Nyhet

Xiaomis nye TV er helt gjennomsiktig

Kinesiske Xiaomi er kjent for å ha mange forskjellige typer teknologi på samvittigheten, og i forbindelse med selskapets tiårsjubileum har de også dratt duken av en helt ny kreasjon: Mi TV LUX Transparent Edition.

Dette er ifølge Xiaomi selv verdens første masseproduserte gjennomsiktige TV. Med alt av elektronikk og prosesseringskraft dyttet inn i basedelen, har de kunnet fjerne hele bakplaten, og ved å bruke et OLED-panel er det heller ikke noe behov for baklys.

Resultatet er en TV som – i hvert fall når det er avslått – ikke ser ut som noe stort mer enn en 5,7 millimeter tykk plate av glass.

Men når den slås på, vil Mi TV LUX Transparent Edition vise bilder som ifølge Xiaomi selv nærmest henger i luften.

Hvor elegant dette faktisk vil virke i praksis er et annet spørsmål.

Kun 55 tommer

Det ser kanskje ikke slik ut av de kreative pressebildene, men den gjennomsiktige TV-en er ikke større enn 55 tommer. Samtidig har den en bildefrekvens på 120 Hz og et 10-bit panel som kan vise 93 prosent av DCI-P3-fargerommet, så det burde ikke være OLED-kvaliteten det skal stå på.

Likevel vil det nok trolig sitte langt inne for noen å bla opp 49.999 yuan – nærmere 65.000 kroner – for en 55-tommers TV. På den annen side får du et fjernsynsapparat som virkelig er noe for seg selv.

Sånn sett er det greit å vite at også Xiaomi snarere ser på Mi TV LUX Transparent Edition som et stykke kunst enn bare en TV. De mener derfor den vil kunne gjøre seg vel så bra i gallerier, museer, teatre og kjøpesentre som i de hundretusen kinesiske hjem.

Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition
Les også
Sony Bravia KD-65A85: Sonys «billig»-OLED imponerer
annonse