Tek.no

Nyhet

Hevder Macbook-modeller med nytt tastatur er like rundt hjørnet

Nye Macbook Pro- og Air-modeller med nytt tastatur vil komme i andre kvartal, ifølge analytiker Ming-Chi Kuo. Her den nylig lanserte 16-tommeren.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
12 Mar 2020 10:47

Nye MacBook Pro- og MacBook Air-modeller med Apples nye «saksemekanisme» kommer i løpet av andre kvartal, ifølge analytiker Ming-Chi Kuo. Det skriver Macrumors.

Kuo er en velrenommert Apple-spåmann som vanligvis treffer godt med sine spådommer. Kuo sier ikke noe om størrelsen på de nye maskinene, men Macbook Pro-modellen er sannsynligvis den samme som tidligere har blitt omtalt som en 14-tommer.

Bytter tastatur

14-tommeren vil i tilfelle høyst sannsynlig erstatte dagens 13-tommer, akkurat som den nye 16-tommeren nylig erstattet modellen med 15-tommers skjerm. 16-tommeren hadde også det samme saksetastaturet, som vi omtalte som betydelig bedre enn butterfly-tastaturet det erstattet.

Dette har vært en torn i siden for Apple, og har hatt store problemer med at støv og skitt har trengt ned under tastene og gjort dem seige eller rett og slett ubrukelige. Mange har også klaget på at tastevandringen er veldig kort.

I notatet som Macrumors har sett skriver Kuo at han forventer at både de nye Pro- og Air-modellene vil komme med «kostnadsoptimaliseringer», men at brukerne ikke vil merke noen særlig forskjell.

Det nye tastaturet har dypere taster med lengre vandring enn butterfly-tastaturet det erstatter.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

ARM-baserte Mac-er i år?

Om corona-pandemien tror Kuo at driften i forsyningskjeden til Apples Macbook-maskiner vil ta seg opp betraktelig fra og med slutten av mars, som altså gjør at maskinene vil kunne være tilgjengelige i løpet av neste kvartal.

I samme notat skriver for øvrig analytikeren at Apple planlegger å lansere Macbook-modeller med «spesiallagde prosessorer» i løpet av fjerde kvartal 2020 eller første kvartal 2021.

Rykter har tidligere pekt på at Apple jobber med ARM-baserte prosessorer for på den måten å kvitte seg med Intel. Kuo mener også at Apple vil komme med et nytt design i løpet av 2021.

Les også
Vi totalrenoverte en MacBook Pro for under 1.000 kroner
annonse

Les også