 kroner
Pris nå: 4639 kroner

AVA har gjort rent bord i våre tester av høytrykksspylere i år. Den norskutviklede maskinen har mange nyttige funksjoner som kommer godt til nytte når skal vaske bil eller hus.

Blant annet har maskinen en slangetrommel som peker i den retningen du trekker ut slangen. Samtidig har maskinen en egen veltesikring slik at du kan trekke hardt i slangen uten at maskinen velter.

I esken følger det med flere dyser, hvor blant annet en justerbar variant er kjekk når du skal vaske bilen, hvor du kan regulere hvor mye av overflaten du ønsker å spyle av gangen. Dessuten har dette munnstykket et eget lys, så at det er enklere å se om det blir reint i kriker og kroker.

Denne modellen kommer også med en god skumkanon, som lager et tykt skum som blir hengende igjen på bilen og gjør at såpen for bedre tid til å løse opp skiten.

Vil du ha med terrassevasker må du heller velge modellen som har + i slutten av betegnelsen.

Samsung Galaxy S9: En toppmodell til rekordlav pris

Pris ved lansering: 8790 kroner
Normalpris: Omtrent5650 kroner
Pris nå: 4790 kroner

Vi likte det aller meste med Samsung Galaxy S9 da den kom, selv om vi syntes det var en ganske forsiktig oppgradering fra forgjengeren S8. Ting hadde blitt litt bedre på flere fronter, men kanskje ikke nok til at det forsvarte den stive prisen på 9000 kroner. Siden den gang har prisen gått sakte nedover, og endte i dag på rekordlave 4790 kroner. Til en sånn pris er dette rett og slett et kupp.

Samsung forsvarer fortsatt tittelen som verdens største mobilprodusent, og det med god grunn. Samsung Galaxy S9 har fortsatt god ytelse, en flott skjerm med buede kanter for den som liker slikt, og rask og effektiv fingerleser. Den har også blant de beste mobilkameraene på markedet, selv om den har blitt forbigått av Huawei på dette punktet i det siste.

Huawei P20 Pro: En toppmodell til rekordlav pris

Pris ved lansering: 8490 kroner
Normalpris: 6985 kroner
Pris nå: 4990 kroner

Da P20 Pro dukket opp i våres kostet den 8000 kroner. De kronene inkluderte markedets aller beste mobilkamera og et digert batteri på 4000 mAh, for å nevne noe.

I månedene som har gått siden lansering er det i grunnen bare Huaweis egen Mate 20 Pro som har klart å degradere P20 Pro bittelitt i markedet. Verken Apple eller Samsung har klart å gå nevneverdig forbi denne telefonen - i hvert fall ikke om batteritid og bildekvalitet er viktig for hvordan du vurderer en mobil.

Nå koster P20 Pro 3000 kroner mindre, og hvis årets mobilbudsjett strekker seg til 5000 kroner er det denne du bør kjøpe, og du bør kjøpe den nå. Prishistorikken viser at den ikke har vært under 6500 kroner før, og inntil konkurrenter klarer å gå nevneverdig forbi den i kvalitet spørs det om tilbud som dette blir hverdags. Her får du for øvrig en mobil som hurtiglader ekstremt raskt, er lynende kjapp å bruke og som er blant markedets raskeste på hurtiglading. Det du ikke får er trådløs lading eller fingerleser i skjermen, men til 5000 kroner er den likevel et kupp.

Samsung Galaxy S9+: En knallgod, og stor, toppmodell

Pris ved lansering: 9790 kroner
Normalpris: 6690 kroner
Pris nå: 5490 kroner

Samsung slapp som vanlig to varianter av Galaxy-toppmodellen sin i år, og det er ikke mye som skiller de to. Galaxy S9+ har en større skjerm på 6,2 tommer, i tillegg til et ekstra kamera på baksiden.

Nå er begge de to modellene på solide tilbud, og 5990 kroner er det billigste vi noen gang har sett Galaxy S9+.

Akkurat som lillebror har Samsung Galaxy S9+ god ytelse, en lekker skjerm og et knallbra kamera. Det vi virkelig trakk Samsung for i årets line-up var mangelen på noe virkelig nytt. Det gjorde at startprisen på nesten 10 000 kroner var hardt å svelge. Nå, til en pris under 6000 kroner er dette et meget godt kjøp.

Sony CyberShot DSC-RX100 IV: Til nesten halv pris

Pris ved lansering: ca. 11 000 kroner
Normalpris: ca. 8000 kroner
Pris nå: 5690 kroner

Da vi testet dette kameraet for drøye tre år siden, kostet det elleve tusen kroner. Likevel ga vi det karakteren 9/10. Nå har Sonys RX100-serie fått både en og to etterfølgere, men det gjør ikke versjon fire av kameraet noen dårligere.

De nye utgavene har dog senket prisen på forgjengerne.

Nå får du dette kameraet til hva som er omtrent halve prisen av hva du måtte bla opp for det for tre år siden – da vi ganske enkelt beskrev det som markedets beste lommekamera.

Det mangler riktignok berøringsskjerm og er ikke noe førstevalg når det kommer til actionfotografering, men med svært god optikk, elektronisk søker, vridbar skjerm, 4K-video og god skuddtakt er det mye å like.

RX100 IV et sabla bra kompaktkamera, det er bare ikke til å komme unna.

Asus PG279Q: Knallgod spill-skjerm

Pris ved lansering: 8399 kroner
Normalpris: 7490 kroner – har vært nede i 5990 kroner
Pris nå: 5989 kroner

Skal du spille dataspill er dette en av mange skjermer det er verdt å merke seg. Denne modellen fra Asus begynner å dra på årene, men den er fortsatt like aktuell for mange.

Skjermen har vært nede i denne prisen ved noen tilfeller, men det er likevel ikke dagligdags at det skjer.

Her får du en fullblods spillskjerm som først og fremst liker seg best med maskiner som har grafikkort fra Nvidia. Den har nemlig støtte for G-Sync, som fungerer utmerket for deg som har sett deg lei av tears i grafikken mens du spiller.

Samtidig har denne skjermen mulighet å vise deg 144 bilder i sekunder, et høyt antall, men også noe alle aktive spillere ønske seg. Samtidig er størrelsen på 27 tommer noe som passer fint inn om du for eksempel vil kjøre flere skjermer ved siden av hverandre.

Dyson V10 Absolute: Helt rå, men dyr, støvsuger

Pris ved lansering: 6790 kroner
Normalpris: 6790 kroner
Pris nå: 5990 kroner

Vi har vært igjennom mange håndholdte støvsugere på Tek.no, og det er ikke å komme unna at britiske Dyson har seilt opp som støvsugerverdens Rolls-Royce. Støvsugerne deres har en enorm sugekraft og et hav av forskjellige støvsugerhoder du kan bruke på forskjellige underlag, men problemet har alltid vært prisen. Dyson lager rett og slett dyre produkter.

Dyson V10 er intet unntak. Den har sterkere sugekraft enn noen andre konkurrenter i denne klassen, i flere tilfeller på nivå med vanlige, kablede støvsugere, og en batteritid på opptil en time. Det følger med en hel haug av smarte støvsuger du kan bruke til å støvsuge alt fra bilseter til gardiner, og den har en rekke smarte funksjoner for vedlikehold og tømming. Men prisen er stiv.

Nå har prisen droppet litt og kommet ned på litt mer spiselige 5990 kroner. Dette er fortsatt veldig mye penger for håndholdt støvsuger, men så får du også det du betaler for. Vil du unne deg litt luksus og uansett satt og vurderte en håndholdt støvsuger kan dette være tiden å slå til på.

iRobot Roomba 980: Luksus-robotstøvsugeren senket til en overkommelig pris

Pris ved lansering: 11 495 kroner
Normalpris: 8999 kroner
Pris nå: 6895 kroner

Irobots Roomba-støvsugere har nesten blitt synonymt for robotstøvsugere. De kommer i haugevis av forskjellige modeller, men helt på toppen av lista rager Roomba 980. Den får snart en arvtager, men i skrivende stund er dette selskapets ypperste toppmodell.

Den byr på alt du kan forvente av en svindyr robotstøvsuger: Sensorer rundt hele kroppen for at den kan finne rundt i hele hjemmet uten å sette seg fast, trappesensor, god hjulkonstruksjon som kommer seg over dørterskler og veldig god sugeevne. Appen du styrer roboten med er også blant de aller beste, med støtte for timeplanlegging av støvsuging og fjernstyring hvis du er vekke.

Du finner ikke stort bedre robotstøvsuger enn Roomba 980, men problemet har alltid vært prisen. Til i underkant av 7000 kroner begynner det å komme på et veldig spiselig nivå, og du får en støvsuger som alltid kan holde huset rent mens du er på jobb.

Epson TW-5650: Vår favoritt-projektor under 10 000 kroner

Pris ved lansering: 11 732 kroner
Normalpris: 9990 kroner
Pris nå: 6990 kroner

Projektorer er ofte ganske dyre produkter og selv gode 1080p-projektorer ligger gjerne rundt 10 000 kroner. Skal du ha 4K-oppløsning må du ut med omtrent det dobbelte.

Det gjør dagens tilbud ganske imponerende. For omtrent et år siden da vi hadde en stor samletest av projektorer var det nettopp Epson TW-6550 som kom seirende ut, men da til en pris på 9990 kroner. Det var akkurat innafor pristaket vi hadde satt på 10 000 kroner, og den leverte på de fleste punkter: Den har solid lysstyrke, livlige farger og lav inputlag. Sistnevnte er spesielt fint hvis du har tenkt til å spille spill, så det ikke er noen forsinkelse mellom det du trykker og ser på veggen. Epson har også blant de billigste pærene å bytte ut, noe som også er en ekstra kostnadsbesparing i det lange løp.

Vi anbefalte denne projektoren da den kostet 9990 kroner, og til 30 prosent lavere pris er det rett og slett en knallkjøp .

Samsung Galaxy Note 9: Samsungs beste mobil

Pris ved lansering: 9990 kroner
Normalpris: 8990 kroner
Pris nå: 7490 kroner
Galaxy Note 9 er Samsungen som har alt selskapet kan tilby. Her får du diger skjerm, stort batteri og digital penn i samme pakke. Nytt av året er at pennen har Bluetooth og batteri bygget inn, slik at du kan fjernstyre telefonfunksjoner med den.

Du kan for eksempel sette fra deg mobilen et sted for å ta en selfie på avstand, eller du kan koble den til en høyttaler og styre musikken mens du labber rundt. Liker du å ikle deg dress og slips til hverdags kan du også styre Powerpoint-presentasjonen din på denne måten. I så fall hjelper det også at telefonen har en ålreit skrivebordsfunksjon der den fungerer nesten som en vanlig datamaskin når den kobles til skjerm eller projektor. Hovedmulighetene pennen gir handler imidlertid om tegning og notering, slik det alltid har vært for Note-modellene.

To meget gode kamera på baksiden og batteriet som varer hele dagen - og mesteparten av den neste - runder av en knallbra pakke.

Akkurat nå får du den for 7490 kroner som er en solid nedgang hvis du er ute etter en mobil med en diger skjerm, og spesielt hvis du liker å tegne digitalt.

Apple iPhone X: Apples fantastiske mobil fra 2017

Pris ved lansering: 10 990 kroner
Normalpris: 9988 kroner
Pris nå: 7990 kroner

Da Apple skulle slippe sin tiende iPhone i rekka slo de virkelig på stortromma. iPhone X som ble lansert i fjor høst var den største oppdateringen av Apple noen gang har gjort, hvor de for første gang fjernet hjemknappen og ga brukere en heldekkende skjerm. Knappetrykk er byttet ut med et sveip fra bunnen av skjermen, og opplåsning av skjermen gjøres ved å helt enkelt se på mobilen. Det fungerer rett og slett fantastisk bra, og vi kunne ikke gjøre annet enn å belønne Apple med 10/10, til tross for den høye prisen på mobilen deres. Den var rett og slett så nyskapende og god at de fortjente full pott.

Nå har etterfølgeren iPhone Xs og iPhone Xs Max allerede blitt sluppet på markedet, men det gjør ikke iPhone X til en mindre imponerende mobil. Til en pris på 8000 kroner er det faktisk er veldig godt kjøp hvis du vil ha blant det ypperste Apple har å by på.

Microsoft Surface Pro 5: Meget god hybrid, nå til levelig pris

Pris ved lansering: ca. 13 500 kroner
Normalpris: ca. 13 000 kroner
Pris nå: 8390 kroner

Microsofts Surface-maskiner har imponert oss lenge, og med sin kvalitet, fleksibilitet, portabilitet, gode skjerm og støtte for penn + Surface Dial, dette et av de bedre valgene der ute for kreative sjeler.

Vi savner riktignok en USB Type-C-port på denne, men det gjør den ikke til noen dårlig PC.

Da den kom på markedet, var det som «den nye Surface Pro». I ettertid har Microsoft slengt på 5-tallet i en eller annen form. Dette er altså 5. generasjon, og etter hvert vil den fases ut til fordel for den kommende Surface Pro 6 – som med unntak av kraftigere innmat stort sett vil være identisk.

Men for de fleste vanlige oppgaver vil Core i5-prosessoren i Surface Pro 5 gjøre en god nok jobb.

