Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dette er Sonos’ nye flaggskip

Arc er en lydplanke med flere finesser enn det som vanlig er.

Sonos var en av de første produsentene som virkelig lyktes med å lage gode multiromshøyttalere, og siden har de hatt en nokså ledende posisjon i dette segmentet. De har også funnet veien under mange TV-er med lydplankene sine; Playbar, Beam og den flate Playbase.

I dag lanserte Sonos også endelig en oppdatering til de store lydplankene sine, med det helt nye flaggskipet Arc.

Arc vil erstatte både Playbar og Playbase, som ble lansert i henholdsvis 2013 og 2017.

Dette er en stor lydplanke, som helt selvstendig skal kunne fungere som lydanlegg for hjemmekinoen.

Sonos Arc

Sonos Arc

Dette klarer den blant annet ved hjelp av Dolby Atmos-støtte, samt veldig mange ulike høyttalerelementer vinklet i ulike retninger. Ifølge Sonos benytter høyttaleren disse vinklingene til å reflektere lyden av veggene i rommet høyttaleren befinner seg i, slik at du i praksis vil få mye mer fyldig lyd enn det som ellers er mulig.

Sonos omtaler dette som «programvare-drevet lyd», og hevder at du skal få både mer dramatiske detaljer, krystallklar dialog og imponerende bass med løsningen. Se videoen under for Sonos’ egen presentasjon:

Blir ingen billig affære

Arc består av maaaange deler.

Arc er helt tydelig plassert i premium-segmentet, og prislappen reflekterer dette. Skal du ha en Arc, må du ut med 8.999 kroner. Da får du altså lydplanken. Sammen med Arc lanserer også Sonos oppdaterte varianter av sine eksisterende Sonos Sub og Sonos Five, som altså kan kjøpes ved siden av og kobles inn i systemet for enda fyldigere lyd.

Disse koster henholdsvis 7.999 og 5.799 kroner, og er ikke «nye» produkter i den forstand at de ser helt like ut som før. Innmaten skal derimot være oppdatert.

Arc er derimot en helt ny høyttaler, og har fått et avrundet og veldig nøytralt design som nok vil passe inn i de fleste hjem. Bare ta en titt på karusellen under:

Høyttaleren blir som du kan se å få i to farger: hvit og sort. Ingen store sprell her, altså.

Det er på programvaresiden det virker som om de største sprellene er unnagjort. Med de tre nye høyttalerne følger en helt splitter ny S2-app, som skal muliggjøre helt ny funksjonalitet og samhandling med stemmeassistenter og kunstig intelligens. Arc selv vil også automatisk justere lyden etter om den er montert opp på en vegg eller ligger på en TV-benk, for eksempel.

Inne i høyttaleren finner vi totalt elleve høyttalerelementer: åtte mellomtone og tre diskant. Det er også fire separate mikrofoner for stemmestyring, WiFi-støtte og Ethernet-inngang med opptil 100 Mbps hastighet. Ja, også fungerer selvsagt AirPlay 2-overføring til Arc, samt Google Assistant eller Amazon Alexa.

Alle de nye høyttalerne kan forhåndstbestilles fra og med i dag, men tilgjengeligheten skal visstnok starte rundt 10. juni for utlevering.

Vi venter på et testeksemplar av Arc, som vi håper på å kunne teste så fort som mulig.

Les også
Ultimate Ears Hyperboom: En festhøyttaler til bruk både hjemme og i parken
annonse