Tek.no

Nyhet

Disney+ til Europa i mars

Netflix-konkurrentet bekreftet til en rekke nye land.

Noen av de største film- og seriehitsene hvert år kommer fra Disney, eller ett av selskapene Disney eier.
Finn Jarle Kvalheim
8 Nov 2019 10:11

Disneys strømmetjeneste Disney+ er på vei til Europa, melder nettstedet Flatpanels.dk. De første europeiske landene som er bekreftet å få tjenesten er noen av de største enkeltmarkedene. Så langt er det fem bekreftede land; Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania.

Til Vest-Europa 31. mars

I tillegg til de navngitte landene skal tjenesten også komme til andre vesteuropeiske land samtidig. Datoen som er satt av gigantkonsernet er 31. mars. Prismessig ligger tjenesten på 7 dollar i måneden i USA. Flatpanels har klart å tvinge den antatte danske prisen ut av appen ved å laste den ned og endre region - da blir den på 60 danske kroner i måneden.

Hva den norske prisen vil bli, og akkurat når tjenesten kommer hit er uklart. Men hvis den danske prisen stemmer betyr at tjenesten har fått seg et ganske greit prispåslag på veien over Atlanteren. Hvis den stemmer og tjenesten ikke gjør enda et byks når den runder våre landegrenser bør prisen ligge rundt 80 kroner måneden.

Les også
Apple TV+ lanseres fredag – vil ta opp kampen med Netflix

Disney-innholdet er overalt

Akkurat som i Danmark er en hel del av Disneys innhold bundet til strømmetjenester og andre aktører i Norge. Det kan bety at vi må vente en stund på at dagens avtaler går ut før vi ser Disneys egen tjeneste her. Samtidig kan det også bety magrere innhold for deg som abonnerer på en av de eksisterende tjenestene.

Disney har sitt eget tradisjonsrike innhold med familiefilmer, serier og animasjon, og de har stått for noen av de større filmsuksessene de siste par tiårene. Pirates of the Caribbean-serien hører for eksempel til, og skal delvis være basert på én av attraksjonene i selskapets temaparker.

I tillegg har Disney etter hvert blitt et enormt konsern som eier mange av de største underholdningsmerkevarene på planeten. På slutten av 2017 satte Disney i gang en kjøpsprosess og endte med å ta over 21st Century Fox, og med det en hel rekke TV- og filmproduksjoner som du i dag for eksempel kan se på Viaplay her i Norge.

Kan bety magrere innhold i tjenestene dine

I tillegg til de mange Fox-relaterte selskapene eier Disney også Lucasfilm, og rår med det over hele Star Wars-universet fra den minste lille Ewok til den største, eh, store Darth. Og skulle noen klare å finne en Ewok i dette solsystemet, eller et annet, eier de også en styrende andel av National Geographic.

Det Disney-eide animasjonsstudioet Pixar er også stappfull av etter hvert legendarisk innhold, så som Biler, Toy Story og Wall-e. Og du har sannsynligvis fått med deg minst én Marvel-film eller -serie etter at Iron Man, Jessica Jones og resten av «familien» tok av.

Disney eier forøvrig også sportskanalen ESPN og har strømmetjenesten Hulu under sin paraply. Begge deler mest aktuelle for amerikanske TV-seere.

Det er med andre ord ikke småtterier som er på vei til Europa nå, men med de store mengdene innhold som eies av Disney vil etableringen kunne bety magrere innhold i strømmetjenestene du abonnerer på i dag.

Les også
Netflix-innhold blir ikke å finne på Apples strømmetjeneste
annonse

Les også