Nyhet

Samsung strekker skjermen helt ut i kantene med sin nye mobil

Kutter et hull i skjermen for å få plass til frontkameraet.

Samsung har akkurat avslørt en ny mobil i deres A-serie, kalt Galaxy A8s.

Dette blir den første telefonen fra Samsung som har en heldekkende skjerm uten noen form for «busslomme» eller ekstra ramme øverst i skjermen.

Skjermen får heller et lite kikkhull øverst i den venstre kanten skjermen, som for øvrig skal være 6,4 tommer stor med en oppløsning på 1080 x 2340 piksler. Løsningen kaller Samsung for Infinity-O-design.

Ingen hodetelefonutgang

Skjermen får et lite kikkhull til frontkameraet i skjermen.

Bildene av den nye modellen avslører at hodetelefonens dager virker å være talte – i alle fall for denne modellen.

Denne utgangen har blitt et viktig kjennetegn for selskapets modeller, spesielt etter at rivalen Apple var først ute med å fjerne utgangen på sine produkter.

Siden den tid har stadig flere valgt å fjerne denne utgangen, hvor produsenter som Google, Xiaomi, Huawei og OnePlus nå leverer modeller uten jackplugg direkte i telefonen.

Som en motsetning har LG valgt å heller fokusere på lydutgangen, hvor de har kostet på en dyrere lyddel i sine V-telefoner i et forsøk på å gi lydglade brukere en bedre opplevelse.

Kutter ut busslommen

Mange hadde nok trodd at Samsung ville lansere en heldekkende skjerm uten en busslomme i toppen av skjermen med sin kommende toppmodell S10. I stedet blir det altså A8s som blir etter alle solemerker blir første modell med dette fra selskapet.

Hovedkameraet får tre sensorer.

Under panseret skal telefonen ha et Snapdragon 710-brikkesett sammen med enten 6 eller 8 GB arbeidsminne. I tillegg skal du ha 128 GB med lagringsplass å boltre deg i. Skulle du trenge mer kan du i tillegg sette inn et minnekort på opptil 512 GB.

Videre skal hovedkameraet bestå av tre sensorer, en på 24 MP med f/1.7, samt en sensor på 10 MP med f/2.4 og en på 5 MP med f/2.2. Batteriet skal ha en kapasitet på 3400 mAh. I tillegg skal Android versjon 8.1 være installert.

Telefonen skal først komme til Kina, og kan forhåndsbestilles frem til 21. desember. Om den kommer til Norge, og hva prisen eventuelt blir, er ennå ikke kjent.

Det går også mange rykter rundt Samsungs kommende toppmodell:
Slikt tror de Galaxy S10 blir »

(Kilde: Samsung)

Les også
Først ute med «kamerahull» i skjermen
Les også
Det kan være hull i din neste mobilskjerm
Les også
Samsung viste fire nye skjermdesign med busslomme
annonse