Denne versjonen er for øvrig på tilbud både med 128 GB og 256 GB SSD. Du kan spare nesten to tusen kroner for å gå for førstnevnte, men den vil fort bli full dersom du liker å dra med deg mange filer. Da er det greit å vite at PC-en har en kjekk plass for microSD-minnekort.

Husk også at tastaturdeksel og penn ikke er inkludert i prisen.

Samsung QE65Q6: Lillebroren i QLED-serien

Pris ved lansering: 27 990 kroner
Normalpris: 19 990 kroner
Pris nå: 9990 kroner

Dette er en knallfin TV for deg som ønsker deg en TV som klarer seg fint i en stue med mye lyd.

QLED-serien til Samsung starter med denne Q6-modellen, og forskjellen fra for eksempel Q7-storebroren er at denne modellen blant annet ikke har One Connect-boksen.

Men den har det samme panelet, og det betyr en LCD-skjerm som har kvanteprikker som gir rikelig med lysstyrke og farger. Ergo har du en god skjerm til å vise HDR-innhold på.

I tillegg er Samsung blant de beste på markedet når det kommer til brukervennlighet. Her får du en meny som sys sammen automatisk for deg, hvor du slipper å åpne apper for å fortsette å for eksempel se videre på serien du har startet på hos Netflix.

Spesielt godt tilbud er det nå på 65-tommeren, samtidig som 55-tommeren også selges til en hyggelig pris.

Samsung HW-N960: Knallgod lydplanke med Atmos

Pris ved lansering: 14 990 kroner
Normalpris: 14 990 kroner
Pris nå: 9 990 kroner

Skal du ha skikkelig lyd til TV-en er den nye Atmos-funksjonen noe å merke seg. Da får du nemlig også lyd over deg ved at høyttalerne «skyter» lyden via taket før den når deg.

Samsung var en av de første som lanserte et slikt produkt i form av sin K960, og nå er oppfølgeren, N960, på tilbud hos både Power og Elkjøp.

Den nye modellen har blitt forbedret takket være at selskapet kjøpte opp Harman for et par år siden. Selve det fysiske produktet virker å være nokså lik K960, som vi testet i 2016.

Det betyr at du fortsatt får trådløse bakhøyttalere og subwoofer, og lyden skal altså være bedre enn forrige generasjon, som den gang var noe av det bedre vi hadde hørt fra en lydplanke noen gang.

Har du ikke hørt film i Atmos ennå, anbefaler vi deg å ta en tur innom butikken og oppleve deg selv. Det er uten tvil den nye standarden for deg som liker film.

Samsung UE55LS03 The Frame: Kunst i TV-form

Pris ved lansering: 16 990 kroner
Normalpris: 19 990 kroner
Pris nå: 9 990 kroner

Har du lyst på en TV som skiller seg ut fra resten er dette en modell du burde ta en nærmere kikk på. Nå får du nemlig generasjon to av The Frame til en hyggelig pris.

Dette er nemlig en TV som fungerer som et kunstverk når du ikke ser på tradisjonelt innhold. Trykker du på av-knappen på fjernkontrollen så blir skjerm gjort om til et bilde. Og hva slags innhold den skal vise kan du velge i menyen, samtidig som du også kan abonnere på mer innhold.

Funksjonen gjør at bildet dimmes ned såpass mye at innholdet på skjermen blir langt mer realistisk å se på. Det er ikke helt på nivå med e-papir som du får via et lesebrett, med likevel imponerende naturtro.

I tillegg er dette en god TV når den viser vanlig innhold. Du får One Connect-boksen, samt opp mot 1000 nits i lysstyrke. Mer at skjermen ikke har kvanteprikker, så sammenlignet med QLED-seriene har denne skjermen færre farger.

Huawei MateBook X Pro: Feier konkurrentene av banen

Pris ved lansering: ca. 19 000 kroner
Normalpris: ca. 19 000 kroner
Pris nå: 14 995 kroner

Denne usedvanlig lekre laptopen fikk toppkarakter av oss da vi testet den i sommer – den første 10/10 vi da hadde gitt til en bærbar PC på fire år. Vårt testeksemplar var den mer påkostede versjonen med Nvidia-grafikk og Core i7-prosessor fra Intel, og i dag er akkurat denne utgaven på salg.

Denne PC-en byr på elegant design og bunnsolid byggekvalitet – selve kabinettet er skåret ut av ett stykke solid aluminium, og 3:2-skjermen med 3000 x 2000 piksler er både lyssterk og stiller med imponerende farger.

Tastaturet og pekeplaten er, i mangel av noen mer treffende beskrivelse, perfekt.

I hovedsak er dette en PC ment for tekstbehandling og med kontorprogrammer, men med Nvidias MX150-grafikk innabords takler den også enklere spill på litt lavere innstillinger og oppløsninger.

Samsung QE65Q9FN: Toppmodellen blant 4K-TV-ene

Pris ved lansering: 42 998 kroner
Normalpris: 29 990 kroner – har vært nede i 26 990 kroner
Pris nå: 21 990 kroner

Dette er toppmodellen til Samsung når det kommer til TV-er som kan gi deg 4K-oppløsningen.

Da vi testet denne TV-en tidligere i år ble vi forbløffet over hvor store endringer Samsung hadde klart å gjøre på spesielt sortnivået, slik at gapet ned til hva OLED klarer ble en god del mindre.

Dette er en meget gjennomført TV som har meget god billedkvalitet å vise til, samt at du også får en rekke smarte løsninger med på kjøpet.

Blant annet får du en One Connect-boks som lar deg sende signalet og strømmen opp til TV-en via en og samme kabel. Denne kan dessuten sparkles over eller males om du ønsker å gjemme den helt.

I tillegg kan du også ta bildet av veggen skjermen henger på, slik at den kan vise den samme fargen eller mønstret når skjermen ikke er i bruk. Dermed slipper du å ha en stor sort overflate i stuen når du ikke ser TV.

Dette er dessuten en TV som er meget habil å spille på. Med en av de laveste inputleggene på markedet og støtte for Freesync, ligger mye til rette for en god opplevelse når du skal spille.

LG OLED65B8: Stor OLED til hyggelig pris

Pris ved lansering: 39 990 kroner
Normalpris: 27 990 kroner
Pris nå: 21 990 kroner

Dette er innstegsmodellen til OLED-verden hos LG, og det er ingen dårlig modell det er snakk om.

Prismessig har denne falt en del siden den kom i butikkhyllene. Likevel er det ingen billig affære om man sammenligner med andre 65 tommere, men OLED-teknologien bringer også med seg en del ting LCD-skjermer ikke kan matche.

Du får blant annet et sortnivå er nær perfekt. Selv om du sitter i et helt mørkt rom vil du ikke se denne skjermen om du setter den til å vise et helt mørkt bilde.

Også fargene på denne skjermen er gode, og LG er blant de aller flinkeste til å lage brukervennlige TV-er. WebOS-plattformen er blant våre favoritter sammen med Tizen-utgaven til Samsung.

Både 65-tommeren og 55-tommeren er nå på tilbud til gode priser, hvor den største modellen er den du sparer mest på.

Dette er de beste tilbudene torsdag 22. november

God of War: En sikker vinner for alle med PS4

Pris ved lansering: 545 kroner
Normalpris: Ca 499 kroner
Pris nå: 249 kroner

Vi tester vanligvis ikke spill her på Tek, men det er ingen hemmelighet at hele redaksjonen liker å spille litt på fritiden. Så selv om vi ikke har gitt God of War noen offisiell Tek-karakter, kan vi like godt trygt anbefale God of War til alle som er ute etter et virkelig solid, og engasjerende, actionspill til sin PlayStation 4.

Her får du både i pose og sekk. Fantastisk grafikk, en engasjerende historie og spillmekanikk som sitter som et skudd.

Til bare 249 kroner er dette en rekordlav for spillet, og et trygt valg hvis du skal kjøpe et nytt spill til noen (eller deg selv) med PlayStation 4.

Spider-Man: Herlig superhelt-action i New York

Pris ved lansering: 595 kroner
Normalpris: Ca 500 kroner
Pris nå: 319 kroner

Heller ikke Spider-Man er offisielt testet her på Tek.no, men vi slår likevel til med en kjøpeanbefaling. Spillet selges nå for 319 kroner, ned fra normale 500 kroner. Spillet ble sluppet i høst og har fått skryt av omtrent hver eneste spilljournalist som testet det. Vi prøvde Spider-Man faktisk litt vi også i september, og måtte si oss svært imponerte over at noe så enkelt som å bevege seg rundt i en by kunne være gøy.

Spider-Man-spillet fra Insomniac, skaperne av klassikere som Spyro, Ratchet & Clank og senere Resistance-serien har rett og slett laget et spill som har gjort noe så tilsynelatende enkelt som å svinge seg rundt i Manhattan til en kjempeopplevelse. Kombinerer du det med en morsom superhelthistorie, et solid kampsystem og utfordrende boss-kamper har du en oppskrift for et virkelig godt spill.

Også dette spillet er dog eksklusivt for PlayStation 4-eiere, men hvis de har en interesse for superhelter og gode actionspill er dette en sikker vinner.

Nintendo Classic Mini NES: Nostalgisk perle

Pris ved lansering: 899 kroner
Normalpris: Ca 600 kroner
Pris nå: 477 kroner

Nintendo har gjort stor suksess med sine mini-konsoller, og dette var enheten som startet det hele. NES Classic ble sluppet på tampen av 2016 og ble utsolgt i hver eneste butikk som førte den. I senere tid har Nintendo produsert flere konsoller, og den desperate kjøpehysterien vi så det første året har roet seg ned.

Nintendo NES Classic er altså en miniatyrversjon av den folkekjære spillkonsollen fra 80-tallet, som byr på 30 forhåndsinstallerte spill. Elsker du de gamle spillene kommer du til å bli glad i denne lille krabaten, selv om den har sine begrensninger.

Det følger for eksempel bare med én spillkontroller, og kabelen er ganske kort. Du kan kjøpe en ekstra kontroller hvis du vil, men kabellengden er fortsatt et problem.

Tilbudet på 500 kroner er det laveste vi har sett konsollen bli solgt for (med unntak av en uke i september!), selv om det ikke akkurat er snakk om en kjempenedgang fra tidligere. Bare kjøp denne hvis du allerede ønsket deg en.

Vi har for øvrig ikke testet NES Classic selv her på Tek.no, men vi jobbet fortsatt med Gamer.no da den ble lansert, og fikk prøvd den godt ut i den sammenhengen. Vi testet etterfølgeren SNES Classic, og den digger vi.

Razer Ornata Chroma Gaming: Tastaturet som er bra til både skriving og spilling

Pris ved lansering: 1095 kroner
Normalpris: 799 kroner
Pris nå: 589 kroner

Razer har laget gode spillprodukter i årevis, og spilltastaturet Ornata fløy rett til topps i vår samletest av spilltastatur. Det var det flere grunner til, men spesielt det fine kompromisset vi følte tastene ga oss. Spilltastatur er nemlig som oftest utstyrt med mekaniske brytere, som gir gir lang «vandring» (nedtrykk), med forskjellige grader av tilbakemelding. Ulempen er at de bråker mye. Razer Ornata er en slags hybrid mellom vanlige membran-tastatur og mekaniske. Vi skal ikke gå i dybden på hva det vil si her, men resultatet er et tastatur som både er godt å skrive på, samtidig som det er bra til spilling også.

God byggekvalitet, enkel programvare til å styre lys og en behagelig håndleddsstøtte trekker også opp.

Vi har aldri sett tastaturet til en såpass lav pris før, så hvis du er ute etter et godt spilltastatur vil dette være et veldig solid valg!

Nintendo Classic Mini SNES: Den beste retromaskinen

Pris ved lansering: 1490 kroner
Normalpris: Ca 849 kroner
Pris nå: 749 kroner

Det er ikke bare vanlige NES som er på tilbud i dag, men også oppfølgeren SNES Classic.

Som navnet tilser er dette mini-versjonen av Nintendos Super Nintendo-konsoll som kom på markedet i begynnelsen av 90-tallet. Den kommer med en rekke forhåndsinstallerte spill, pakket inn i en nusselig liten pakke.

Nintendo lærte heldigvis litt fra forgjengeren, så i SNES Classic-pakken får du med to håndkontrollere i stedet for bare én, og de har begge litt lengre kabel.

Vi foretrekker denne av de to mini-konsollene fra Nintendo. Delvis fordi vi rett og slett synes spillene er bedre og har tålt tidens tann bedre enn NES-spillene, men også fordi den har alt du trenger rett i pakken.

Som du kan se på prisgrafen til høyre er dette den billigste SNES Classic noen gang har blitt solgt for, så hvis du uansett hadde denne på ønskelisten – Slå til!

Kingston HyperX Flight: Gode trådløse hodetelefoner til spilling

Pris ved lansering: 1599 kroner
Normalpris: 1590 kroner
Pris nå: 989 kroner

Da vi testet Kingston HyperX Flight i vår samletest av trådløse spillhodetelefoner likte vi at det både var testens letteste samtidig som det også kunne by på best batteritid. Begge delene er noe som kommer veldig god med når du spiller i lang tid. Med tunge hodetelefoner kan det være ubehagelig å dem på i lang tid, og det er irriterende å måtte bytteri ofte. Dette slipper du med Kingston HyperX Flight.

