Tek.no

Nyhet

Skal Apples MacBooker få «Pro»-modus?

Lekket informasjon i macOS-beta tyder på det.

MacBook Pro 16-tommer.
Torstein Norum Bugge, Tek.no
16 Jan 2020 17:30

Flere av Apples MacBook-er har lenge hatt «Pro» i navnet, men nå melder 9to5Mac om at dette også kan bli å finne på innsiden av maskinene i form av en egen «Pro»-modus du kan aktivere.

Informasjonen er så langt ikke bekreftet av Apple selv, men stammer fra betaversjonen av macOS Catalina 10.15.3. Her listes det opp referanser til «PROMODE» i operativsystemets filer, og slike nye referanser peker gjerne mot fremtidige nyheter.

Referansene ser slik ut:

Skjermdump/9to5Mac

Det listes totalt opp fire referanser til Pro-modusen, hver med sine egne, korte beskrivelser av hva de ulike funksjonalitetene gjør. Mest interessante er utvilsomt de to første, som lyder slik (oversatt fra engelsk):

  • Apper kan kjøre raskere, men batteritiden kan bli dårligere og viftesusen høyere.
  • Viftenes makshastighet overkjøres.

Den tredje referansen hinter til et eget tilvalg der du kan velge å kjøre Pro-modusen kun i den inneværende økten, slik at modusen skrus av og maskinen starter i normal tilstand neste dag. Dette tilbakestiller tilsynelatende også viftehastigheten, om vi skal tro den fjerde referansen.

Vil trolig kun fungere på 16-tommeren

MacBook Pro 16 tommer.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

9to5Mac påpeker imidlertid et viktig aber her: dette vil trolig kun fungere på den nye 16-tommers MacBook Proen, samt kommende MacBook Pro-maskiner. Grunnen til at nettsiden spekulerer i dette er at denne maskinen fikk et helt nytt og sterkt forbedret kjølesystem sammenlignet med de eldre modellene, som neppe vil takle noe særlig mer enn det de allerede utsettes for.

16-tommeren ble litt tykkere og tyngre nettopp også av denne grunnen, og kjører i dag langt kjøligere enn tidligere modeller. Da gir det også mening at Apple kan presse den litt lengre, og det er nettopp det Pro-modusen ser ut til å kunne tilby.

Det ryktes også at Apple vil oppdatere 13-tommersmodellen av MacBook Pro til det nye designet, med nye taster og det forbedrede kjølesystemet. Dermed kan det tenkes at også en slik ny modell vil få den nye modusen.

Om og når modusen faktisk blir en realitet er imidlertid fortsatt usikkert, så ta informasjonen med en aldri så liten klype salt – enn så lenge.

Les også
MacBook Pro 13" med nytt tastatur kan være rett rundt hjørnet
annonse

Les også