Tek.no

Nyhet

Tatt for juks: Huaweis «mobilbilder» var egentlig tatt med speilrefleks

Huawei
12 Mar 2019 13:00

Huaweis P30 Pro er like rundt hjørnet, og skal lanseres 26. mars - dagen etter Apples strømmetjeneste-lansering i San Francisco.

Etter at Huawei sendte ut noen promobilder for telefonen som åpenbart var ment å fremheve telefonens kameraegenskaper, oppdaget noen at bildene de brukte var tatt av profesjonelle fotografer og enkelt kunne finnes igjen på internett.

10 år gammelt bilde

Det var GSMArena som først skrev om saken. Og som nettstedet Gadgetmatch påpeker, hadde Anak Krakatau-vulkanen som er avbildet på det ene promobildet sitt forrige utbrudd sent i fjor. Et bildesøk viste at fotografen opprinnelig het Tom Pfeiffer, og at bildet var fra 2009.

Etter at jukset ble påpekt, valgte Huawei for øvrig å legge til en fotnote på plakatene om at bildene kun er kreative eksempler og ment for referanse.

Huawei Norge utdyper situasjonen, og kaller det en misforståelse:

– Det har vært enkelte misforståelser om plakatene for vår nye P30-serie, som lanseres i Paris 26. mars. Vi vil gjerne påpeke at dette bare er teasere, altså kunstneriske hint om nye unike funksjoner i P30-serien. Huawei har forøvrig kjøpt alle nødvendige lisenser for bruk av de opprinnelige bildene, sier Anders Bigseth, senior kommunikasjonssjef hos Huawei Norge til Tek.no.

Historien gjentar seg

Det er heller ikke første gang Huawei får tyn for bildejuks i forbindelse med lanseringskampanjer.

Da de skulle lansere Nova 3 i høst, kom det frem at bildene de brukte i markedsføringen og som skulle ha vært tatt med telefonen, egentlig kom fra et speilreflekskamera. Den gang skyldtes det at skuespilleren på bildene la ut bilder fra seansen på Instagram.

Også i forbindelse med lanseringen av P9 kom selskapet borti liknende beskyldninger. Samsung har også blitt tatt i å jukse med promobilder i forbindelse med telefonen Galaxy A8 Star.

Disse bildene fra en dekselprodusent viser det som sannsynligvis er Huawei P30 Pro.
Olixar

7x zoom

Ryktene skal for øvrig ha det til at Huaweis nye P30 Pro vil få fire kameralinser og så mye som 7x zoom.

Forgjengeren P20 Pro skapte bølger da den dukket opp med sin vanvittige nattmodus som fungerer omtrent som et innebygget fotostativ. De lange eksponeringene i mørket gjorde at P20 gikk forbi alt annet som var på markedet ved fotografering under vanskelige forhold.

Les også
Huawei Mate 30 Pro kan beholde busslommen i toppen
annonse

Les også