Vi trakk hodetelefonene fra Kingston for litt manglende funksjonalitet, slik som virtuell surround eller manuelle EQ-innstillinger. Dette er funksjoner flere av konkurrentene byr på, men kanskje ikke noe du irriterer deg veldig mye om hvis du bare er ute etter grei lyd. For akkurat det kan i hvert fall disse hodetelefonene by på.

Ellers synes vi at de var hakket for dyre da vi testet dem, men til en pris under 1000-lappen nå er ikke det lenger et problem!

Sony WF-1000X: Trådløse plugger med støydemping

Pris ved lansering: 2490 kroner
Normalpris: Omtrent 1800 kroner
Pris nå: 1111 kroner

Dette er helt trådløse propper som har vært på markedet en god stund. Disse ble nemlig lansert på IFA-messen tilbake i 2017, men er fortsatt blant noen få propper som kan også kan gi deg støykansellering.

Proppene er relativt små og kompakte, og har greit batterilevetid med omtrent tre timer mellom hvert besøk hos laderen. I tillegg har du et etui som lar deg lage pluggene mens du er på farten inntil to ganger, slik at du i realiteten har 8–9 timer med bruk før både propper og etui på fylles opp.

Lyden i disse proppene var noe av det vi likte best da de kom, og som fortsatt holder god kvalitet sammenlignet med nyere produkter. Til denne prisen sliter vi med å komme på noe som kan matche disse i det hele tatt.

Polar M430: Den beste billige treningsklokken har blitt enda billigere

Pris ved lansering: 2195 kroner
Normalpris: 1479 kroner
Pris nå: 1299 kroner

Smarte dingser til håndleddet kommer nå til dags i alle slags størrelser, fasonger og ikke minst priser. Alt fra billige, og ganske dumme, aktivitetsarmbånd, til svindyre smartklokker og trenignsklokker til 5-6000 kroner. Polar M430 er et sted midt i mellom.

Vi testet Polar M430 i forbindelse med en samletest av treningsklokker under 2500 kroner, og da konkluderte vi med at M430 var det beste kompromisset av alle sammen, og da den Best i Test-stempelet vårt. For den har et par svakheter, men den er best der det gjelder: Den gir deg kjempegode treningsanalyser og rapporter, noe vi synes er et veldig viktig aspekt av en treningsklokke. Den har et godt utvalg av smart- og treningsfunksjonaliteter, og støtter pulsmåling via både optisk måling og pulsbelt.

Men husk at du ikke får alt du kanskje skulle ønske deg i en treningsklokke til denne prisen, men du får «nok» for de aller fleste. Les hele samletesten vår hvis du vil ha mer informasjon.

Fitbit Ionic: Perfekt smartklokke til deg som vil starte å trene

Pris ved lansering: 3490 kroner
Normalpris: Rundt 2800 kroner – har vært nede i 2222 kroner
Pris nå: 1999 kroner

Mange ønsker å komme i gang med mosjon. Da er en smartklokke noe som enkelt kan bistå deg med dette, og denne modellen fra Fitbit er en av de aller enkleste å bruke.

Her skjer nemlig innsamlingen av data automatisk for deg, slik at klokken selv merker om du er ute og trener, eller har lagt deg for å sove. Via en enkel app kan du følge med på all aktiviteten din, og legge inn mat- og drikkeinntak dersom du ønsker en enda mer nøyaktig oversikt over helsen din.

Den er også god til å sjekke ut hvor god søvn du får. Via en enkel oversikt kan du se hvordan du sover om natten, og sammenligne dine egne data med snittet for alle andre brukere av klokken.

Klokken har en klar og god skjerm, og du kan personifisere utseende ved å velge mellom en rekke ulike armbånd i gummi, lær eller metall.

Huawei P20 Lite: Toppmodelldesign på billigsalg

Pris ved lansering: 3690 kroner
Normalpris: 2989 kroner
Pris nå: 1990 kroner

Da vi testet P20 Lite i våres kostet telefonen rundt 3800 kroner. Det var likevel en telefon som bød på ganske mye for pengene - kanskje spesielt designmessig. Den føltes dyrere enn den var. Og når Komplett og Power nå selger denne telefonen til knappe 2000 kroner får du veldig mye mobil for pengene.

Den lekre glassdesignen skiller den ut - spesielt i sitt prispunkt, der det blir stadig mer plast i utvalget. En knallbra skjerm for sin opprinnelige prisklasse og hurtiglader og USB-C-kontakt smører på inntrykket av god verdi for pengene. Den har tilstrekkelig med lagringsplass og du kan uansett legge til ekstra plass i form av minnekort om du vil.

Kameraet gjør en ålreit jobb, men slektskapet opp til P20 og P20 Pro er ikke fullt så tett som vi kanskje hadde ønsket oss. De deler tross alt navn. Men spesielt til denne prisen her er det ikke noe særlig å klage over. Bittelitt nuppete ytelse i flekkene og at Netflix ikke vil servere innholdet sitt i aller beste kvalitet var to av de viktigste rynkene i pannen for denne telefonen.

Mobiler til 2000 kroner pleier å by på vesentlig flere rynker i pannen enn det.

Apple iPhone 6s: En god, gammel traver

Pris ved lansering: 6299 kroner
Normalpris: 3490 kroner
Pris nå: 2490 kroner

iPhone 6s koster 2500 kroner i dag. Det låter som en eldre iPhone, og det er det. Men disse telefonene holder seg godt i pris, og i motsetning til Android-telefoner flest får de oppdateringer i lange tider etter slipp.

Akkurat nå er iPhone 5s den eldste telefonen med den nyeste programvaren, iOS 12. Til neste år kuttes støtten for 5s, mens versjon 6 beholder ett år til. Så lenge Apple ikke gjør noe med oppdateringstradisjonen vil altså 6s få sin siste store oppdatering om knappe to år, med sikkerhetsoppdateringer hele det påfølgende året.

Det betyr at for 2500 kroner får du en iPhone med grei, om enn ikke lynende rask, ytelse. Helt kurant kamera, 3D Touch og tilgang til App Store. For å nevne noe. Sannsynligvis snakker vi om årets billigste vei inn i Apple-universet, og sammenliknet med det som tilbys av Android-modeller er ikke slett ikke iPhone 6s noe dårlig valg til denne prisen.

AVA P60 Master+: En knallgod høytrykksspyler

Pris ved lansering: 4190 kroner
Normalpris: 3799 kroner
Pris nå: 3199 kroner

AVA P60 Master+ er lillebroren til P80 Master som du finner litt lengre ned på listen her, og er satt ned betydelig i pris i dag. De to modellene har mange av de samme egenskapene, men en av forskjellene er mye vannmengde de to maskinene gir.

P60 gir litt mindre vann, men er fortsatt en av de aller beste spylerne om du ser på prisen. Denne modellen vant også vår store samletest av spylere under 4 000 kroner.

Her får du de samme gode munnstykkene og såpekanonen som hos P80, og da er du godt rustet til det aller meste som skal vaskes. Merk deg at du også kan kjøpe P60 Master+ til litt over 150 kroner mer.

Til denne prisen får du med en terrassevasker på kjøpet, og det kan nok for mange være verdt de få kronene i mellom.

Bose QuietComfort 35 II: Knallgod støydemping

Pris ved lansering: 3990 kroner
Normalpris: Rundt 3590 kroner – har vært nede i 2990 kroner
Pris nå: 2792 kroner

Bose har i en årrekke vært kjent for å lage gode hodesett som ikke minst har meget god støykansellering. QC 35 II er det nyeste hodesettet fra Bose, og det har blant annet fått en knapp som lar deg bruke Google sin taleassistent.

Hodesettet har meget god komfort, og er laget for å ha på seg over mange timer av gangen. Myke puter og lett vekt er noe av det som gjør at disse føles komfortable selv etter en transatlantisk flytur.

Disse har også god batteritid, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at de ikke skal holde hele flyturen. Mest sannsynlig vil de nemlig holde på frem og tilbake før du trenger å lade de.

Lyden er i klassisk Bose-stil, og er enkel å like for de aller fleste. En potent mellomtone og bass gir deg timer med lytterglede, og kombinert med en velfungerende støykansellering er dette noe du fort kan bli vant med.

Vi fant forøvrig disse på tilbud hos Platekompaniet hvor tilbudsrabatten ikke vises før du kommer til kassen. Det står 3490 kroner på nettsiden, men reduseres til 2792 kroner når du legger den i handlevogna. Kjempeklønete.

HTC U12+: Den beste HTC-mobilen på mange år

Pris ved lansering: 7990 kroner
Normalpris: 7990 kroner
Pris nå: 3990 kroner

HTC U12+ ble lansert tidligere i år til en typisk toppmodellpris på rundt 7500 til 8000 kroner. Dette er HTCs så langt siste flaggskip, med alt du forventer fra produsenten; knallbra kamera, raske og fine menyer og noen litt uvanlige egenskaper.

Én av disse egenskapene er Edge Sense, som lar deg klemme rundt telefonen for å fremkalle ulike hendelser. Sidene på telefonen fungerer rett og slett som en ekstra knapp. Vi ble ikke helt fornøyde med bruken av samme teknologi på strøm- og volumtaster, der responsen er litt så som så. Men ellers fungerer løsningen brillefint, og det er tross alt ikke så ofte du trenger tastene på siden av telefonen.

Ellers er den vanntett, har ålreit med lagringsplass og nyeste utbredte maskinvare på innsiden. Skjerm, design og ytelse er blant de viktigste grunnene til å velge denne. Men aller viktigst er det fabelaktige kameraet som gir gode resultater i de aller fleste sammenhenger. Til 4000 kroner er dette vanvittig mye telefon for pengene.

Samtidig er vi litt usikre på hva så voldsomt kraftig nedprising som dette kan si om HTCs fremtid i Norden. Det kan være av betydning for hvor ofte, eller om, U12+ får oppdateringer og hvor lenge den eventuelt får det.

Pris ved lansering: ca. 13 500 kroner
Normalpris: ca. 13 000 kroner
Pris nå: 8390 kroner

Microsofts Surface-maskiner har imponert oss lenge, og med sin kvalitet, fleksibilitet, portabilitet, gode skjerm og støtte for penn + Surface Dial, dette et av de bedre valgene der ute for kreative sjeler.

Vi savner riktignok en USB Type-C-port på denne, men det gjør den ikke til noen dårlig PC.

Da den kom på markedet, var det som «den nye Surface Pro». I ettertid har Microsoft slengt på 5-tallet i en eller annen form. Dette er altså 5. generasjon, og etter hvert vil den fases ut til fordel for den kommende Surface Pro 6 – som med unntak av kraftigere innmat stort sett vil være identisk.

Men for de fleste vanlige oppgaver vil Core i5-prosessoren i Surface Pro 5 gjøre en god nok jobb.

Denne versjonen er for øvrig på tilbud både med 128 GB og 256 GB SSD. Du kan spare nesten to tusen kroner for å gå for førstnevnte, men den vil fort bli full dersom du liker å dra med deg mange filer. Da er det greit å vite at PC-en har en kjekk plass for microSD-minnekort.

Husk også at tastaturdeksel og penn ikke er inkludert i prisen.

Samsung HW-N960: Knallgod lydplanke med Atmos

Pris ved lansering: 14 990 kroner
Normalpris: 14 990 kroner
Pris nå: 9 990 kroner

Skal du ha skikkelig lyd til TV-en er den nye Atmos-funksjonen noe å merke seg. Da får du nemlig også lyd over deg ved at høyttalerne «skyter» lyden via taket før den når deg.

Samsung var en av de første som lanserte et slikt produkt i form av sin K960, og nå er oppfølgeren, N960, på tilbud hos både Power og Elkjøp.

Den nye modellen har blitt forbedret takket være at selskapet kjøpte opp Harman for et par år siden. Selve det fysiske produktet virker å være nokså lik K960, som vi testet i 2016.

Det betyr at du fortsatt får trådløse bakhøyttalere og subwoofer, og lyden skal altså være bedre enn forrige generasjon, som den gang var noe av det bedre vi hadde hørt fra en lydplanke noen gang.

Har du ikke hørt film i Atmos ennå, anbefaler vi deg å ta en tur innom butikken og oppleve deg selv. Det er uten tvil den nye standarden for deg som liker film.

Dette er de beste tilbudene onsdag 21. november

God of War: En sikker vinner for alle med PS4

Pris ved lansering: 545 kroner
Normalpris: Ca 499 kroner
Pris nå: 249 kroner

Vi tester vanligvis ikke spill her på Tek, men det er ingen hemmelighet at hele redaksjonen liker å spille litt på fritiden. Så selv om vi ikke har gitt God of War noen offisiell Tek-karakter, kan vi like godt trygt anbefale God of War til alle som er ute etter et virkelig solid, og engasjerende, actionspill til sin PlayStation 4.

Her får du både i pose og sekk. Fantastisk grafikk, en engasjerende historie og spillmekanikk som sitter som et skudd.

Til bare 249 kroner er dette en rekordlav for spillet, og et trygt valg hvis du skal kjøpe et nytt spill til noen (eller deg selv) med PlayStation 4.

