Tek.no

Nyhet

Nå har de aller billigste MacBook-ene blitt bedre

...og samtidig har 12-tommers MacBook måttet bøte med livet.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no/Apple/Skjermdump/montasje
9 Juli 2019 15:47

Apple oppdaterte i dag den nokså nylig lanserte MacBook Air, samt den eldre 13-tommers varianten av MacBook Pro. MacBook Pro 15-tommer er urørt, etter det vi vet.

Kort oppsummert betyr dette at Apples aller billigste MacBook-er har blitt litt bedre enn før, samtidig som prisen på MacBook Air har blitt kuttet med en drøy tusenlapp. Den starter nå på 12.790 kroner, mens en MacBook Pro starter på det samme som før: 14.990 kroner.

Men hva har egentlig skjedd under panseret? Vel, felles for begge to er at de har fått True Tone-skjermer, som før var forbeholdt Touch Bar-modellene av MacBook Pro. Dette er, foruten priskuttet, også den eneste nyheten for MacBook Air.

For MacBook Pro har det skjedd mer. Her har den gamle modellen uten Touch Bar utgått, og blitt erstattet med en modell med Touch Bar. Samtidig har denne innstegsmodellen stadig kun to USB Type-C-innganger, mot fire på de oppgraderte variantene. Touch Bar er imidlertid ikke den store nyheten; det største har skjedd på prosessorfronten.

Alle MacBook Pro 13 får nå fire kjerner

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Der billigste MacBook Pro før måtte klare seg med tokjerners (!) prosessorer fra Intels 7. generasjon, har nå alle 13-tommers MacBook Pro-modeller firekjerners prosessorer fra 8. generasjon.

I innstegsmodellen er denne firekjerneren riktig nok klokket lavere enn i de oppgraderte modellene, men det er stadig en solid oppgradering og ikke minst svært sårt tiltrengt. Det begynner nemlig å bli ganske lenge siden 2 kjerner var nok i noen som helst profesjonell sammenheng.

Fire kjerner i billigste MacBook Pro.
Skjermdump/Apple/montasje

I tillegg til dette kommer selvsagt også Touch ID nå med også i billigste MacBook Pro, sammen med den obligatoriske sikkerhetsbrikken Apple T2. Apple kjører også en kampanje der man får med et Beats-hodesett ved kjøp av kvalifiserte Mac-er, og har også reduserte priser for studenter. Maskinene er stadig ganske dyre, men kan altså fås litt billigere og bedre enn før.

MacBook Air har nå True Tone-skjerm.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Tar livet av 12-tommers MacBook

Noe som nesten gikk under radaren for mange i forbindelse med denne oppgraderingen av MacBook Air og MacBook Pro 13-tommer, er at Apple også tar livet av et produkt.

12 tommers MacBook er nå fjernet fra Apples egne hjemmesider, og Engadget har fått bekreftet fra Apple at de nå økser maskinen fra sitt utvalg.

Les vår test av MacBook Pro 13:
TEST: Ikke lenger et selvsagt valg »

(Kilde: Apple, Engadget)

Les også
Amerikanske flymyndigheter forbyr bærbar Apple-modell i fly
Les også
Nekter du å bruke Windows? Les dette før du kjøper en ny MacBook
annonse

Les også