Nyhet

Facebook lanserer ny app for videokonferanser

Dette er Messenger Rooms, med støtte for 50 mennesker samtidig.

Rett før helgen lanserte Facebook en ny tjeneste for store gruppesamtaler og videokonferanser, kalt Messenger Rooms. I motsetning til Messengers videosamtaler, som er rimelig begrenset i funksjonalitet og størrelse, støtter Messenger Rooms opptil 50 personer i samtalen.

Sammenlignet med for eksempel Zoom, som trolig er Facebooks aller største konkurrent på dette området, er Messenger Rooms helt gratis. Zoom krever premiumabonnement hvis du vil ha møter som varer lenger enn 40 minutter.

– Målet er et gruppevideoprodukt som føles mer sosialt, og mindre bedriftsrettet enn hva som er tilgjengelig nå, uttalte Facebook-sjefen Mark Zuckerberg om det nye produktet.

Støtter videofilter

Et av triksene Facebook har for å skille Messenger Rooms fra konkurrentene er støtten for ulike filter på videostrømmene til brukere, som for eksempel kan legge på briller eller forvrenge ansikt, akkurat slik vi kjenner det fra Messengers vanlige videosamtaler.

Triks som dette kan nok være nyttig for å trekke kundene vekk fra de største konkurrentene. Til tross for spørsmål rundt personvern og sikkerhet har Zoom vokst fra 10 millioner brukere i desember til mer enn 300 millioner nå. Houseparty, en annen tjeneste skapt for å gjøre det morsommere for vennegrupper å ha en virtuell samling, har fått mer enn 50 millioner brukere den siste måneden.

Ifølge Facebook selv bruker over 700 millioner mennesker Messenger til å ringe hverandre daglig – både video og stemme – og også de har sett en stor økning etter at stadig flere mennesker verden over bruker mer tid hjemme.

Ikke i Norge ennå

Messenger Rooms rulles ut gradvis. Det blir tilgjengelig denne uken for en håndfull land, og resten av verden senere. Nøyaktig hvilke land dette er, har ikke Facebook sagt noe om. Messenger Rooms ser ikke ut til å være sluppet i Norge ennå.

annonse