Spider-Man: Herlig superhelt-action i New York

Pris ved lansering: 595 kroner
Normalpris: Ca 500 kroner
Pris nå: 319 kroner

Heller ikke Spider-Man er offisielt testet her på Tek.no, men vi slår likevel til med en kjøpeanbefaling. Spillet selges nå for 319 kroner, ned fra normale 500 kroner. Spillet ble sluppet i høst og har fått skryt av omtrent hver eneste spilljournalist som testet det. Vi prøvde Spider-Man faktisk litt vi også i september, og måtte si oss svært imponerte over at noe så enkelt som å bevege seg rundt i en by kunne være gøy.

Spider-Man-spillet fra Insomniac, skaperne av klassikere som Spyro, Ratchet & Clank og senere Resistance-serien har rett og slett laget et spill som har gjort noe så tilsynelatende enkelt som å svinge seg rundt i Manhattan til en kjempeopplevelse. Kombinerer du det med en morsom superhelthistorie, et solid kampsystem og utfordrende boss-kamper har du en oppskrift for et virkelig godt spill.

Også dette spillet er dog eksklusivt for PlayStation 4-eiere, men hvis de har en interesse for superhelter og gode actionspill er dette en sikker vinner.

Nintendo Classic Mini NES: Nostalgisk perle

Pris ved lansering: 899 kroner
Normalpris: Ca 600 kroner
Pris nå: 477 kroner

Nintendo har gjort stor suksess med sine mini-konsoller, og dette var enheten som startet det hele. NES Classic ble sluppet på tampen av 2016 og ble utsolgt i hver eneste butikk som førte den. I senere tid har Nintendo produsert flere konsoller, og den desperate kjøpehysterien vi så det første året har roet seg ned.

Nintendo NES Classic er altså en miniatyrversjon av den folkekjære spillkonsollen fra 80-tallet, som byr på 30 forhåndsinstallerte spill. Elsker du de gamle spillene kommer du til å bli glad i denne lille krabaten, selv om den har sine begrensninger.

Det følger for eksempel bare med én spillkontroller, og kabelen er ganske kort. Du kan kjøpe en ekstra kontroller hvis du vil, men kabellengden er fortsatt et problem.

Tilbudet på 500 kroner er det laveste vi har sett konsollen bli solgt for (med unntak av en uke i september!), selv om det ikke akkurat er snakk om en kjempenedgang fra tidligere. Bare kjøp denne hvis du allerede ønsket deg en.

Vi har for øvrig ikke testet NES Classic selv her på Tek.no, men vi jobbet fortsatt med Gamer.no da den ble lansert, og fikk prøvd den godt ut i den sammenhengen. Vi testet etterfølgeren SNES Classic, og den digger vi.

Razer Ornata Chroma Gaming: Tastaturet som er bra til både skriving og spilling

Pris ved lansering: 1095 kroner
Normalpris: 799 kroner
Pris nå: 589 kroner

Razer har laget gode spillprodukter i årevis, og spilltastaturet Ornata fløy rett til topps i vår samletest av spilltastatur. Det var det flere grunner til, men spesielt det fine kompromisset vi følte tastene ga oss. Spilltastatur er nemlig som oftest utstyrt med mekaniske brytere, som gir gir lang «vandring» (nedtrykk), med forskjellige grader av tilbakemelding. Ulempen er at de bråker mye. Razer Ornata er en slags hybrid mellom vanlige membran-tastatur og mekaniske. Vi skal ikke gå i dybden på hva det vil si her, men resultatet er et tastatur som både er godt å skrive på, samtidig som det er bra til spilling også.

God byggekvalitet, enkel programvare til å styre lys og en behagelig håndleddsstøtte trekker også opp.

Vi har aldri sett tastaturet til en såpass lav pris før, så hvis du er ute etter et godt spilltastatur vil dette være et veldig solid valg!

Nintendo Classic Mini SNES: Den beste retromaskinen

Pris ved lansering: 1490 kroner
Normalpris: Ca 849 kroner
Pris nå: 749 kroner

Det er ikke bare vanlige NES som er på tilbud i dag, men også oppfølgeren SNES Classic.

Som navnet tilser er dette mini-versjonen av Nintendos Super Nintendo-konsoll som kom på markedet i begynnelsen av 90-tallet. Den kommer med en rekke forhåndsinstallerte spill, pakket inn i en nusselig liten pakke.

Nintendo lærte heldigvis litt fra forgjengeren, så i SNES Classic-pakken får du med to håndkontrollere i stedet for bare én, og de har begge litt lengre kabel.

Vi foretrekker denne av de to mini-konsollene fra Nintendo. Delvis fordi vi rett og slett synes spillene er bedre og har tålt tidens tann bedre enn NES-spillene, men også fordi den har alt du trenger rett i pakken.

Som du kan se på prisgrafen til høyre er dette den billigste SNES Classic noen gang har blitt solgt for, så hvis du uansett hadde denne på ønskelisten – Slå til!

Kingston HyperX Flight: Gode trådløse hodetelefoner til spilling

Pris ved lansering: 1599 kroner
Normalpris: 1590 kroner
Pris nå: 989 kroner

Da vi testet Kingston HyperX Flight i vår samletest av trådløse spillhodetelefoner likte vi at det både var testens letteste samtidig som det også kunne by på best batteritid. Begge delene er noe som kommer veldig god med når du spiller i lang tid. Med tunge hodetelefoner kan det være ubehagelig å dem på i lang tid, og det er irriterende å måtte bytteri ofte. Dette slipper du med Kingston HyperX Flight.

Vi trakk hodetelefonene fra Kingston for litt manglende funksjonalitet, slik som virtuell surround eller manuelle EQ-innstillinger. Dette er funksjoner flere av konkurrentene byr på, men kanskje ikke noe du irriterer deg veldig mye om hvis du bare er ute etter grei lyd. For akkurat det kan i hvert fall disse hodetelefonene by på.

Ellers synes vi at de var hakket for dyre da vi testet dem, men til en pris under 1000-lappen nå er ikke det lenger et problem!

Sony WF-1000X: Trådløse plugger med støydemping

Pris ved lansering: 2490 kroner
Normalpris: Omtrent 1800 kroner
Pris nå: 1111 kroner

Dette er helt trådløse propper som har vært på markedet en god stund. Disse ble nemlig lansert på IFA-messen tilbake i 2017, men er fortsatt blant noen få propper som kan også kan gi deg støykansellering.

Proppene er relativt små og kompakte, og har greit batterilevetid med omtrent tre timer mellom hvert besøk hos laderen. I tillegg har du et etui som lar deg lage pluggene mens du er på farten inntil to ganger, slik at du i realiteten har 8–9 timer med bruk før både propper og etui på fylles opp.

Lyden i disse proppene var noe av det vi likte best da de kom, og som fortsatt holder god kvalitet sammenlignet med nyere produkter. Til denne prisen sliter vi med å komme på noe som kan matche disse i det hele tatt.

Apple Airpods: Et godt valg for alle med iPhone

Pris ved lansering: 1790 kroner
Normalpris: Ca 1500 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Det er ikke så ofte vi ser Apple-produkter få noe signifikant avslag på tilbudsuker som dette, men i år er Apples helt trådløse øreplugger ekstra billige.

Disse proppene vinner mye på å være kjempeenkle og smarte i bruk. Det lille etuiet passer fint i lommen, og holder øreproppene ladet i opptil 18 timer. Så fort du tar pluggene ut av esken kobler dem seg til iPhonen din, og har du en annen Apple-enhet i nærheten, som en iPad eller MacBook, kan du enkelt flytte lyden over fra dem og inn i pluggene.

Selve lydkvaliteten er grei, men ingenting å juble over. På grunn av konstruksjonen sitter ikke pluggene like godt som flere av konkurrentene. Dette går utover bassgjengivelsen, men det gjør også at de potensielt kan dette ut hvis du er ute og løper.

Alt i alt synes vi imidlertid Apples øreplugger er et godt kjøp, og spesielt til 1300 kroner.

Sony WH-H900N: Rimelig lillebror til Sonys flaggskip

Pris ved lansering: 3 290 kroner
Normalpris: 1790–1990 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Om du ikke vil ut med mange tusenlapper for hodetelefoner med støydemping, er Sonys WH-H900N vårt aller fremste valg.

De stakk av med seieren i vår samletest, med relativt habil støyreduksjon, god lyd og god komfort. 900N er lillebroren til Sonys flaggskip-serie 1000X, og byr stort sett på de fleste av fordelene, bare med litt nedskalert støydemping.

De har heller ikke de mest avanserte funksjonene, som automatisk tilpassing til kabintrykket og lignende, men er likevel et svært godt valg om du bare er ute etter det aller viktigste.

Prisen ved lansering var altfor nær toppmodellen, men nå koster WH-H900N langt under halvparten. Det er et svært godt kjøp.

Polar M430: Den beste billige treningsklokken har blitt enda billigere

Pris ved lansering: 2195 kroner
Normalpris: 1479 kroner
Pris nå: 1190 kroner

Smarte dingser til håndleddet kommer nå til dags i alle slags størrelser, fasonger og ikke minst priser. Alt fra billige, og ganske dumme, aktivitetsarmbånd, til svindyre smartklokker og trenignsklokker til 5-6000 kroner. Polar M430 er et sted midt i mellom.

Vi testet Polar M430 i forbindelse med en samletest av treningsklokker under 2500 kroner, og da konkluderte vi med at M430 var det beste kompromisset av alle sammen, og da den Best i Test-stempelet vårt. For den har et par svakheter, men den er best der det gjelder: Den gir deg kjempegode treningsanalyser og rapporter, noe vi synes er et veldig viktig aspekt av en treningsklokke. Den har et godt utvalg av smart- og treningsfunksjonaliteter, og støtter pulsmåling via både optisk måling og pulsbelt.

Men husk at du ikke får alt du kanskje skulle ønske deg i en treningsklokke til denne prisen, men du får «nok» for de aller fleste. Les hele samletesten vår hvis du vil ha mer informasjon.

Fitbit Ionic: Perfekt smartklokke til deg som vil starte å trene

Pris ved lansering: 3490 kroner
Normalpris: Rundt 2800 kroner – har vært nede i 2222 kroner
Pris nå: 1999 kroner

Mange ønsker å komme i gang med mosjon. Da er en smartklokke noe som enkelt kan bistå deg med dette, og denne modellen fra Fitbit er en av de aller enkleste å bruke.

Her skjer nemlig innsamlingen av data automatisk for deg, slik at klokken selv merker om du er ute og trener, eller har lagt deg for å sove. Via en enkel app kan du følge med på all aktiviteten din, og legge inn mat- og drikkeinntak dersom du ønsker en enda mer nøyaktig oversikt over helsen din.

Den er også god til å sjekke ut hvor god søvn du får. Via en enkel oversikt kan du se hvordan du sover om natten, og sammenligne dine egne data med snittet for alle andre brukere av klokken.

Klokken har en klar og god skjerm, og du kan personifisere utseende ved å velge mellom en rekke ulike armbånd i gummi, lær eller metall.

Huawei P20 Lite: Toppmodelldesign på billigsalg

Pris ved lansering: 3690 kroner
Normalpris: 2989 kroner
Pris nå: 1990 kroner

Da vi testet P20 Lite i våres kostet telefonen rundt 3800 kroner. Det var likevel en telefon som bød på ganske mye for pengene - kanskje spesielt designmessig. Den føltes dyrere enn den var. Og når Komplett og Power nå selger denne telefonen til knappe 2000 kroner får du veldig mye mobil for pengene.

Den lekre glassdesignen skiller den ut - spesielt i sitt prispunkt, der det blir stadig mer plast i utvalget. En knallbra skjerm for sin opprinnelige prisklasse og hurtiglader og USB-C-kontakt smører på inntrykket av god verdi for pengene. Den har tilstrekkelig med lagringsplass og du kan uansett legge til ekstra plass i form av minnekort om du vil.

Kameraet gjør en ålreit jobb, men slektskapet opp til P20 og P20 Pro er ikke fullt så tett som vi kanskje hadde ønsket oss. De deler tross alt navn. Men spesielt til denne prisen her er det ikke noe særlig å klage over. Bittelitt nuppete ytelse i flekkene og at Netflix ikke vil servere innholdet sitt i aller beste kvalitet var to av de viktigste rynkene i pannen for denne telefonen.

Mobiler til 2000 kroner pleier å by på vesentlig flere rynker i pannen enn det.

Apple iPhone 6s: En god, gammel traver

Pris ved lansering: 6299 kroner
Normalpris: 3490 kroner
Pris nå: 2490 kroner

iPhone 6s koster 2500 kroner i dag. Det låter som en eldre iPhone, og det er det. Men disse telefonene holder seg godt i pris, og i motsetning til Android-telefoner flest får de oppdateringer i lange tider etter slipp.

Akkurat nå er iPhone 5s den eldste telefonen med den nyeste programvaren, iOS 12. Til neste år kuttes støtten for 5s, mens versjon 6 beholder ett år til. Så lenge Apple ikke gjør noe med oppdateringstradisjonen vil altså 6s få sin siste store oppdatering om knappe to år, med sikkerhetsoppdateringer hele det påfølgende året.

Det betyr at for 2500 kroner får du en iPhone med grei, om enn ikke lynende rask, ytelse. Helt kurant kamera, 3D Touch og tilgang til App Store. For å nevne noe. Sannsynligvis snakker vi om årets billigste vei inn i Apple-universet, og sammenliknet med det som tilbys av Android-modeller er ikke slett ikke iPhone 6s noe dårlig valg til denne prisen.

AVA P60 Master+: En knallgod høytrykksspyler

Pris ved lansering: 4190 kroner
Normalpris: 3799 kroner
Pris nå: 3199 kroner

AVA P60 Master+ er lillebroren til P80 Master som du finner litt lengre ned på listen her, og er satt ned betydelig i pris i dag. De to modellene har mange av de samme egenskapene, men en av forskjellene er mye vannmengde de to maskinene gir.

P60 gir litt mindre vann, men er fortsatt en av de aller beste spylerne om du ser på prisen. Denne modellen vant også vår store samletest av spylere under 4 000 kroner.

Her får du de samme gode munnstykkene og såpekanonen som hos P80, og da er du godt rustet til det aller meste som skal vaskes. Merk deg at du også kan kjøpe P60 Master+ til litt over 150 kroner mer.

Til denne prisen får du med en terrassevasker på kjøpet, og det kan nok for mange være verdt de få kronene i mellom.

Bose QuietComfort 35 II: Knallgod støydemping

Pris ved lansering: 3990 kroner
Normalpris: Rundt 3590 kroner – har vært nede i 2990 kroner
Pris nå: 2792 kroner

Bose har i en årrekke vært kjent for å lage gode hodesett som ikke minst har meget god støykansellering. QC 35 II er det nyeste hodesettet fra Bose, og det har blant annet fått en knapp som lar deg bruke Google sin taleassistent.

Hodesettet har meget god komfort, og er laget for å ha på seg over mange timer av gangen. Myke puter og lett vekt er noe av det som gjør at disse føles komfortable selv etter en transatlantisk flytur.

Disse har også god batteritid, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at de ikke skal holde hele flyturen. Mest sannsynlig vil de nemlig holde på frem og tilbake før du trenger å lade de.

Lyden er i klassisk Bose-stil, og er enkel å like for de aller fleste. En potent mellomtone og bass gir deg timer med lytterglede, og kombinert med en velfungerende støykansellering er dette noe du fort kan bli vant med.

Vi fant forøvrig disse på tilbud hos Platekompaniet hvor tilbudsrabatten ikke vises før du kommer til kassen. Det står 3490 kroner på nettsiden, men reduseres til 2792 kroner når du legger den i handlevogna. Kjempeklønete.

HTC U12+: Den beste HTC-mobilen på mange år

Pris ved lansering: 7990 kroner
Normalpris: 7990 kroner
Pris nå: 3990 kroner

HTC U12+ ble lansert tidligere i år til en typisk toppmodellpris på rundt 7500 til 8000 kroner. Dette er HTCs så langt siste flaggskip, med alt du forventer fra produsenten; knallbra kamera, raske og fine menyer og noen litt uvanlige egenskaper.

Én av disse egenskapene er Edge Sense, som lar deg klemme rundt telefonen for å fremkalle ulike hendelser. Sidene på telefonen fungerer rett og slett som en ekstra knapp. Vi ble ikke helt fornøyde med bruken av samme teknologi på strøm- og volumtaster, der responsen er litt så som så. Men ellers fungerer løsningen brillefint, og det er tross alt ikke så ofte du trenger tastene på siden av telefonen.

Ellers er den vanntett, har ålreit med lagringsplass og nyeste utbredte maskinvare på innsiden. Skjerm, design og ytelse er blant de viktigste grunnene til å velge denne. Men aller viktigst er det fabelaktige kameraet som gir gode resultater i de aller fleste sammenhenger. Til 4000 kroner er dette vanvittig mye telefon for pengene.

Samtidig er vi litt usikre på hva så voldsomt kraftig nedprising som dette kan si om HTCs fremtid i Norden. Det kan være av betydning for hvor ofte, eller om, U12+ får oppdateringer og hvor lenge den eventuelt får det.

AVA P80 Master: Den beste høyttrykkspyleren du får, og den er norsk!

Pris ved lansering: 5990 kroner
Normalpris: 5799 kroner
Pris nå: 4639 kroner

AVA har gjort rent bord i våre tester av høytrykksspylere i år. Den norskutviklede maskinen har mange nyttige funksjoner som kommer godt til nytte når skal vaske bil eller hus.

Blant annet har maskinen en slangetrommel som peker i den retningen du trekker ut slangen. Samtidig har maskinen en egen veltesikring slik at du kan trekke hardt i slangen uten at maskinen velter.

I esken følger det med flere dyser, hvor blant annet en justerbar variant er kjekk når du skal vaske bilen, hvor du kan regulere hvor mye av overflaten du ønsker å spyle av gangen. Dessuten har dette munnstykket et eget lys, så at det er enklere å se om det blir reint i kriker og kroker.

Denne modellen kommer også med en god skumkanon, som lager et tykt skum som blir hengende igjen på bilen og gjør at såpen for bedre tid til å løse opp skiten.

Vil du ha med terrassevasker må du heller velge modellen som har + i slutten av betegnelsen.

Samsung Galaxy S9: En toppmodell til rekordlav pris

Pris ved lansering: 8790 kroner
Normalpris: Omtrent5650 kroner
Pris nå: 4790 kroner

Vi likte det aller meste med Samsung Galaxy S9 da den kom, selv om vi syntes det var en ganske forsiktig oppgradering fra forgjengeren S8. Ting hadde blitt litt bedre på flere fronter, men kanskje ikke nok til at det forsvarte den stive prisen på 9000 kroner. Siden den gang har prisen gått sakte nedover, og endte i dag på rekordlave 4790 kroner. Til en sånn pris er dette rett og slett et kupp.

Samsung forsvarer fortsatt tittelen som verdens største mobilprodusent, og det med god grunn. Samsung Galaxy S9 har fortsatt god ytelse, en flott skjerm med buede kanter for den som liker slikt, og rask og effektiv fingerleser. Den har også blant de beste mobilkameraene på markedet, selv om den har blitt forbigått av Huawei på dette punktet i det siste.

Epson TW-5650: Vår favoritt-projektor under 10 000 kroner

Pris ved lansering: 11 732 kroner
Normalpris: 9990 kroner
Pris nå: 6990 kroner

Projektorer er ofte ganske dyre produkter og selv gode 1080p-projektorer ligger gjerne rundt 10 000 kroner. Skal du ha 4K-oppløsning må du ut med omtrent det dobbelte.

Det gjør dagens tilbud ganske imponerende. For omtrent et år siden da vi hadde en stor samletest av projektorer var det nettopp Epson TW-6550 som kom seirende ut, men da til en pris på 9990 kroner. Det var akkurat innafor pristaket vi hadde satt på 10 000 kroner, og den leverte på de fleste punkter: Den har solid lysstyrke, livlige farger og lav inputlag. Sistnevnte er spesielt fint hvis du har tenkt til å spille spill, så det ikke er noen forsinkelse mellom det du trykker og ser på veggen. Epson har også blant de billigste pærene å bytte ut, noe som også er en ekstra kostnadsbesparing i det lange løp.

Vi anbefalte denne projektoren da den kostet 9990 kroner, og til 30 prosent lavere pris er det rett og slett en knallkjøp .

Microsoft Surface Pro 5: Meget god hybrid, nå til levelig pris

Pris ved lansering: ca. 13 500 kroner
Normalpris: ca. 13 000 kroner
Pris nå: 8495 kroner

Microsofts Surface-maskiner har imponert oss lenge, og med sin kvalitet, fleksibilitet, portabilitet, gode skjerm og støtte for penn + Surface Dial, dette et av de bedre valgene der ute for kreative sjeler.

Vi savner riktignok en USB Type-C-port på denne, men det gjør den ikke til noen dårlig PC.

Da den kom på markedet, var det som «den nye Surface Pro». I ettertid har Microsoft slengt på 5-tallet i en eller annen form. Dette er altså 5. generasjon, og etter hvert vil den fases ut til fordel for den kommende Surface Pro 6 – som med unntak av kraftigere innmat stort sett vil være identisk.

Men for de fleste vanlige oppgaver vil Core i5-prosessoren i Surface Pro 5 gjøre en god nok jobb.

Denne versjonen er for øvrig på tilbud både med 128 GB og 256 GB SSD. Du kan spare nesten to tusen kroner for å gå for førstnevnte, men den vil fort bli full dersom du liker å dra med deg mange filer. Da er det greit å vite at PC-en har en kjekk plass for microSD-minnekort.

Husk også at tastaturdeksel og penn ikke er inkludert i prisen.

Samsung QE55Q7FNAT: God allrounder

Pris ved lansering: 21 990 kroner
Normalpris: Rundt 15 000 – har vært nede i 12 195 kroner
Pris nå: 9 900 kroner

Dette er en TV vi ikke har testet i år, men vi har prøvd en rekke av de andre modellene i denne QLED-serien til Samsung. Samtidig har vi ved en rekke anledninger sett og prøvd denne modellen.

Felles for alle disse er at de har den samme, gode brukervennligheten i form av Tizen-plattformen. Her får du en egen boks hvor du kobler til enheter som skal gi TV-en informasjon, og fra denne boksen samles alt i en kabel som sender både signal og strøm til skjermen. På denne måten slipper du masse kabler som henger under TV-en om du for eksempel velger å henge den på veggen.

I tillegg er dette LCD-skjermer som i en årrekke har gjort det bra mye takket være kvanteprikketeknologien. Sammenlignet med tradisjonelle LCD-skjermer får du bedre og flere farger, samt en god del mer lysstyrke. Noe som kommer godt med om du har en lys stue, eller vil ha mye trøkk fra skjermen når du ser HDR-innhold.

Merk deg at også 65-tommers utgaven er på tilbud i dag, dog ikke like mye satt ned som denne varianten på 55-tommer.

Samsung HW-N960: Knallgod lydplanke med Atmos

Pris ved lansering: 14 990 kroner
Normalpris: 14 990 kroner
Pris nå: 9 990 kroner

Skal du ha skikkelig lyd til TV-en er den nye Atmos-funksjonen noe å merke seg. Da får du nemlig også lyd over deg ved at høyttalerne «skyter» lyden via taket før den når deg.

Samsung var en av de første som lanserte et slikt produkt i form av sin K960, og nå er oppfølgeren, N960, på tilbud hos både Power og Elkjøp.

Den nye modellen har blitt forbedret takket være at selskapet kjøpte opp Harman for et par år siden. Selve det fysiske produktet virker å være nokså lik K960, som vi testet i 2016.

Det betyr at du fortsatt får trådløse bakhøyttalere og subwoofer, og lyden skal altså være bedre enn forrige generasjon, som den gang var noe av det bedre vi hadde hørt fra en lydplanke noen gang.

Har du ikke hørt film i Atmos ennå, anbefaler vi deg å ta en tur innom butikken og oppleve deg selv. Det er uten tvil den nye standarden for deg som liker film.

Dette er de beste tilbudene tirsdag 20. november

God of War: En sikker vinner for alle med PS4

Pris ved lansering: 545 kroner
Normalpris: Ca 499 kroner
Pris nå: 249 kroner

Vi tester vanligvis ikke spill her på Tek, men det er ingen hemmelighet at hele redaksjonen liker å spille litt på fritiden. Så selv om vi ikke har gitt God of War noen offisiell Tek-karakter, kan vi like godt trygt anbefale God of War til alle som er ute etter et virkelig solid, og engasjerende, actionspill til sin PlayStation 4.

Her får du både i pose og sekk. Fantastisk grafikk, en engasjerende historie og spillmekanikk som sitter som et skudd.

Til bare 249 kroner er dette en rekordlav for spillet, og et trygt valg hvis du skal kjøpe et nytt spill til noen (eller deg selv) med PlayStation 4.

Spider-Man: Herlig superhelt-action i New York

Pris ved lansering: 595 kroner
Normalpris: Ca 500 kroner
Pris nå: 319 kroner

Heller ikke Spider-Man er offisielt testet her på Tek.no, men vi slår likevel til med en kjøpeanbefaling. Spillet selges nå for 319 kroner, ned fra normale 500 kroner. Spillet ble sluppet i høst og har fått skryt av omtrent hver eneste spilljournalist som testet det. Vi prøvde Spider-Man faktisk litt vi også i september, og måtte si oss svært imponerte over at noe så enkelt som å bevege seg rundt i en by kunne være gøy.

Spider-Man-spillet fra Insomniac, skaperne av klassikere som Spyro, Ratchet & Clank og senere Resistance-serien har rett og slett laget et spill som har gjort noe så tilsynelatende enkelt som å svinge seg rundt i Manhattan til en kjempeopplevelse. Kombinerer du det med en morsom superhelthistorie, et solid kampsystem og utfordrende boss-kamper har du en oppskrift for et virkelig godt spill.

Også dette spillet er dog eksklusivt for PlayStation 4-eiere, men hvis de har en interesse for superhelter og gode actionspill er dette en sikker vinner.

Nintendo Classic Mini NES: Nostalgisk perle

Pris ved lansering: 899 kroner
Normalpris: Ca 600 kroner
Pris nå: 477 kroner

Nintendo har gjort stor suksess med sine mini-konsoller, og dette var enheten som startet det hele. NES Classic ble sluppet på tampen av 2016 og ble utsolgt i hver eneste butikk som førte den. I senere tid har Nintendo produsert flere konsoller, og den desperate kjøpehysterien vi så det første året har roet seg ned.

Nintendo NES Classic er altså en miniatyrversjon av den folkekjære spillkonsollen fra 80-tallet, som byr på 30 forhåndsinstallerte spill. Elsker du de gamle spillene kommer du til å bli glad i denne lille krabaten, selv om den har sine begrensninger.

Det følger for eksempel bare med én spillkontroller, og kabelen er ganske kort. Du kan kjøpe en ekstra kontroller hvis du vil, men kabellengden er fortsatt et problem.

Tilbudet på 500 kroner er det laveste vi har sett konsollen bli solgt for (med unntak av en uke i september!), selv om det ikke akkurat er snakk om en kjempenedgang fra tidligere. Bare kjøp denne hvis du allerede ønsket deg en.

Vi har for øvrig ikke testet NES Classic selv her på Tek.no, men vi jobbet fortsatt med Gamer.no da den ble lansert, og fikk prøvd den godt ut i den sammenhengen. Vi testet etterfølgeren SNES Classic, og den digger vi.

Razer Ornata Chroma Gaming: Tastaturet som er bra til både skriving og spilling

Pris ved lansering: 1095 kroner
Normalpris: 799 kroner
Pris nå: 599 kroner

Razer har laget gode spillprodukter i årevis, og spilltastaturet Ornata fløy rett til topps i vår samletest av spilltastatur. Det var det flere grunner til, men spesielt det fine kompromisset vi følte tastene ga oss. Spilltastatur er nemlig som oftest utstyrt med mekaniske brytere, som gir gir lang «vandring» (nedtrykk), med forskjellige grader av tilbakemelding. Ulempen er at de bråker mye. Razer Ornata er en slags hybrid mellom vanlige membran-tastatur og mekaniske. Vi skal ikke gå i dybden på hva det vil si her, men resultatet er et tastatur som både er godt å skrive på, samtidig som det er bra til spilling også.

God byggekvalitet, enkel programvare til å styre lys og en behagelig håndleddsstøtte trekker også opp.

Vi har aldri sett tastaturet til en såpass lav pris før, så hvis du er ute etter et godt spilltastatur vil dette være et veldig solid valg!

Nintendo Classic Mini SNES: Den beste retromaskinen

Pris ved lansering: 1490 kroner
Normalpris: Ca 849 kroner
Pris nå: 749 kroner

Det er ikke bare vanlige NES som er på tilbud i dag, men også oppfølgeren SNES Classic.

Som navnet tilser er dette mini-versjonen av Nintendos Super Nintendo-konsoll som kom på markedet i begynnelsen av 90-tallet. Den kommer med en rekke forhåndsinstallerte spill, pakket inn i en nusselig liten pakke.

Nintendo lærte heldigvis litt fra forgjengeren, så i SNES Classic-pakken får du med to håndkontrollere i stedet for bare én, og de har begge litt lengre kabel.

Vi foretrekker denne av de to mini-konsollene fra Nintendo. Delvis fordi vi rett og slett synes spillene er bedre og har tålt tidens tann bedre enn NES-spillene, men også fordi den har alt du trenger rett i pakken.

Som du kan se på prisgrafen til høyre er dette den billigste SNES Classic noen gang har blitt solgt for, så hvis du uansett hadde denne på ønskelisten – Slå til!

Kingston HyperX Flight: Gode trådløse hodetelefoner til spilling

Pris ved lansering: 1599 kroner
Normalpris: 1590 kroner
Pris nå: 989 kroner

Da vi testet Kingston HyperX Flight i vår samletest av trådløse spillhodetelefoner likte vi at det både var testens letteste samtidig som det også kunne by på best batteritid. Begge delene er noe som kommer veldig god med når du spiller i lang tid. Med tunge hodetelefoner kan det være ubehagelig å dem på i lang tid, og det er irriterende å måtte bytteri ofte. Dette slipper du med Kingston HyperX Flight.

Vi trakk hodetelefonene fra Kingston for litt manglende funksjonalitet, slik som virtuell surround eller manuelle EQ-innstillinger. Dette er funksjoner flere av konkurrentene byr på, men kanskje ikke noe du irriterer deg veldig mye om hvis du bare er ute etter grei lyd. For akkurat det kan i hvert fall disse hodetelefonene by på.

Ellers synes vi at de var hakket for dyre da vi testet dem, men til en pris under 1000-lappen nå er ikke det lenger et problem!

Samsung 970 Evo: Super SSD for deg med et ledig M.2-spor

Pris ved lansering: ca. 2200 kroner
Normalpris: ca. 1500 kroner
Pris nå: 999 kroner

Da vi tidligere i år gjorde en test av tre kjappe M.2-SSD-er, stakk Samsung 970 Evo av med topplasseringen og 9/10 i karakter fra oss.

Denne 500 GB-utgaven av SSD-en når opptil 3400 MB per sekund i lesehastighet og 2300 MB per sekund i skrivehastighet.

Med unntak av selskapets egne og dyrere Pro-modeller, er denne helt i toppklassen av hva vi har testet.

Den er enda litt bedre enn forgjengeren 960 Evo, og med det kobberbelagte «varmesprederklistremerket» pluss et lag nikkel på kontrolleren har Samsung gjort litt ekstra for å hjelpe den til å kvitte seg med varme.

970 Evo er også mer robust enn forgjengeren. Den skal tåle flere overskrivninger og skilter med fem års garantitid fra fabrikken.

Sony WF-1000X: Trådløse plugger med støydemping

Pris ved lansering: 2490 kroner
Normalpris: Omtrent 1800 kroner
Pris nå: 1111 kroner

Dette er helt trådløse propper som har vært på markedet en god stund. Disse ble nemlig lansert på IFA-messen tilbake i 2017, men er fortsatt blant noen få propper som kan også kan gi deg støykansellering.

Proppene er relativt små og kompakte, og har greit batterilevetid med omtrent tre timer mellom hvert besøk hos laderen. I tillegg har du et etui som lar deg lage pluggene mens du er på farten inntil to ganger, slik at du i realiteten har 8–9 timer med bruk før både propper og etui på fylles opp.

Lyden i disse proppene var noe av det vi likte best da de kom, og som fortsatt holder god kvalitet sammenlignet med nyere produkter. Til denne prisen sliter vi med å komme på noe som kan matche disse i det hele tatt.

Apple Airpods: Et godt valg for alle med iPhone

Pris ved lansering: 1790 kroner
Normalpris: Ca 1500 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Det er ikke så ofte vi ser Apple-produkter få noe signifikant avslag på tilbudsuker som dette, men i år er Apples helt trådløse øreplugger ekstra billige.

Disse proppene vinner mye på å være kjempeenkle og smarte i bruk. Det lille etuiet passer fint i lommen, og holder øreproppene ladet i opptil 18 timer. Så fort du tar pluggene ut av esken kobler dem seg til iPhonen din, og har du en annen Apple-enhet i nærheten, som en iPad eller MacBook, kan du enkelt flytte lyden over fra dem og inn i pluggene.

Selve lydkvaliteten er grei, men ingenting å juble over. På grunn av konstruksjonen sitter ikke pluggene like godt som flere av konkurrentene. Dette går utover bassgjengivelsen, men det gjør også at de potensielt kan dette ut hvis du er ute og løper.

Alt i alt synes vi imidlertid Apples øreplugger er et godt kjøp, og spesielt til 1300 kroner.

Sony WH-H900N: Rimelig lillebror til Sonys flaggskip

Pris ved lansering: 3 290 kroner
Normalpris: 1790–1990 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Om du ikke vil ut med mange tusenlapper for hodetelefoner med støydemping, er Sonys WH-H900N vårt aller fremste valg.

De stakk av med seieren i vår samletest, med relativt habil støyreduksjon, god lyd og god komfort. 900N er lillebroren til Sonys flaggskip-serie 1000X, og byr stort sett på de fleste av fordelene, bare med litt nedskalert støydemping.

De har heller ikke de mest avanserte funksjonene, som automatisk tilpassing til kabintrykket og lignende, men er likevel et svært godt valg om du bare er ute etter det aller viktigste.

Prisen ved lansering var altfor nær toppmodellen, men nå koster WH-H900N langt under halvparten. Det er et svært godt kjøp.

Jabra Elite 65t: Knallgode , helt trådløse øreplugger

Pris ved lansering: 1695 kroner
Normalpris: 1695 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Markedet for helt trådløse øreplugger tok av etter at Apple introduserte Airpods. Nå har omtrent alle hodetelefon- og lydprodusenter laget sine egne trådløse ørepropper, hvor kabler er byttet ut med ladeetuier.

Blant de første til å følge i Apples spor var Jabra, og Jabra Elite 65t er deres nyeste, og beste, forsøk på å gi trådløs lyd til folket. De kommer forøvrig også i en Active variant, for de som trener mye og trenger svetteresistente plugger.

Pluggene sitter godt i ørene og kommer i et nett og lite etui som gir deg 15 timer total batteritid. Med Bluetooth 5 gir de dønn stabil tilkobling til mobilen, og lydkvaliteten er særdeles god for den lille størrelsen.

For deg som vurderer disse fremfor Apples Airpods kan vi si at de både låter og sitter bedre, men ladeetuiet er hakket større.

Likevel kan vi si at dette er et par meget solide øreplugger du trygt kan kjøpe.

Polar M430: Den beste billige treningsklokken har blitt enda billigere

Pris ved lansering: 2195 kroner
Normalpris: 1479 kroner
Pris nå: 1299 kroner

Smarte dingser til håndleddet kommer nå til dags i alle slags størrelser, fasonger og ikke minst priser. Alt fra billige, og ganske dumme, aktivitetsarmbånd, til svindyre smartklokker og trenignsklokker til 5-6000 kroner. Polar M430 er et sted midt i mellom.

Vi testet Polar M430 i forbindelse med en samletest av treningsklokker under 2500 kroner, og da konkluderte vi med at M430 var det beste kompromisset av alle sammen, og da den Best i Test-stempelet vårt. For den har et par svakheter, men den er best der det gjelder: Den gir deg kjempegode treningsanalyser og rapporter, noe vi synes er et veldig viktig aspekt av en treningsklokke. Den har et godt utvalg av smart- og treningsfunksjonaliteter, og støtter pulsmåling via både optisk måling og pulsbelt.

Men husk at du ikke får alt du kanskje skulle ønske deg i en treningsklokke til denne prisen, men du får «nok» for de aller fleste. Les hele samletesten vår hvis du vil ha mer informasjon.

Fitbit Ionic: Perfekt smartklokke til deg som vil starte å trene

Pris ved lansering: 3490 kroner
Normalpris: Rundt 2800 kroner – har vært nede i 2222 kroner
Pris nå: 1989 kroner

Mange ønsker å komme i gang med mosjon. Da er en smartklokke noe som enkelt kan bistå deg med dette, og denne modellen fra Fitbit er en av de aller enkleste å bruke.

Her skjer nemlig innsamlingen av data automatisk for deg, slik at klokken selv merker om du er ute og trener, eller har lagt deg for å sove. Via en enkel app kan du følge med på all aktiviteten din, og legge inn mat- og drikkeinntak dersom du ønsker en enda mer nøyaktig oversikt over helsen din.

Den er også god til å sjekke ut hvor god søvn du får. Via en enkel oversikt kan du se hvordan du sover om natten, og sammenligne dine egne data med snittet for alle andre brukere av klokken.

Klokken har en klar og god skjerm, og du kan personifisere utseende ved å velge mellom en rekke ulike armbånd i gummi, lær eller metall.

Huawei P20 Lite: Toppmodelldesign på billigsalg

Pris ved lansering: 3690 kroner
Normalpris: 2989 kroner
Pris nå: 1990 kroner

Da vi testet P20 Lite i våres kostet telefonen rundt 3800 kroner. Det var likevel en telefon som bød på ganske mye for pengene - kanskje spesielt designmessig. Den føltes dyrere enn den var. Og når Komplett og Power nå selger denne telefonen til knappe 2000 kroner får du veldig mye mobil for pengene.

Den lekre glassdesignen skiller den ut - spesielt i sitt prispunkt, der det blir stadig mer plast i utvalget. En knallbra skjerm for sin opprinnelige prisklasse og hurtiglader og USB-C-kontakt smører på inntrykket av god verdi for pengene. Den har tilstrekkelig med lagringsplass og du kan uansett legge til ekstra plass i form av minnekort om du vil.

Kameraet gjør en ålreit jobb, men slektskapet opp til P20 og P20 Pro er ikke fullt så tett som vi kanskje hadde ønsket oss. De deler tross alt navn. Men spesielt til denne prisen her er det ikke noe særlig å klage over. Bittelitt nuppete ytelse i flekkene og at Netflix ikke vil servere innholdet sitt i aller beste kvalitet var to av de viktigste rynkene i pannen for denne telefonen.

Mobiler til 2000 kroner pleier å by på vesentlig flere rynker i pannen enn det.

Sony Playstation 4 Slim 500GB: Etablert konsoll med enormt spillbibliotek

Pris ved lansering: 3000 kroner
Normalpris: Omtrent 2800 kroner
Pris nå: 2222 kroner

Playstation 4 Slim er en lettere, tynnere og mindre støyende versjon av den første Playstation 4-konsollen som kom i 2013. Kanskje er denne konsollgenerasjonen noe aldrende, men om du kjøper en Playstation 4 nå betyr det at du har et enormt spillbibliotek å fråtse i fra dag én.

Til konsollen finner du anerkjente titler og serier som Red Dead Redemtion 2, GTA V, God of War, Persona 5, Metal Gear Solid, Bloodborn og Spider-Man, for å nevne noen.

Vær oppmerksom på at den dyrere Playstation 4 Pro er kraftigere og kommer med støtte for 4K-oppløsning eller inntil 60 FPS i en del spill.

Vi har forøvrig ikke testet denne konsollen, men anbefaler den likevel på grunn av det store prisfallet.

Apple iPhone 6s: En god, gammel traver

Pris ved lansering: 6299 kroner
Normalpris: 3490 kroner
Pris nå: 2490 kroner

iPhone 6s koster 2500 kroner i dag. Det låter som en eldre iPhone, og det er det. Men disse telefonene holder seg godt i pris, og i motsetning til Android-telefoner flest får de oppdateringer i lange tider etter slipp.

Akkurat nå er iPhone 5s den eldste telefonen med den nyeste programvaren, iOS 12. Til neste år kuttes støtten for 5s, mens versjon 6 beholder ett år til. Så lenge Apple ikke gjør noe med oppdateringstradisjonen vil altså 6s få sin siste store oppdatering om knappe to år, med sikkerhetsoppdateringer hele det påfølgende året.

Det betyr at for 2500 kroner får du en iPhone med grei, om enn ikke lynende rask, ytelse. Helt kurant kamera, 3D Touch og tilgang til App Store. For å nevne noe. Sannsynligvis snakker vi om årets billigste vei inn i Apple-universet, og sammenliknet med det som tilbys av Android-modeller er ikke slett ikke iPhone 6s noe dårlig valg til denne prisen.

HTC U12+: Den beste HTC-mobilen på mange år

Pris ved lansering: 7990 kroner
Normalpris: 7990 kroner
Pris nå: 3990 kroner

HTC U12+ ble lansert tidligere i år til en typisk toppmodellpris på rundt 7500 til 8000 kroner. Dette er HTCs så langt siste flaggskip, med alt du forventer fra produsenten; knallbra kamera, raske og fine menyer og noen litt uvanlige egenskaper.

Én av disse egenskapene er Edge Sense, som lar deg klemme rundt telefonen for å fremkalle ulike hendelser. Sidene på telefonen fungerer rett og slett som en ekstra knapp. Vi ble ikke helt fornøyde med bruken av samme teknologi på strøm- og volumtaster, der responsen er litt så som så. Men ellers fungerer løsningen brillefint, og det er tross alt ikke så ofte du trenger tastene på siden av telefonen.

Ellers er den vanntett, har ålreit med lagringsplass og nyeste utbredte maskinvare på innsiden. Skjerm, design og ytelse er blant de viktigste grunnene til å velge denne. Men aller viktigst er det fabelaktige kameraet som gir gode resultater i de aller fleste sammenhenger. Til 4000 kroner er dette vanvittig mye telefon for pengene.

Samtidig er vi litt usikre på hva så voldsomt kraftig nedprising som dette kan si om HTCs fremtid i Norden. Det kan være av betydning for hvor ofte, eller om, U12+ får oppdateringer og hvor lenge den eventuelt får det.

Samsung Galaxy S9: En toppmodell til rekordlav pris

Pris ved lansering: 8790 kroner
Normalpris: Omtrent5650 kroner
Pris nå: 4790 kroner

Vi likte det aller meste med Samsung Galaxy S9 da den kom, selv om vi syntes det var en ganske forsiktig oppgradering fra forgjengeren S8. Ting hadde blitt litt bedre på flere fronter, men kanskje ikke nok til at det forsvarte den stive prisen på 9000 kroner. Siden den gang har prisen gått sakte nedover, og endte i dag på rekordlave 4790 kroner. Til en sånn pris er dette rett og slett et kupp.

Samsung forsvarer fortsatt tittelen som verdens største mobilprodusent, og det med god grunn. Samsung Galaxy S9 har fortsatt god ytelse, en flott skjerm med buede kanter for den som liker slikt, og rask og effektiv fingerleser. Den har også blant de beste mobilkameraene på markedet, selv om den har blitt forbigått av Huawei på dette punktet i det siste.

Epson TW-5650: Vår favoritt-projektor under 10 000 kroner

Pris ved lansering: 11 732 kroner
Normalpris: 9990 kroner
Pris nå: 6990 kroner

Projektorer er ofte ganske dyre produkter og selv gode 1080p-projektorer ligger gjerne rundt 10 000 kroner. Skal du ha 4K-oppløsning må du ut med omtrent det dobbelte.

Det gjør dagens tilbud ganske imponerende. For omtrent et år siden da vi hadde en stor samletest av projektorer var det nettopp Epson TW-6550 som kom seirende ut, men da til en pris på 9990 kroner. Det var akkurat innafor pristaket vi hadde satt på 10 000 kroner, og den leverte på de fleste punkter: Den har solid lysstyrke, livlige farger og lav inputlag. Sistnevnte er spesielt fint hvis du har tenkt til å spille spill, så det ikke er noen forsinkelse mellom det du trykker og ser på veggen. Epson har også blant de billigste pærene å bytte ut, noe som også er en ekstra kostnadsbesparing i det lange løp.

Vi anbefalte denne projektoren da den kostet 9990 kroner, og til 30 prosent lavere pris er det rett og slett en knallkjøp .

Microsoft Surface Pro 5: Meget god hybrid, nå til levelig pris

Pris ved lansering: ca. 13 500 kroner
Normalpris: ca. 13 000 kroner
Pris nå: 8495 kroner

Microsofts Surface-maskiner har imponert oss lenge, og med sin kvalitet, fleksibilitet, portabilitet, gode skjerm og støtte for penn + Surface Dial, dette et av de bedre valgene der ute for kreative sjeler.

Vi savner riktignok en USB Type-C-port på denne, men det gjør den ikke til noen dårlig PC.

Da den kom på markedet, var det som «den nye Surface Pro». I ettertid har Microsoft slengt på 5-tallet i en eller annen form. Dette er altså 5. generasjon, og etter hvert vil den fases ut til fordel for den kommende Surface Pro 6 – som med unntak av kraftigere innmat stort sett vil være identisk.

Men for de fleste vanlige oppgaver vil Core i5-prosessoren i Surface Pro 5 gjøre en god nok jobb.

Denne versjonen er for øvrig på tilbud både med 128 GB og 256 GB SSD. Du kan spare nesten to tusen kroner for å gå for førstnevnte, men den vil fort bli full dersom du liker å dra med deg mange filer. Da er det greit å vite at PC-en har en kjekk plass for microSD-minnekort.

Husk også at tastaturdeksel og penn ikke er inkludert i prisen.

Samsung QE55Q7FNAT: God allrounder

Pris ved lansering: 21 990 kroner
Normalpris: Rundt 15 000 – har vært nede i 12 195 kroner
Pris nå: 9 900 kroner

Dette er en TV vi ikke har testet i år, men vi har prøvd en rekke av de andre modellene i denne QLED-serien til Samsung. Samtidig har vi ved en rekke anledninger sett og prøvd denne modellen.

Felles for alle disse er at de har den samme, gode brukervennligheten i form av Tizen-plattformen. Her får du en egen boks hvor du kobler til enheter som skal gi TV-en informasjon, og fra denne boksen samles alt i en kabel som sender både signal og strøm til skjermen. På denne måten slipper du masse kabler som henger under TV-en om du for eksempel velger å henge den på veggen.

I tillegg er dette LCD-skjermer som i en årrekke har gjort det bra mye takket være kvanteprikketeknologien. Sammenlignet med tradisjonelle LCD-skjermer får du bedre og flere farger, samt en god del mer lysstyrke. Noe som kommer godt med om du har en lys stue, eller vil ha mye trøkk fra skjermen når du ser HDR-innhold.

Merk deg at også 65-tommers utgaven er på tilbud i dag, dog ikke like mye satt ned som denne varianten på 55-tommer.

Samsung HW-N960: Knallgod lydplanke med Atmos

Pris ved lansering: 14 990 kroner
Normalpris: 14 990 kroner
Pris nå: 9 990 kroner

Skal du ha skikkelig lyd til TV-en er den nye Atmos-funksjonen noe å merke seg. Da får du nemlig også lyd over deg ved at høyttalerne «skyter» lyden via taket før den når deg.

Samsung var en av de første som lanserte et slikt produkt i form av sin K960, og nå er oppfølgeren, N960, på tilbud hos både Power og Elkjøp.

Den nye modellen har blitt forbedret takket være at selskapet kjøpte opp Harman for et par år siden. Selve det fysiske produktet virker å være nokså lik K960, som vi testet i 2016.

Det betyr at du fortsatt får trådløse bakhøyttalere og subwoofer, og lyden skal altså være bedre enn forrige generasjon, som den gang var noe av det bedre vi hadde hørt fra en lydplanke noen gang.

Har du ikke hørt film i Atmos ennå, anbefaler vi deg å ta en tur innom butikken og oppleve deg selv. Det er uten tvil den nye standarden for deg som liker film.

Sony KD-55AF8: God OLED-TV til fornuftig pris

Pris ved lansering: 27 995 kroner
Normalpris: 17 990 kroner
Pris nå: 13 990 kroner

Dette er en rå OLED-TV fra Sony som har mye til felles med selskapets første OLED-modell A1.

Her får du den samme bildeprosessoren, og det betyr noe av det bedre på markedet på dette området. Samtidig får du OLED-teknologien i bunn, som blant annet kan by på helt perfekt sortnivå og solide farger.

Dette er en TV som passer aller best for deg som vil se på film i mørke omgivelser, og da er denne skjermen virkelig i sitt ess. Sony er en mester til å få bevegelser til å flyte naturlig, og den gjør også en god jobb med å oppskalere eldre innhold slik at også det blir skarpere.

Men du skal være klar over at denne skjermen ikke er blant de aller beste å spille på, dersom du jakter en TV med lav inputlag. Utenom det er dette en flott TV som klarer å gjengi det aller beste av materiale med bravur.

Samsung QE65Q8FN: HDR-kvalitet pakket inn i topp design

Pris ved lansering: 31 990 kroner
Normalpris: 31 990 kroner
Pris nå: 13 990 kroner

Samtidig som Q7 fortsatt ser ut til å være på tilbud som både 55 og 65 tommer, kommer også storebror Q8FN på tilbud. Dette er mye den samme modellen, annet enn at Q8FN har et mer påkostet design.

Skjermen har inntil i dag hatt en prislapp på 31 990 kroner, men nå kan du altså kjøpe den til 13 990 kroner som 65 tommer, hvilket er en tusenlapp under det du må gi for Q7-modellen i tilsvarende størrelse.

Med Q8 får du fortsatt den samme løsningen med en egen One Connect-boks, som lar deg holde styr på alle enheter og kabler til denne. Videre fra boksen går det kun en tynn kabel som fører med seg både strøm og signaler opp til selve skjermen. Skal du vegghenge TVen kan du dessuten sparkle eller male over denne kablen om vil gjemme den helt.

Dette er en TV som har et kantbelyst panel, akkurat som Q7, men må ikke forveksles med Q8DN, som har en direktebelyst løsning. Likevel er dette en skjerm som byr på god bildekvalitet med mye lysstyrke og mange farger.

Dette er de beste tilbudene mandag 19. november

Apple Airpods: Et godt valg for alle med iPhone

Pris ved lansering: 1790 kroner
Normalpris: Ca 1500 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Det er ikke så ofte vi ser Apple-produkter få noe signifikant avslag på tilbudsuker som dette, men i år er Apples helt trådløse øreplugger ekstra billige.

Disse proppene vinner mye på å være kjempeenkle og smarte i bruk. Det lille etuiet passer fint i lommen, og holder øreproppene ladet i opptil 18 timer. Så fort du tar pluggene ut av esken kobler dem seg til iPhonen din, og har du en annen Apple-enhet i nærheten, som en iPad eller MacBook, kan du enkelt flytte lyden over fra dem og inn i pluggene.

Selve lydkvaliteten er grei, men ingenting å juble over. På grunn av konstruksjonen sitter ikke pluggene like godt som flere av konkurrentene. Dette går utover bassgjengivelsen, men det gjør også at de potensielt kan dette ut hvis du er ute og løper.

Alt i alt synes vi imidlertid Apples øreplugger er et godt kjøp, og spesielt til 1300 kroner.

Nintendo Classic Mini NES: Nostalgisk perle

Pris ved lansering: 899 kroner
Normalpris: Ca 600 kroner
Pris nå: 499 kroner

Nintendo har gjort stor suksess med sine mini-konsoller, og dette var enheten som startet det hele. NES Classic ble sluppet på tampen av 2016 og ble utsolgt i hver eneste butikk som førte den. I senere tid har Nintendo produsert flere konsoller, og den desperate kjøpehysterien vi så det første året har roet seg ned.

Nintendo NES Classic er altså en miniatyrversjon av den folkekjære spillkonsollen fra 80-tallet, som byr på 30 forhåndsinstallerte spill. Elsker du de gamle spillene kommer du til å bli glad i denne lille krabaten, selv om den har sine begrensninger.

Det følger for eksempel bare med én spillkontroller, og kabelen er ganske kort. Du kan kjøpe en ekstra kontroller hvis du vil, men kabellengden er fortsatt et problem.

Tilbudet på 500 kroner er det laveste vi har sett konsollen bli solgt for (med unntak av en uke i september!), selv om det ikke akkurat er snakk om en kjempenedgang fra tidligere. Bare kjøp denne hvis du allerede ønsket deg en.

Vi har for øvrig ikke testet NES Classic selv her på Tek.no, men vi jobbet fortsatt med Gamer.no da den ble lansert, og fikk prøvd den godt ut i den sammenhengen. Vi testet etterfølgeren SNES Classic, og den digger vi.

Nintendo Classic Mini SNES: Den beste retromaskinen

Pris ved lansering: 1490 kroner
Normalpris: Ca 849 kroner
Pris nå: 749 kroner

Det er ikke bare vanlige NES som er på tilbud i dag, men også oppfølgeren SNES Classic.

Som navnet tilser er dette mini-versjonen av Nintendos Super Nintendo-konsoll som kom på markedet i begynnelsen av 90-tallet. Den kommer med en rekke forhåndsinstallerte spill, pakket inn i en nusselig liten pakke.

Nintendo lærte heldigvis litt fra forgjengeren, så i SNES Classic-pakken får du med to håndkontrollere i stedet for bare én, og de har begge litt lengre kabel.

Vi foretrekker denne av de to mini-konsollene fra Nintendo. Delvis fordi vi rett og slett synes spillene er bedre og har tålt tidens tann bedre enn NES-spillene, men også fordi den har alt du trenger rett i pakken.

Som du kan se på prisgrafen til høyre er dette den billigste SNES Classic noen gang har blitt solgt for, så hvis du uansett hadde denne på ønskelisten – Slå til!

Sony WH-H900N: Rimelig lillebror til Sonys flaggskip

Pris ved lansering: 3 290 kroner
Normalpris: 1790–1990 kroner
Pris nå: 1290 kroner

Om du ikke vil ut med mange tusenlapper for hodetelefoner med støydemping, er Sonys WH-H900N vårt aller fremste valg.

De stakk av med seieren i vår samletest, med relativt habil støyreduksjon, god lyd og god komfort. 900N er lillebroren til Sonys flaggskip-serie 1000X, og byr stort sett på de fleste av fordelene, bare med litt nedskalert støydemping.

De har heller ikke de mest avanserte funksjonene, som automatisk tilpassing til kabintrykket og lignende, men er likevel et svært godt valg om du bare er ute etter det aller viktigste.

Prisen ved lansering var altfor nær toppmodellen, men nå koster WH-H900N langt under halvparten. Det er et svært godt kjøp.

Samsung QE55Q7FNAT: God allrounder

Pris ved lansering: 21 990 kroner
Normalpris: Rundt 15 000 – har vært nede i 12 195 kroner
Pris nå: 9 900 kroner

Dette er en TV vi ikke har testet i år, men vi har prøvd en rekke av de andre modellene i denne QLED-serien til Samsung. Samtidig har vi ved en rekke anledninger sett og prøvd denne modellen.

Felles for alle disse er at de har den samme, gode brukervennligheten i form av Tizen-plattformen. Her får du en egen boks hvor du kobler til enheter som skal gi TV-en informasjon, og fra denne boksen samles alt i en kabel som sender både signal og strøm til skjermen. På denne måten slipper du masse kabler som henger under TV-en om du for eksempel velger å henge den på veggen.

I tillegg er dette LCD-skjermer som i en årrekke har gjort det bra mye takket være kvanteprikketeknologien. Sammenlignet med tradisjonelle LCD-skjermer får du bedre og flere farger, samt en god del mer lysstyrke. Noe som kommer godt med om du har en lys stue, eller vil ha mye trøkk fra skjermen når du ser HDR-innhold.

Merk deg at også 65-tommers utgaven er på tilbud i dag, dog ikke like mye satt ned som denne varianten på 55-tommer.

Sony WF-1000X: Trådløse plugger med støydemping

Pris ved lansering: 2490 kroner
Normalpris: Omtrent 1800 kroner
Pris nå: 1111 kroner

Dette er helt trådløse propper som har vært på markedet en god stund. Disse ble nemlig lansert på IFA-messen tilbake i 2017, men er fortsatt blant noen få propper som kan også kan gi deg støykansellering.

Proppene er relativt små og kompakte, og har greit batterilevetid med omtrent tre timer mellom hvert besøk hos laderen. I tillegg har du et etui som lar deg lage pluggene mens du er på farten inntil to ganger, slik at du i realiteten har 8–9 timer med bruk før både propper og etui på fylles opp.

Lyden i disse proppene var noe av det vi likte best da de kom, og som fortsatt holder god kvalitet sammenlignet med nyere produkter. Til denne prisen sliter vi med å komme på noe som kan matche disse i det hele tatt.

Samsung Galaxy S9: En toppmodell til rekordlav pris

Pris ved lansering: 8790 kroner
Normalpris: Omtrent5650 kroner
Pris nå: 4790 kroner

Vi likte det aller meste med Samsung Galaxy S9 da den kom, selv om vi syntes det var en ganske forsiktig oppgradering fra forgjengeren S8. Ting hadde blitt litt bedre på flere fronter, men kanskje ikke nok til at det forsvarte den stive prisen på 9000 kroner. Siden den gang har prisen gått sakte nedover, og endte i dag på rekordlave 4790 kroner. Til en sånn pris er dette rett og slett et kupp.

Samsung forsvarer fortsatt tittelen som verdens største mobilprodusent, og det med god grunn. Samsung Galaxy S9 har fortsatt god ytelse, en flott skjerm med buede kanter for den som liker slikt, og rask og effektiv fingerleser. Den har også blant de beste mobilkameraene på markedet, selv om den har blitt forbigått av Huawei på dette punktet i det siste.

Samsung 970 Evo: Super SSD for deg med et ledig M.2-spor

Pris ved lansering: ca. 2200 kroner
Normalpris: ca. 1500 kroner
Pris nå: 999 kroner

Da vi tidligere i år gjorde en test av tre kjappe M.2-SSD-er, stakk Samsung 970 Evo av med topplasseringen og 9/10 i karakter fra oss.

Denne 500 GB-utgaven av SSD-en når opptil 3400 MB per sekund i lesehastighet og 2300 MB per sekund i skrivehastighet.

Med unntak av selskapets egne og dyrere Pro-modeller, er denne helt i toppklassen av hva vi har testet.

Den er enda litt bedre enn forgjengeren 960 Evo, og med det kobberbelagte «varmesprederklistremerket» pluss et lag nikkel på kontrolleren har Samsung gjort litt ekstra for å hjelpe den til å kvitte seg med varme.

970 Evo er også mer robust enn forgjengeren. Den skal tåle flere overskrivninger og skilter med fem års garantitid fra fabrikken.

Sony Playstation 4 Slim 500GB: Etablert konsoll med enormt spillbibliotek

Pris ved lansering: 3000 kroner
Normalpris: Omtrent 2800 kroner
Pris nå: 2222 kroner

Playstation 4 Slim er en lettere, tynnere og mindre støyende versjon av den første Playstation 4-konsollen som kom i 2013. Kanskje er denne konsollgenerasjonen noe aldrende, men om du kjøper en Playstation 4 nå betyr det at du har et enormt spillbibliotek å fråtse i fra dag én.

Til konsollen finner du anerkjente titler og serier som Red Dead Redemtion 2, GTA V, God of War, Persona 5, Metal Gear Solid, Bloodborn og Spider-Man, for å nevne noen.

Vær oppmerksom på at den dyrere Playstation 4 Pro er kraftigere og kommer med støtte for 4K-oppløsning eller inntil 60 FPS i en del spill.

Vi har forøvrig ikke testet denne konsollen, men anbefaler den likevel på grunn av det store prisfallet.

Samsung HW-N960: Knallgod lydplanke med Atmos

Pris ved lansering: 14 990 kroner
Normalpris: 14 990 kroner
Pris nå: 9 990 kroner

Skal du ha skikkelig lyd til TV-en er den nye Atmos-funksjonen noe å merke seg. Da får du nemlig også lyd over deg ved at høyttalerne «skyter» lyden via taket før den når deg.

Samsung var en av de første som lanserte et slikt produkt i form av sin K960, og nå er oppfølgeren, N960, på tilbud hos både Power og Elkjøp.

Den nye modellen har blitt forbedret takket være at selskapet kjøpte opp Harman for et par år siden. Selve det fysiske produktet virker å være nokså lik K960, som vi testet i 2016.

Det betyr at du fortsatt får trådløse bakhøyttalere og subwoofer, og lyden skal altså være bedre enn forrige generasjon, som den gang var noe av det bedre vi hadde hørt fra en lydplanke noen gang.

Har du ikke hørt film i Atmos ennå, anbefaler vi deg å ta en tur innom butikken og oppleve deg selv. Det er uten tvil den nye standarden for deg som liker film.

Sony KD-55AF8: God OLED-TV til fornuftig pris

Pris ved lansering: 27 995 kroner
Normalpris: 17 990 kroner
Pris nå: 13 990 kroner

Dette er en rå OLED-TV fra Sony som har mye til felles med selskapets første OLED-modell A1.

Her får du den samme bildeprosessoren, og det betyr noe av det bedre på markedet på dette området. Samtidig får du OLED-teknologien i bunn, som blant annet kan by på helt perfekt sortnivå og solide farger.

Dette er en TV som passer aller best for deg som vil se på film i mørke omgivelser, og da er denne skjermen virkelig i sitt ess. Sony er en mester til å få bevegelser til å flyte naturlig, og den gjør også en god jobb med å oppskalere eldre innhold slik at også det blir skarpere.

Men du skal være klar over at denne skjermen ikke er blant de aller beste å spille på, dersom du jakter en TV med lav inputlag. Utenom det er dette en flott TV som klarer å gjengi det aller beste av materiale med bravur.

Microsoft Surface Pro 5: Meget god hybrid, nå til levelig pris

Pris ved lansering: ca. 13 500 kroner
Normalpris: ca. 13 000 kroner
Pris nå: 8495 kroner

Microsofts Surface-maskiner har imponert oss lenge, og med sin kvalitet, fleksibilitet, portabilitet, gode skjerm og støtte for penn + Surface Dial, dette et av de bedre valgene der ute for kreative sjeler.

Vi savner riktignok en USB Type-C-port på denne, men det gjør den ikke til noen dårlig PC.

Da den kom på markedet, var det som «den nye Surface Pro». I ettertid har Microsoft slengt på 5-tallet i en eller annen form. Dette er altså 5. generasjon, og etter hvert vil den fases ut til fordel for den kommende Surface Pro 6 – som med unntak av kraftigere innmat stort sett vil være identisk.

Men for de fleste vanlige oppgaver vil Core i5-prosessoren i Surface Pro 5 gjøre en god nok jobb.

Denne versjonen er for øvrig på tilbud både med 128 GB og 256 GB SSD. Du kan spare nesten to tusen kroner for å gå for førstnevnte, men den vil fort bli full dersom du liker å dra med deg mange filer. Da er det greit å vite at PC-en har en kjekk plass for microSD-minnekort.

Husk også at tastaturdeksel og penn ikke er inkludert i prisen.

Fitbit Ionic: Perfekt smartklokke til deg som vil starte å trene

Pris ved lansering: 3490 kroner
Normalpris: Rundt 2800 kroner – har vært nede i 2222 kroner
Pris nå: 1989 kroner

Mange ønsker å komme i gang med mosjon. Da er en smartklokke noe som enkelt kan bistå deg med dette, og denne modellen fra Fitbit er en av de aller enkleste å bruke.

Her skjer nemlig innsamlingen av data automatisk for deg, slik at klokken selv merker om du er ute og trener, eller har lagt deg for å sove. Via en enkel app kan du følge med på all aktiviteten din, og legge inn mat- og drikkeinntak dersom du ønsker en enda mer nøyaktig oversikt over helsen din.

Den er også god til å sjekke ut hvor god søvn du får. Via en enkel oversikt kan du se hvordan du sover om natten, og sammenligne dine egne data med snittet for alle andre brukere av klokken.

Klokken har en klar og god skjerm, og du kan personifisere utseende ved å velge mellom en rekke ulike armbånd i gummi, lær eller metall.

Kingston HyperX Flight: Gode trådløse hodetelefoner til spilling

Pris ved lansering: 1599 kroner
Normalpris: 1590 kroner
Pris nå: 999 kroner

Da vi testet Kingston HyperX Flight i vår samletest av trådløse spillhodetelefoner likte vi at det både var testens letteste samtidig som det også kunne by på best batteritid. Begge delene er noe som kommer veldig god med når du spiller i lang tid. Med tunge hodetelefoner kan det være ubehagelig å dem på i lang tid, og det er irriterende å måtte bytteri ofte. Dette slipper du med Kingston HyperX Flight.

Vi trakk hodetelefonene fra Kingston for litt manglende funksjonalitet, slik som virtuell surround eller manuelle EQ-innstillinger. Dette er funksjoner flere av konkurrentene byr på, men kanskje ikke noe du irriterer deg veldig mye om hvis du bare er ute etter grei lyd. For akkurat det kan i hvert fall disse hodetelefonene by på.

Ellers synes vi at de var hakket for dyre da vi testet dem, men til en pris under 1000-lappen nå er ikke det lenger et problem!

Les også
Sonys lille lommeprojektor kan blåse opp storfilmer på veggen hjemme
Les også
Torsdag: Dette er Black Week-tilbudene du bør slå til på
annonse